ΑΕΚ

Ο Ανδρέας Δημάτος αναλύει τα δεδομένα για την ΑΕΚ στα playoffs του Champions League

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2017 - 2018 (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2017 - 2018 (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος, αναλύει τα δεδομένα για την παρουσία της ΑΕΚ στα playoffs του Champions League είτε ως ισχυρή είτε ως ανίσχυρη. Διαβάστε τι έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος, αναλύει στο λογαριασμό του στο Facebook τα δεδομένα για την παρουσία της ΑΕΚ στα playoffs του Champions League είτε ως ισχυρή είτε ως ανίσχυρη. Όλες οι παράμετροι και οι πιθανοί αντίπαλοι της Ένωσης στον δρόμο για τους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η ανάλυση του Ανδρέα Δημάτου:

"Και από τη στιγμή που ξεκαθάρισε η εικόνα της κλήρωσης του τρίτου προκριματικού την ερχόμενη Δευτέρα στη μία το μεσημέρι στη Νιόν, πάμε παρακάτω στην κλήρωση των πλέι οφ του Champions League στις 6 Αυγούστου!

Για να μην κατηγορηθούμε ότι... προτρέχουμε ή ότι προεξοφλούμε πρόκριση, να διευκρινίσουμε πως είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ θα μετάσχει και σε αυτή την κλήρωση, αφού στη μάχη της πρόκρισης του τρίτου προκριματικού θα ριχθεί από την επόμενη ή τη μεθεπόμενη μέρα της κλήρωσης των πλέι οφ, στις 7 ή 8 Αυγούστου. Με απλά λόγια όταν θα γίνει αυτή η κλήρωση, δεν θα έχει προλάβει να παίξει με τον αντίπαλο με τον οποίο θα κληρωθεί την ερχόμενη Δευτέρα!

Αλλωστε και η κλήρωση των πλέι οφ θα γίνει με ζευγάρια, μόνο που θα είναι τα τελικά ζευγάρια του τρίτου προκριματικού, μετά τους αγώνες του δεύτερου προκριματικού την επόμενη και τη μεθεπόμενη εβδομάδα!

Στα πλέι οφ του Champions League θα μετάσχουν οι έξι ομάδες, που θα προκριθούν από τον τρίτο προκριματικό και προστίθενται μόνο δύο ομάδες, η πρωταθλήτρια Ολλανδίας Αϊντχόφεν (σίγουρα ισχυρή στην κλήρωση της 6ης Αυγούστου) και η πρωταθλήτρια Ελβετίας Γιουνγκ Μπόις, η οποία πιθανότατα θα είναι μία από τις τέσσερις ανίσχυρες.

Για την ΑΕΚ δεν είναι δεδομένο αν θα είναι στους ισχυρούς ή στους ανίσχυρους της κλήρωσης της 6ης Αυγούστου! Γιατί θα κληρωθεί ως ζευγάρι με τον αντίπαλό της από τον τρίτο προκριματικό! Αν αυτός είναι ένας από τους τρεις ισχυρούς (τέσσερις με την Αϊντχόφεν), τότε θα είναι ισχυρή στην κλήρωση, αλλά βεβαίως για να επωφεληθεί θα πρέπει να αποκλείσει τον αντίπαλό της στον τρίτο προκριματικό.

Αν πούμε ότι από τον δεύτερο προκριματικό θα προχωρήσουν τα φαβορί βάσει συντελεστή και αντιπάλου, αυτό θα ισχύσει αν η ΑΕΚ την ερχόμενη Δευτέρα κληρωθεί με τη Σάλτσμπουργκ (που δεν είναι βεβαίως και το καλύτερο σενάριο) και με τα ζευγάρια Σέλτικ-Ρόζενμποργκ και Λουντογκόρετς-Βιντεότον, πάντα με την προϋπόθεση ότι στον τρίτο προκριματικό θα προκριθούν Σέλτικ και Λουντογκόρετς. Αν αποκλειστούν ακολουθούν κατά σειρά τα ζευγάρια της Λέγκια (με τη Σπάρτακ Τρνάβα) και της Αστάνα (με την Μίντιλαντ)...

Σε αυτή την περίπτωση, η ΑΕΚ μαζί με τον αντίπαλό της στον τρίτο προκριματικό θα είναι ισχυρή στην κλήρωση της 6ης Αυγούστου και επί της ουσίας το αβαντάζ που θα έχει είναι ότι θα αποφύγει το ενδεχόμενο να κληρωθεί στα πλέι οφ με την Αϊντχόφεν, τη Σάλτσμπουργκ, τη Σέλτικ και τη Λουντογκόρετς, αλλά βεβαίως μια από τις τρεις τελευταίες θα κληθεί να την έχει αποκλείσει νωρίτερα, στον τρίτο προκριματικό...

Αυτό που θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία της ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όχι στην κλήρωση της ερχόμενης Δευτέρας, αλλά στις 6 Αυγούστου, είναι ότι θα μετάσχει στην κλήρωση των πλέι οφ και των δύο διοργανώσεων, δηλαδή και του Champions αλλά και του Europa League!

Αν προκριθεί από τον τρίτο προκριματικό του Champions League, θα συνεχίσει με τον αντίπαλο της κλήρωσης του Champions League και αν αποκλειστεί θα γνωρίζει το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός της στα πλέι οφ του Europa!

Aν δεν τα καταφέρει στις 7 ή 8 και 14 Αυγούστου (δεν υπάρχει ρεβάνς τον Δεκαπενταύγουστο) στον τρίτο προκριματικό του Champions League, θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Europa ως ισχυρή (όπως όλες οι ομάδες που θα προέρχονται από τον τρίτο προκριματικό του Champions League) και θα αντιμετωπίσει ομάδα που θα έχει αποκλειστεί από τον δεύτερο ή πρώτο προκριματικό του Champions League. Δεν μπαίνει στη γενική κλήρωση του Europa με τις υπόλοιπες ομάδες των καλών ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων όπως πέρυσι που κληρώθηκε με την Μπριζ, αλλά σε ξεχωριστό πουλ με τις αποκλεισμένες των προκριματικών του Champions League από το μονοπάτι των πρωταθλητών.

Οσον αφορά το πότε η ΑΕΚ θα είναι γηπεδούχος και πότε φιλοξενούμενη σε τρίτο προκριματικό και πλέι οφ στις τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες του Αυγούστου, αυτό έχει να κάνει με το πως θα βγουν τα ζευγάρια από την κλήρωση της 23ης Ιουλίου και της 6ης Αυγούστου, δεν είναι προκαθορισμένο".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ