ΑΕΚ

Ο απαραίτητος Κολοβέτσιος

Ο απαραίτητος Κολοβέτσιος
INTIME SPORTS

Δίνει μάχη με το χρόνο προκειμένου να βρεθεί και πάλι στα προηγούμενα στάνταρ του ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ. Είναι απαραίτητος για το πρώτο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, το γνωρίζουν άπαντες και πρωτίστως ο Δέλλας.

Στη φάση που βρίσκεται και ασχέτως με το ότι ταυτόχρονα με τους υψηλούς στόχους της προωθεί με συνέπεια και τη διαδικασία ανάδειξης νέων παικτών (Πεταυράκης, Τζανετόπουλος κ.α.), η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια να στερείται για σημαντικά ματς συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές της. Όταν ο Πέτρος Μάνταλος απουσιάζει, η παραγωγικότητά της μειώνεται και η φαντασία της ελαχιστοποιείται. Όταν αυτό συμβαίνει με τον Δημήτρη Κολοβέτσιο, η ανασταλτική λειτουργία της ομάδας δεν είναι το ίδιο σίγουρη και αποτελεσματική.

Ο κεντρικός αμυντικός της Ένωσης επέστρεψε στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων ολοκληρώνοντας τον κύκλο της αποκατάστασης. Είναι καλά, δεν νιώθει ενοχλήσεις αλλά μετά από περίπου ένα μήνα απουσίας χρειάζεται κάποιο χρόνο για να επανέλθει στα προηγούμενα στάνταρ. Την ερχόμενη Τετάρτη θα έχουν συμπληρωθεί δέκα ημέρες προπονήσεων σε φουλ ρυθμό και σίγουρα θα είναι πολύ πιο έτοιμος από ότι σήμερα. Είναι όμως αυτό αρκετό και ικανό διάστημα προκειμένου να τον εμπιστευθεί ο Δέλλας στο αρχικό σχήμα;

Αρχηγική συμπεριφορά

Ο Κολοβέτσιος ανυπομονεί και δουλεύει εντατικά για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Αντιλαμβάνεται ότι η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει συνθήκες πίεσης στο «Γ. Καραϊσκάκης», πρωτόγνωρες για τα εφετινά δεδομένα της. Θα είναι ένα διαφορετικό και πολύ πιο δύσκολο ματς και καταλαβαίνει ότι δίχως εκείνον, η Ένωση θα είναι πιο ευάλωτη αμυντικά. Ασφαλώς το αντιλαμβάνεται και ο προπονητής, όμως θέλει να ξέρει ότι θα έχει στο βασικό σχήμα έναν ποδοσφαιριστή 100% έτοιμο. Το 90% δεν του αρκεί.

Πάντως ο τρόπος με τον οποίο ο 24χρονος στόπερ λειτουργεί εντός και εκτός των αποδυτηρίων, παραπέμπει σε έναν χαρακτήρα με ηγετικά και αρχηγικά χαρίσματα. Είναι από εκείνους που αντιμετωπίζουν ως μία καλή πρόκληση και ένα διαφορετικό ποδοσφαιρικό στοίχημα για εκείνον και τους συμπαίκτες του και τούτο αναφέρει συχνά σε συζητήσεις που έχουν και είναι λογικό να γίνονται ενόψει των αγώνων του Κυπέλλου. Στο φινάλε και για εκείνον αλλά και για όλους είναι μία ευκαιρία να δείξουν ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας απέναντι σε ομάδες πληρέστερες και πετυχημένες στο τοπ ευρωπαϊκό επίπεδο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ