ΑΕΚ

Ο γρίφος με τους 5 στόπερ

Ο γρίφος με τους 5 στόπερ

Ο Τσιγκρίνσκι της πολύμηνης απουσίας. Ο Βράνιες που εντυπωσιάζει. Ο Κολοβέτσιος που μπαινοβγαίνει. Ο βελτιωμένος Λαμπρόπουλος. Ο δανεικός Τζανετόπουλος. Το Sport24.gr ανοίγει τον φάκελο των στόπερ, εσείς ψηφίζετε. (poll)

Από τις αρχές της καλοκαιρινής προετοιμασίας φάνηκε ότι η βαλίτσα με τους κιτρινόμαυρους στόπερ θα πήγαινε μακριά... Από τότε που ο Κετσπάγια έδειχνε προτίμηση στον Άρθο αντί του Κολοβέτσιου χρησιμοποιώντας τον δεύτερο μέχρι και αριστερό μπακ (!) στις προπονήσεις, ως και την ημέρα που αποδείχθηκε ότι ο Τζολέον Λέσκοτ δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει στην ομάδα.

Το Sport24.gr δεν θα καταπιαστεί με τα γνωστά σε όλους γεγονότα αλλά με την επόμενη ημέρα των πέντε κεντρικών αμυντικών που ευδοκιμούν στο δυναμικό της, μεταξύ των οποίων και ο δανεικός στον Ηρακλή Άνταμ Τζανετόπουλος. Οι σίγουροι και οι μετέωροι, οι προβληματισμένοι και οι βελτιωμένοι.

Ο πήλινος βράχος (Τσιγκρίνσκι): Όσο αγωνιζόταν, άπαντες αναγνώριζαν στο πρόσωπο του Ουκρανού έναν εκ των κορυφαίων αμυντικών της Σούπερ Λίγκας, αν όχι τον καλύτερο στόπερ της κατηγορίας. Ωστόσο αυτό (το να παίζει δηλαδή) έχει πάψει να ισχύει από τις 5 Νοεμβρίου του περασμένου έτους. Έχουν δηλαδή ήδη συμπληρωθεί 3 μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και δυστυχώς για την ΑΕΚ, ο Τσιγκρίνσκι επιβεβαιώνει το ιατρικό προφίλ του: Είναι δύσκολο για εκείνον να βγάλει έστω τα μισά ματς μιας σεζόν, άλλωστε στην πιο γεμάτη χρονιά της τελευταίας επταετίας, έγραψε μόλις 15 συμμετοχές. Φέτος έχει μόλις 9, συμπεριλαμβανομένων των δύο ευρωπαϊκών παιχνιδιών της Ένωσης.

Ο γρίφος με τους 5 στόπερ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ καλείται να αποφασίσει αν θα συνεχίσει μαζί του (έχει κλειστό συμβόλαιο ως το 2018) ή αν το καλοκαίρι θα επιχειρήσει τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Αν πάντως επιλέξει να τον κρατήσει, σίγουρα θα πρέπει να τον διαχειριστεί πολύ διαφορετικά. Και όχι με συνεχόμενα ματς τα οποία τον επανέφεραν στη δίνη των μυϊκών τραυματισμών. Τούτο συνεπάγεται ότι θα πρέπει να έχει ακόμα λύση ανάλογου ποιοτικού επιπέδου.

Βελτίωση και δικαίωση (Λαμπρόπουλος): Όταν η μαχητικότητα και η εργατικότητα επιβραβεύονται. Η πρώτη σεζόν του με την ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα δημιούργησε ενδοιασμούς για την επάρκειά του. Είχε καλά αλλά και άσχημα παιχνίδια. Ωστόσο φέτος, έχοντας ήδη «γράψει» 20 εμφανίσεις σε πρωτάθλημα (2 γκολ) και Κύπελλο, αποδεικνύεται πολύ πιο σίγουρος, αποφασιστικός και σταθερός.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΕΚ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Έχει επίσης ως μεγάλο προσόν το να βλέπει τέρμα όταν προωθείται και συχνά απειλεί με την ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι. Η λογική λέει ότι η παραμονή του θα επιτευχθεί, ίσως και άμεσα. Πριν ακόμα κλείσει τα 27 του κι ενώ διαγράφει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, κάθε άλλο θα αποτελεί έκπληξη.

Ψυχολογικά επηρεασμένος (Κολοβέτσιος): Υπήρξαν δύο-τρία ματς στα οποία ο 25χρονος κεντρικός υπέπεσε σε λάθη που δεν συνήθιζε κατά την περυσινή εξαιρετική σεζόν που είχε, ειδικά στο δεύτερο μισό της, διάστημα στο οποίο ήταν ο κορυφαίος της κιτρινόμαυρης άμυνας. Οι λέξεις «στήριξη» και «εμπιστοσύνη» είναι ικανές να δώσουν ένα μέρος της εξήγησης γι αυτό που του συμβαίνει. Λάθη άλλωστε έκανε και ο Λαμπρόπουλος.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Υπάρχουν παίκτες που επηρεάζονται ψυχολογικά όταν νιώθουν ότι υπάρχει αναίτια έλλειψη εμπιστοσύνης. Στην αρχή ο Κετσπάγια προτιμούσε τον Άρθο, μετά επέμενε με τον Λεσκότ λόγω μεταγραφής και μόνο. Στην πορεία αφίχθη ο Βράνιες ο οποίος τον άφησε εκτός.

Είναι μια ανοιχτή υπόθεση αυτή του 25χρονου κεντρικού αμυντικού καθώς υφίσταται υπαρκτό ενδιαφέρον από το εξωτερικό και προβληματισμός του ίδιου για το πόσο υπολογίζεται στην ΑΕΚ. Είναι ασφαλώς θέμα και το τι σκοπεύει η Ένωση να πράξει μαζί του.

Ο δυναμίτης που έλειπε (Βράνιες): Γρήγορα αποδείχθηκε ότι τα χαρακτηριστικά του έλειπαν από την αμυντική κεντρική γραμμή, ή τουλάχιστον απουσίαζαν εν συγκρίσει με το αγωνιστικό προφίλ των άλλων τεσσάρων στόπερ της ομάδας. Η ταχύτητά του και η ικανότητά του να βγαίνει πρώτος στη μπάλα, του έδωσαν αμέσως θέση βασικού η οποία πολύ δύσκολα θα αμφισβητηθεί.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Σε θεωρητικό επίπεδο πάντα, ο Βράνιες θα συνέθετε ιδανικό δίδυμο με έναν στόπερ που θα είναι καλύτερος με τη μπάλα στα πόδια από εκείνον και θα διακρίνεται περισσότερο για το εγκεφαλικό παιχνίδι του και τις κατευθυντήριες γραμμές στη λειτουργία της άμυνας. Κοινώς με τον Τσιγκρίνσκι. Αυτό ήταν το πλάνο όταν η ΑΕΚ εκκινούσε την προσπάθεια απόκτησής του, δίχως να υπολογίζει στη μακρά απουσία του Ουκρανού.

Το στοίχημα που δεν χάθηκε (Τζανετόπουλος): Ο 22χρονος Άνταμ βρήκε στον Ηρακλή το χρόνο συμμετοχής που δεν του έδωσε φέτος η Ένωση. Έχει ήδη πάρει 6 συνεχόμενα 90λεπτα και κατά γενική ομολογία, είναι από τους παίκτες που διακρίνονται στη μεγάλη προσπάθεια του Γηραιού να σώσει τη σεζόν παραμένοντας στην Α’ κατηγορία.

Η λογική πρεσβεύει ότι το καλοκαίρι ο Τζανετόπουλος θα βρίσκεται εκ νέου μεταξύ των ποδοσφαιριστών που θα ακολουθήσουν το βασικό στάδιο προετοιμασίας και τότε θα αποφασιστεί αν θα παραμείνει στο ρόστερ ή αν θα του δοθεί εκ νέου αγωνιστικός χρόνος υπό τη μορφή δανεισμού, αυτή τη φορά για μια ολόκληρη σεζόν.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI SPORTS
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ