ΑΕΚ

Ο Τσιγκρίνσκι μετρά αντίστροφα για την επιστροφή του

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
Τσιγκρίνσκι EUROKINISSI SPORTS

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι δείχνει πως μπορεί να υλοποιήσει την υπόσχεση του και να επιστρέψει στη δράση νωρίτερα από την αρχική πρόβλεψη. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Όταν ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, μετά τον τραυματισμό στο ματς με τον Πλατανιά, μεταφέρθηκε με τσακισμένο χέρι στο νοσοκομείο, ήταν Τετάρτη 1η Μάρτη. Οι γιατροί έλεγαν στον Ουκρανό στόπερ πως θα χρειαζόταν να μπει την αμέσως επόμενη μέρα στο χειρουργείο και εκείνος έλεγε στους ανθρώπους της ΑΕΚ πως από την Δευτέρα κιόλας, θα έδινε το παρών στα Σπάτα, έστω και για να κάνει μόνο τρέξιμο.

Τελικά η επέμβαση στον Τσιγκρίνσκι έγινε Πέμπτη (2/3) και αντί για την Δευτέρα που έλεγε, ο Ουκρανός στόπερ εμφανίστηκε στα Σπάτα για να κάνει διάδρομο στο γυμναστήριο, μια ημέρα νωρίτερα.

Στην επέμβαση πάντως, διαπιστώθηκε πως το κάταγμα στο χέρι, ήταν συντριπτικό. Και η εκτίμηση ήταν, πως ο χρόνος αποθεραπείας θα άγγιζε τους δυο μήνες. Όμως και πάλι ο Τσιγκρίνσκι είχε αντίθετη γνώμη. «Θα επιστρέψω νωρίτερα» έλεγε σ’ όσους τον είχαν επισκεφτεί στο νοσοκομείο μετά την επέμβαση. Και εκείνο που φάνηκε ήδη από χθες (26/3), είναι πως ο Ουκρανός στόπερ, μπορεί τελικά να κάνει πράξη, εκείνο που έλεγε τότε.

Ο Τσιγκρίνσκι έχει αρχίσει να δουλεύει με μπάλα. Εξακολουθεί να φοράει ένα ειδικό προστατευτικό στο εγχειρισμένο χέρι, χρώματος… γκρι. Ωστόσο αυτό δεν τον εμποδίζει ούτε να συμμετέχει σε ασκήσεις τακτικής που δεν έχουν σωματική επαφή, ούτε να παίζει ποδοτένις.

Γενικώς, ο Τσιγκρίνσκι με την μπάλα μπορεί πλέον να δουλεύει κανονικά. Επόμενος στόχος, είναι να μπορέσει να αφαιρέσει το προστατευτικό και να μπει σε ασκήσεις και παιχνίδια, που θα υπάρχει επαφή με τον αντίπαλο.

Είναι δεδομένο πως ο Ουκρανός στόπερ έχει ακόμα δρόμο μπροστά του. Ο στόχος που έχει μπει, είναι το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Ένα παιχνίδι που είναι προγραμματισμένο για τις 13 Απριλίου. Δηλαδή περίπου δυο εβδομάδες πριν από την αρχική πρόβλεψη για το διάστημα απουσίας του Τσιγκρίνσκι.

Ωστόσο, ο Ουκρανός στόπερ δείχνει πως μπορεί να τα καταφέρει. Μάλιστα ο ίδιος είναι αισιόδοξος για ακόμα πιο γρήγορη επιστροφή. Παρόλα αυτά θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να "δέσει" το χέρι, ώστε να μπορέσει να γυρίσει ο Τσιγκρίνσκι στην αγωνιστική δράση, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ