ΑΕΚ

Ο ρόλος του Σουκουλίνι

Ο ρόλος του Σουκουλίνι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μπρούνο Σουκουλίνι βάζει σε… σκέψεις τον Γκουστάβο Πογέτ ήδη από το ματς με τον Ατρόμητο. Το Sport24.gr αναλύει τον ρόλο που θα έχει ο Αργεντινός μέσος.

Όταν ακόμα ήταν προπονητής στην Σάντερλαντ, το καλοκαίρι του 2014, ο Γκουστάβο Πογέτ ήθελε να πάρει τον Μπρούνο Σουκουλίνι. Όταν ο Αργεντινός μέσος την περασμένη Δευτέρα (1/2) το μεσημέρι ήταν στα γραφεία της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για τα διαδικαστικά του συμβολαίου του, ο Ουρουγουανός τεχνικός σχεδόν τον… απήγαγε για να κάνουν το πρώτο τετ α τετ σε γεύμα.

Με μόλις δυο προπονήσεις στα Σπάτα, ο Πογέτ έδωσε στον Σουκουλίνι, θέση στην βασική ενδεκάδα. Είναι ηλίου φαεινότερο πως για τον προπονητή της ΑΕΚ, ο Αργεντινός μέσος αποτελεί με το… καλημέρα, ένα σημαντικό γρανάζι της αγωνιστικής του μηχανής.

Το ερώτημα που τίθεται, είναι ο ρόλος που θα πάρει ο Σουκουλίνι, σ’ αυτή την αγωνιστική μηχανή του Πογέτ. Άλλωστε ο Αργεντινός αγωνίζεται σε θέσεις που η ΑΕΚ ήδη έχει τα δυνατά χαρτιά της. Και τα διλήμματα για τον Πογέτ, σε σχέση με τον ρόλο του Αργεντινού μέσου, ξεκινούν ήδη από το αυριανό (7/2) παιχνίδι στο Περιστέρι. Παρόλο που δεν χρειάζεται καν η παρουσία του Ζουκουλίνι στην αρχική ενδεκάδα, να «σπάσει» την επιτυχημένη τριάδα Σιμόες, Γιόχανσον και Μάνταλου, στην μεσαία γραμμή.

Από το ματς με τον Ατρόμητο θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Σιμόες. Και με δεδομένη και την απουσία λόγω τραυματισμού του Κορδέρο, η παρουσία του Σουκουλίνι στο αρχικό σχήμα είναι δεδομένη. Εκείνο που ο Πογέτ θα κληθεί να αποφασίσει, είναι αν ο Αργεντινός θα παραμείνει στον ρόλο του εσωτερικού μέσου στο 4-3-3, όπως στο ματς με τον Ηρακλή ή θα μετατεθεί σε θέση «κόφτη» για να καλύψει το κενό του Σιμόες.

Η αλήθεια είναι πως ο Σουκουλίνι έχει και τα τρεξίματα και τον δυναμισμό, να παίξει ακόμα και ως «κόφτης». Από την άλλη μεριά, ο Πογέτ θέλει να εκμεταλλευτεί την δυνατότητα του Αργεντινού να παίξει από περιοχή σε περιοχή, χωρίς να παραμελεί τα αμυντικά του καθήκοντα.

Επομένως θα ήθελε να τον διατηρήσει σε θέση εσωτερικού μέσου, ακόμα και εν τη απουσία του Σιμόες. Αυτή η επιλογή ωστόσο θα σημαίνει, πως αναγκαστικά ο Γιάκομπ Γιόχανσον θα είναι αυτός που θα πρέπει αναλάβει καθήκοντα «κόφτη», αντί του Πορτογάλου μέσου. Θέση στην οποία ο Σουηδός δεν έχει παίξει καθόλου επί Πογέτ. Αφήστε που ο Γιόχανσον ανταποκρίνεται άριστα στον ρόλο του εσωτερικού χαφ. Επομένως το δίλημμα του Ουρουγουανού τεχνικού, είναι σημαντικό.

Και είναι ίσως το πιο… απλό. Διότι από τα επόμενα ματς, θα προκύψει ένα ακόμα πιο σύνθετο δίλημμα σχετικά με τον Σουκουλίνι. Ο Πογέτ τότε θα χρειαστεί να επιλέξει αν θα αφήσει στον πάγκο τον Αργεντινό μέσο ή αν, για να του βρει θέση, θα κρατήσει εκτός έναν εκ των Σιμόες, Γιόχανσον ή Μάνταλο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ