ΑΕΚ

Ο μεταγραφικός "χάρτης" της ΑΕΚ

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΡΙΕΚΑ / EUROPA LEAGUE / AEK - RIJEKA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΡΙΕΚΑ / EUROPA LEAGUE / AEK - RIJEKA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μετά το ξεκαθάρισμα μεταγραφικών στόχων μέσω των δηλώσεων του Μανόλο Χιμένεθ, το Sport24.gr παρουσιάζει τα έως σήμερα δεδομένα σε θέσεις και πρόσωπα για την ΑΕΚ.

Ένα μήνα πριν από την επίσημη έναρξη του χειμερινού μεταγραφικού παραθύρου, ο προπονητής της ΑΕΚ αποφάσισε να επικοινωνήσει δημόσια τις σκέψεις του προκειμένου να καταστεί σαφές το τι περιμένει αλλά μαζί και τι θεωρεί απαραίτητο να γίνει, προκειμένου η Ένωση να κάνει πρωταθλητισμό μέχρι και την τελευταία αγωνιστική.

Μίλησε με σαφήνεια για 4 προσθήκες που θα ήθελε να γίνουν, από τα συμφραζόμενα όμως εξάγεται το συμπέρασμα ότι θα ήταν ικανοποιημένος και με 3, αρκεί βέβαια να πρόκειται για παίκτες ποιότητας οι οποίοι θα βοηθήσουν την ομάδα άμεσα. Σίγουρα όχι για επιλογές τις οποίες θα πρέπει πρώτα να περάσει ο ίδιος από κόσκινο προκειμένου να διαπιστώσει αν όντως είναι ικανοί να ανταποκριθούν σε όσα έχει κατά νου και θέλει να εφαρμόσει επί χόρτου. Κοντολογίς, δεν χωρούν πλέον προσθήκες τύπου Βινίσιους ή Τρίστασον τις οποίες εκείνος δεν θα επικροτεί.

Το Sport24.gr καταγράφει τα χαρακτηριστικά που ο Ισπανός επιθυμεί να συνοδεύουν τους παίκτες οι οποίοι θα προστεθούν στο ρόστερ, σε συνδυασμό με τις περιπτώσεις που έχει εξετάσει έως σήμερα η ομάδα για κάθε μία από τις τέσσερις θέσεις που απαιτείται ενίσχυση.

Ο ΑΝΤΙ-ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ

ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ: Στη θέση του κεντρικού χαφ, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα εν συγκρίσει με κάθε άλλη. Ο προπονητής έχει ζητήσει την απόκτηση ενός μέσου ο οποίος θα μπορεί να παίζει μαζί με τον Σιμόες αλλά και δίχως εκείνον. Ο οποίος θα ανταποκρίνεται τόσο ως «6αρι» όσο και ως εσωτερικός χαφ, έχοντας την ικανότητα να συμβάλει στη δημιουργία.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΑΕΚ: Δύο περιπτώσεις έχουν δει έως σήμερα το φως της δημοσιότητας. Ο Βραζιλιάνος Μάντσον του Ατρομήτου και ο Πορτογάλος Πεδρίνιο της Πάσος Φερέιρα. Σαφώς θα υπάρχουν κι άλλες αρκετές τις οποίες δεν γνωρίζουμε. Ο Αυστριακός Χολτσχάουζερ είναι μια ξεχωριστή υπόθεση η οποία δεν σχετίζεται με αυτή του ανασταλτικού χαφ και σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί (για το αν θα προχωρήσει το Γενάρη ή θα μετατεθεί για το καλοκαίρι) από τον αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης μεταξύ ΑΕΚ και Αούστρια.

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΑΝΤΙ-ΜΑΝΤΑΛΟΣ

ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ: Έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος θα ξεκινά από αριστερά στα «4-4-1-1» και «4-2-3-1», όπως το έκανε ο Μάνταλος, ζητεί ο Μανόλο. Στην ΑΕΚ τον έχουν βαφτίσει αριστερό εξτρέμ, αν όμως έρθει παίκτης γραμμής, τότε ο Ισπανός θα επιμείνει και για οργανωτή παιχνιδιού, με αρετές όπως αυτές του Μασούντ.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΟΙΤΑΞΕΙ Η ΑΕΚ: Ο Πορτογάλος Ερνάνι είναι το πιο «hot» όνομα στη λίστα του Νίκου Λυμπερόπουλου, όμως συνάμα και η πιο δύσκολη περίπτωση από κάθε άλλη. Μεταξύ σοβαρού (;) και αστείου (;) στο τραπέζι έχει πέσει και το όνομα του Βάντερσον της Λαμίας, παίκτης ο οποίος αρέσει στον τεχνικό διευθυντή της ομάδας.

Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΠΑΚ

ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ: Ο Ισπανός προσδοκά σε περισσότερη ισορροπία στην αριστερή πλευρά. Για να επιτευχθεί αυτή, έχει ζητήσει έναν παίκτη τύπου Ντίντακ, δηλαδή με μια αναλογία 70%-30% (το πολύ 60%-40%) όσον αφορά στις ανασταλτικές και επιθετικές ικανότητες. Κοινώς, θέλει πρωτίστως καλό μπακ και δευτερευόντως ικανό εξτρέμ.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΟΙΤΑΞΕΙ Η ΑΕΚ: Έως σήμερα το ακριβώς ανάποδο! Ο Ρότσα του Παναιτωλικού, ο οποίος προαλείφεται για "μπακ-απ" του Λόπες, είναι διαπιστωμένα (μάλιστα βάσει και δημοσιευμένων αναλύσεων από ανθρώπους που τον παρακολουθούν στο Αγρίνιο ή και έχουν συνεργαστεί μαζί του όπως ο Μαντζουράκης) ένας πλάγιος οπισθοφύλακας με επιθετικές αρετές αλλά και ανασταλτικά προβλήματα. Η Ένωση έχει παρακολουθήσει και τον Γκανέζο Λουμόρ της Πορτιμονένσε, ο οποίος όμως «κόπηκε» μετά από ταξίδι του Δημήτρη Μπαρμπαλιά στην Πορτογαλία.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΒΕΡΟΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΒΕΡΟΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ

ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ: Εναν παίκτη με ικανότητα στη μεταφορά της μπάλας και στην τελική πάσα, ο οποίος θα διαθέτει επίσης μια σχετική ικανότητα στο σκοράρισμα. Πράγματα τα οποία έδινε ο Μάνταλος. Σαφώς αυτή η προσθήκη θα είναι απαραίτητη εφόσον αποκτηθεί εξτρέμ πτέρυγας και όχι αριστερός χαφ με ικανότητα στο play-making.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΑΕΚ: Ο Μασούντ του Πανιωνίου είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεδομένα αρέσει στον Χιμένεθ αλλά δεν έχει εξίσου την ίδια υποστήριξη από τους ανθρώπους που τρέχουν τα μεταγραφικά, ειδικά στην περίπτωση που θα απαιτηθούν χρήματα αγοράς. Είναι πάντως μια περίπτωση για την οποία ο προπονητής είναι «ζεστός».

ΤΑ ΦΥΝΤΑΝΙΑ

Πρόκειται για μια έξτρα κατηγορία νεαρών Ελλήνων, παικτών οι οποίοι αρέσουν κι έχουν μέλλον. Ο μεσοεπιθετικός Αλμπάνης του Απόλλωνα Σμύρνης, είναι κοντά στο να «κλείσει» στην Ενωση με κάποιο καπάρο και ενσωμάτωση στην ομάδα από το ερχόμενο καλοκαίρι. Αρέσει ο στόπερ Μαυροπάνος του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά μάλλον οδεύει προς Ολυμπιακό, ενώ ματιές η ΑΕΚ ρίχνει και στον αριστερό μπακ του Αστέρα Τρίπολης Κυριακόπουλο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ