ΑΕΚ

Ο Πλατέλλας τώρα δικαιώνεται!

Ο Πλατέλλας τώρα δικαιώνεται!
INTIME SPORTS

Τα συμβόλαια κερδίζονται μέσα στα γήπεδα και ο 27χρονος εξτρέμ όχι απλώς έπεισε την ΑΕΚ να τον διατηρήσει στο ρόστερ της Β' Εθνικής αλλά κέρδισε και το συμβόλαιο της Σούπερ Λίγκας για τα επόμενα τρία χρόνια!

Ο καθρέφτης που εν προκειμένω ονομάζεται αγωνιστικός χώρος, δικαίωσε στον απόλυτο βαθμό την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από περίπου 17 μήνες ο Βαγγέλης Πλατέλλας με σκοπό να αναβαθμίσει μία καριέρα που είχε πληγεί σημαντικά. Είχε πάρει την ευκαιρία του στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας με τη φανέλα της Ξάνθης, όμως μετά από μία σεζόν και 19 αγώνες χωρίς γκολ στη μεγάλη κατηγορία, ενημερώθηκε από την ακριτική ομάδα ότι η συνεργασία των δύο πλευρών θα τερματιστεί.

Στα 25 του πλέον κι έχοντας πίσω του μία προσπάθεια που δεν αποδείχθηκε επιτυχής, ο Πλατέλλας θα μπορούσε και να απογοητευτεί. Τότε ήταν που εμφανίστηκε στο δρόμο του ο Νίκος Λυμπερόπουλος για να του παρουσιάσει μία άλλη προοπτική. Για να την υπηρετήσει, ο ταχύτατος εξτρέμ θα έπρεπε να ακολουθήσει το μονοπάτι που θα τον οδηγούσε αρκετά σκαλιά χαμηλότερα, στα χωράφια της Γ' Εθνικής.

Ωστόσο ο πρώην τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ του ανέλυσε το συγκεκριμένο αγωνιστικό πρότζεκτ με τέτοιο τρόπο που τον έπεισε να περιμένει στο ακουστικό του για περίπου 20 ημέρες μέχρι το αρμόδιο επιτελείο της Ένωσης να αποφασίσει ότι θέλει να πορευτεί μαζί του! Ο Πλατέλλας απέρριψε προτάσεις και έκλεισε πόρτες περιμένοντας την τελική απόφαση της ομάδας που σήμερα τον εξελίσσει σε βασική μονάδα της. Άξιζε τον κόπο και την υπομονή...

Μέσα στα γήπεδα...

... ο Πλατέλλας διέγραψε την πρώτη κιτρινόμαυρη χρονιά του με πολλά και σημαντικά γκολ, τέρματα που έφεραν νίκες και βοήθησαν την ΑΕΚ να φτάσει σε μία εύκολη άνοδο, μέσα από μία σεζόν γκρίνιας και καχυποψίας απέναντι στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Πολλές φορές, μέσα στην υπερβολή που είχε κυριεύσει τις φωνές των ΑΕΚτζήδων, κατηγορήθηκε ως φλύαρος με τη μπάλα στα πόδια και ατομιστής. Άλλη όμως ήταν η αλήθεια!

Η ομάδα είχε ανάγκη από αυτές τις προσωπικές ενέργειες πολλές εκ των οποίων κατέληξαν σε καίρια και καθοριστικά τέρματα. Μέσα από τα οποία αποδείχθηκε άλλωστε το πόσο στοχευμένα και συγκεντρωμένα εργάστηκε ο Πλατέλλας προκειμένου να βελτιωθεί στο συγκεκριμένο τομέα. Ήλθε στην ΑΕΚ ως ένας ποδοσφαιριστής με ταχύτητα αλλά και δυσκολία στο σκοράρισμα και εξελίχθηκε σε παίκτη των γκολ!

Η δεύτερη σεζόν ξεκίνησε και πάλι με τρόπο δοκιμαστικό! Αν και η ΑΕΚ τον απέτρεψε από το να μετακομίσει στην αγγλική Μπέρμιγχαμ το περασμένο καλοκαίρι, ήθελε να τον τεστάρει ακόμα περισσότερο πριν τον καλέσει για τις υπογραφές του νέου συμβολαίου. Ο Πλατέλλας είχε μία αγχώδη εκκίνηση, όμως όταν ηρέμησε και έκλεισε τα αφτιά του στις κριτικές, έβγαλε ξανά στους αγωνιστικούς χώρους προσόντα σπάνια για έλληνα εξτρέμ.

Σήμερα έχει κάθε λόγο να νιώθει ότι τα κατάφερε. Η επέκταση της συνεργασίας του με την Ένωση ως το καλοκαίρι του 2015 συνιστά απόλυτη δικαίωση της δουλειάς και προσπάθειάς του. Και πάνω από όλα της ικανότητάς του να διαβάσει σωστά την προοπτική της Ένωσης πριν από δύο καλοκαίρια, όταν πολλοί ποδοσφαιριστές αδυνατούσαν να την κατανοήσουν και σήμερα μετανιώνουν πικρά... Μπράβο σε εκείνον, μπράβο και στον Λυμπερόπουλο που τον έφερε στην επιφάνεια όταν πολλοί δυστροπούσαν με την περίπτωσή του!

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ