ΑΕΚ

Ο Κετσπάγια "καίγεται" για στόπερ

Ο Κετσπάγια "καίγεται" για στόπερ
Κετσπάγια ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ έχει ως πρώτη προτεραιότητα μια ακόμα μεταγραφική κίνηση για το κέντρο της άμυνας, για συγκεκριμένους λόγους. Το Sport24.gr αναλύει γιατί.

Ακόμα επίσημες ανακοινώσεις για την αποχώρηση του Έλντερ Μπαρμπόζα δεν υπάρχει, παρόλο που ήδη από χθες (18/8) οι άνθρωποι της ΑΕΚ συζητούν μ' αυτούς της Αλ Βασλ.

Όμως ο ίδιος ο Πορτογάλος εξτρέμ έλεγε στην χθεσινή προπόνηση, όπως διαβάσατε στο Sport24.gr, πως σήμερα (19/8) θα πάει στα Σπάτα για να πει αντίο. Πάντως ακόμα και αν τελειώσει η μεταγραφή του Μπαρμπόζα στην Βασλ, ακόμα και αν προχωρήσει η ΑΕΚ στην αντικατάσταση του, η πρώτη προτεραιότητα του Τιμούρ Κετσπάγια, θα παραμείνει η μεταγραφή στα στόπερ. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο τεχνικός της ΑΕΚ δεν θέλει και ενίσχυση στα άκρα της επίθεσης. Ωστόσο εκείνο που τον... "καίει" είναι το κέντρο της άμυνας. Και οι λόγοι είναι συγκεκριμένοι.

Ο Κετσπάγια, όπως και όλοι οι προπονητές, θεωρεί πως η ΑΕΚ για να είναι πλήρης στην θέση των στόπερ, θα πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με τέσσερις κεντρικούς αμυντικούς. Όπως δηλαδή ήταν τα πράγματα, πριν φύγει ο Άρθο. Αυτή την στιγμή υπάρχει ο Τσιγκρίνσκι, ο Κολοβέτσιος και ο Λαμπρόπουλος. Ούτε ο Άνταμ Τζανετόπουλος είναι αυτό που λέμε "καθαρόαιμος" στόπερ, ούτε ο Κωνσταντίνος Μανωλάς που αποκτήθηκε και παίζει κυρίως ως αριστερό μπακ.

Αυτή η... μαθηματική πράξη είναι από μόνη της λόγος ικανός, να θέλει ο Κετσπάγια να αποκτήσει έναν ακόμα στόπερ. Αλλά δεν είναι μόνον αυτός. Ο τεχνικός της ΑΕΚ υπολογίζει ως βασικό το δίδυμο Τσιγκρίνσκι και Κολοβέτσιου. Μάλιστα έχει διαπιστώσει πόσο πολύ έχει βοηθήσει ο Ουκρανός στόπερ τον "Κόλο", προκειμένου να βγάλει το ταλέντο του. Και είναι απολύτως ικανοποιημένος απ' αυτό που έχει δει μέχρι τώρα στα φιλικά αλλά και τα δυο ματς με την Σεντ Ετιέν.

Ωστόσο ο Κετσπάγια θα ήθελε μια ποιοτική εναλλακτική λύση για τον Τσιγκρίνσκι. Ένα στόπερ δηλαδή με ανάλογα χαρακτηριστικά, προκειμένου να παίζει, αν χρειαστεί να λείψει ο Ουκρανός.Ο Κετσπάγια έχει μείνει ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις του Λαμπρόπουλου μέχρι τώρα στην προετοιμασία. Είναι όμως ένας στόπερ με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Που ταιριάζει περισσότερο ως παρτενέρ του Τσιγκρίνσκι, αν χρειαστεί να λείψει ο Κολοβέτσιος. Και ο τεχνικός της ΑΕΚ θέλει μια εναλλακτική, για τον Ουκρανό στόπερ.

Ανανέωσε ο Ντούνης

Ήδη από το καλοκαίρι της προετοιμασίας για τη Γ'εθνική, ο Παναγιώτης Ντούνης είχε μπει στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας της ΑΕΚ. Και στην Ένωση πιστεύουν πολύ στο ταλέντο του νεαρού τερματοφύλακα. Γι αυτό και αφενός ανανέωσε το συμβόλαιο του Ντούνη μέχρι και το 2019.

Αφετέρου θα τον παραχωρήσει με την μορφή δανεισμού, προκειμένου ο 19χρονος τερματοφύλακας να βάλει παιχνίδια στα πόδια του.

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ