ΑΕΚ

Ντιέγο Μπουονανότε, ένας αρτίστας τσέπης

Ντιέγο Μπουονανότε, ένας αρτίστας τσέπης

Η ΑΕΚ θέλει να αποκτήσει τον Ντιέγο Μπουονανότε και το Sport24.gr παρουσιάζει ένα μικρό πορτραίτο του Αργεντίνου "αρτίστα". Το αγωνιστικό στιλ, η Ρίβερ, το Πεκίνο, το δυστύχημα, η Ισπανία, η χαμένη ταυτότητα (pics & videos)

Η ΑΕΚ συνεχίζει τις κινήσεις της για να ενισχυθεί στον δημιουργικό τομέα και σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ο Ντιέγο Μπουονανότε είναι ο παίκτης που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας της "Ένωσης", τουλάχιστον αυτή τη στιγμή. Οι πληροφορίες μιλούν για την πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας ακόμα και μέσα στις επόμενες ώρες. Ο Αργεντίνος πρώην παίκτης της Γρανάδα είναι ένα επιτελικό χαφ, που όμως μπορεί να αγωνιστεί και στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Ο "νάνος", όπως είναι το παρατσούκλι του λόγω του ύψους του (μόλις 1.57), διαθέτει άψογη τεχνική κατάρτιση και έχοντας σχεδόν στα χέρια του την "ελευθέρας" από τους "nazaríes", ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του αλλά και την χαμένη του ταυτότητα. Κάποιες άτυχες συγκυρίες και επιλογές τον τελευταίο χρόνο, "φρέναραν" την εξέλιξή του και τον εμπόδισαν να αποδώσει στο επίπεδο που ξέρει και μπορεί. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο Diego Mario Buonanotte Rende γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1988 στην μικρή κωμόπολη Τεοδελίνα στην Σάντα Φε της Αργεντινής. Μυήθηκε από μικρός στη μπάλα, αφού ο πατέρας του, Μάριο, ήταν ο ίδιος ποδοσφαιριστής στη δεκαετία του '70 σε τοπικές ομάδες. Ο Ντιέγο γράφτηκε στις ακαδημίες της Club Renato Cesarini στην Ροσάριο και το 2001, σε ηλικία 13 ετών, πήγε στην Ρίβερ Πλέιτ. Πέρασε από όλες τις βαθμίδες στα φυτώρια των "millonarios" και στις 9 Απριλίου του 2006, εννιά μόλις μέρες πριν κλείσει τα 18 του, έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, μπαίνοντας ως αλλαγή στη θέση του Γκονσάλο Ιγκουαΐν σε ένα ματς της Ρίβερ με την Ινστιτούτο της Κόρδοβα. Την επόμενη χρονιά, ο προπονητής του, Ντανιέλ Πασαρέλα, άρχισε να του δίνει περισσότερες συμμετοχές και ο Ντιέγο έπαιξε για πρώτη φορά και στο superclásico με αντίπαλο την Μπόκα Τζούνιορς. Λίγο αργότερα, τον Νοέμβριο του 2007, το περιοδικό World Soccer τον συμπεριέλαβε στους 50 πιο ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο.

Τον Πασαρέλα διαδέχτηκε στον πάγκο της Ρίβερ ο Τσόλο Σιμεόνε και μαζί του ο Μπουονανότε κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, την Clausura του 2008. Ήταν μάλιστα εκείνος που στην προτελευταία αγωνιστική πέτυχε τα δυο γκολ της ομάδας του στη νίκη με 2-1 απέναντι στην Ολίμπια, σιγουρεύοντας έτσι και μαθηματικά την πρωτιά, την ίδια στιγμή που γνώριζε την αποθέωση μέσα στο "Μονουμεντάλ" από δεκάδες χιλιάδες φιλάθλους. Ο Μπουονανότε πέτυχε 9 συνολικά τέρματα και βγήκε τρίτος σκόρερ του πρωταθλήματος και πρώτος για την Ρίβερ, στις τάξεις της οποίας υπήρχαν οι Αριέλ Ορτέγα, Αλέξις Σάντσες, Ραδαμέλ Φαλκάο και τρεις παίκτες που πέρασαν από την Ελλάδα: οι Ροδρίγο Αρτσούμπι και Φερνάντο Μπελούτσι από τον Ολυμπιακό και ο Σεμπαστιάν Αμπρέου από τον Άρη. Ενάμιση μήνα αργότερα, ο εκλέκτορας της Ολυμπιακής ομάδας της Αργεντινής, Σέρχιο Μπατίστα, συμπεριέλαβε τον Μπουονανότε στην αποστολή για τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.

Ντιέγο Μπουονανότε, ένας αρτίστας τσέπης

Στη Ρίβερ Πλέιτ ο Μπουονανότε αγωνίστηκε μια δεκαετία, από το 2001 μέχρι το 2011

Επρόκειτο για μια φοβερή ομάδα με παίκτες όπως οι Μέσι, Ντι Μαρία, Ρικέλμε, Γκαράι, Γκάγο, Σαμπαλέτα, Λαβέτσι, Μαστσεράνο και Αγουέρο. Και επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο (1-0 τη Νιγηρία στον τελικό) με έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Ο Μπουονανότε αγωνίστηκε μόνο στο ματς του ομίλου με τη Σερβία, πρόλαβε όμως να δείξει το ταλέντο του, σκοράροντας στη νίκη με 2-0 της "αλμπισελέστε" με εντυπωσιακή απευθείας εκτέλεση φάουλ. Όλα έδειχναν να εξελίσσονται ιδανικά στην καριέρα του νεαρού Ντιέγο, που στα 20 του χρόνια είχε κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο και ήταν ένας από τους αγαπημένους παίκτες των φιλάθλων της Ρίβερ, αλλά και από τις ανερχόμενες αξίες στο αργεντίνικο ποδόσφαιρο. Όμως τον Δεκέμβριο του 2009 ένα τραγικό γεγονός ήρθε να αλλάξει τα πάντα και να σηματοδοτήσει ένα πριν και ένα μετά όχι μόνο στην ποδοσφαιρική πορεία του Μπουονανότε, αλλά σε ολόκληρη τη ζωή του.

Ήταν η νύχτα της 26ης Δεκεμβρίου του 2009, σχεδόν ξημερώματα της 27ης, στις 6:45 π.μ. Ο Ντιέγο και τρεις παιδικοί του φίλοι, ο Χεράρδο Σουνιέ (24 ετών), ο Αλέξις Φουλτσέρι (21) και ο Εμανουέλ Μέλο (21), επέστρεφαν στα σπίτια τους από την γειτονική πόλη Αριμπένιος, όπου είχαν ξενυχτήσει παίζοντας μπιλιάρδο. Ο Μπουονανότε οδηγούσε το Peugeot 307 του πατέρα του και ήταν ο μόνος από τους τέσσερις επιβάτες που φορούσε ζώνη ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής έβρεχε πολύ, η ορατότητα ήταν περιορισμένη και το οδόστρωμα επικίνδυνα ολισθηρό. Σε μια στροφή, ο Ντιέγο έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, το οποίο βγήκε από τον δρόμο και προσέκρουσε πάνω σε ένα δέντρο. Οι τρεις συνεπιβάτες έχασαν τη ζωή τους ακαριαία, ενώ ο Ντιέγο ανασύρθηκε από το κατεστραμμένο αυτοκίνητο από άλλους φίλους που ακολουθούσαν από πίσω σε άλλο αυτοκίνητο και σταμάτησαν σοκαρισμένοι όταν είδαν το τραγικό δυστύχημα. Ο Μπουονανότε μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο με σπασμένο βραχίονα, κάταγμα στην κλείδα και αιμάτωμα στον πνεύμονα.

Όταν ο Ντιέγο βγήκε από το αυτοκίνητο, είχε τις αισθήσεις του, αν και σε εμφανή κατάσταση σοκ και πριν μπει στο ασθενοφόρο, πρόλαβε να πει σε έναν πυροσβέστη που βρέθηκε στο σημείο, ότι "είχε χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου". Λίγες ώρες αργότερα, ο Μπουονανότε μεταφέρθηκε στην κλινική "Los Arcos" του Μπουένος Άιρες και παρέμεινε στην μονάδα εντατικής παρακολούθησης. Μετά από 48 ώρες οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι βρισκόταν πλέον εκτός κινδύνου, αλλά δεν του έλεγαν τί είχε συμβεί με τους φίλους του, κάτι που συνέβη αρκετές μέρες αργότερα, μετά από τις επίμονες ερωτήσεις του. Το σοκ ήταν τεράστιο και πολύ δύσκολα διαχειρίσιμο. Ο ίδιος χρειάστηκε τέσσερις μήνες θεραπείας και ειδικού προγράμματος αποκατάστασης, μέχρι να γίνει τελείως καλά. Χρειάστηκε ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς ψυχολόγους, ενώ κατηγορήθηκε από τον τοπικό εισαγγελέα για τριπλό φόνο από απερισκεψία και αμέλεια. Ο Μπουονανότε επανήλθε στα γήπεδα τον Απρίλιο του 2010, πολύ γρήγορα όμως έγινε στόχος φιλάθλων από διάφορες ομάδες, οι οποίοι του φώναζαν στη διάρκεια των αγώνων συνθήματα όπως "δολοφόνε" και άλλα.

Ντιέγο Μπουονανότε, ένας αρτίστας τσέπης

Ο ίδιος θυμάται: "Τί άλλαξε μέσα μου μετά από εκείνη τη μέρα; Ωρίμασα πολύ, άλλαξε τελείως ο τρόπος που αντιμετωπίζω τα πράγματα. Συχνά σκέφτομαι πόσο θα ήθελα να γυρίσει πίσω ο χρόνος, αλλά τελικά αυτό δεν βοηθάει καθόλου. Σηκώνομαι κάθε μέρα και πηγαίνω στην προπόνηση. Μετά γυρίζω στο σπίτι για να είμαι με την οικογένεια, να παίξω με τα παιδιά μου, να τα βλέπω ευτυχισμένα. Δεν ξέρω αν θα ξανανιώσω ευτυχισμένος, αλλά έχω την ευθύνη της οικογένειάς μου και προσπαθώ να είναι εκείνη τουλάχιστον ευτυχισμένη. Πριν από το δυστύχημα, το ποδόσφαιρο και τα χρήματα ήταν το πρώτο πράγμα στο μυαλό μου. Μετά από εκείνη τη μέρα σκέφτομαι μόνο τους δικούς μου ανθρώπους. Και μέσα από την καθημερινή τριβή μου μαζί τους, αρχίζω να ξαναβρίσκω τη χαρά και στο παιχνίδι. Το κεφάλι μου όμως δεν λειτουργεί πια το ίδιο. Αυτό που συνέβη τότε, με στιγμάτισε. Υπάρχουν φορές που σκέφτομαι, γιατί εκείνοι και όχι εγώ; Πάντοτε πίστευα ότι αυτά συμβαίνουν μόνο σε ταινίες και ξαφνικά το έζησα στο πετσί μου. Ξέρω ότι δεν θα ξαναγίνω ποτέ αυτός που ήμουν. Κάθε μέρα έρχονται οι αναμνήσεις. Ότι και αν κάνω, τους σκέφτομαι".

Το πιο απίστευτο είναι ότι εκείνο το βράδυ, στο μπαρ όπου έπαιζε μπιλιάρδο με τους φίλους του, γνώρισε την μέλλουσα γυναίκα του. Όταν ξύπνησε στο νοσοκομείο, σχεδόν σε αφασία, το πρώτο πράγμα που είπε στους γιατρούς που βρίσκονταν από πάνω του, ήταν ότι "ήθελε το τηλέφωνο εκείνης της ξανθιάς". Λίγο καιρό αργότερα, έγιναν ζευγάρι και σήμερα αυτός και η Τζένη είναι παντρεμένοι με δυο παιδιά, την Λουσία τεσσάρων και τον Σαντίνο ενός έτους. Ο Ντιέγο απαλλάχτηκε αργότερα από τις κατηγορίες, αφού το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν υπήρχαν ούτε αμέλεια ούτε απερισκεψία, αλλά μόνο ακραίες καιρικές συνθήκες που προκάλεσαν το δυστύχημα. Ο ίδιος ο Μπουονανότε έκανε τατουάζ τα ονόματα των τριών φίλων του για να τους έχει για πάντα μαζί του. Όμως ήταν φανερό ότι χρειαζόταν μια διέξοδο, μια αλλαγή, έναν καινούργιο προορισμό, μακριά από τα γήπεδα της Αργεντινής, όπου από είδωλο, είχε μετατραπεί σε "δολοφόνο". Έτσι άρχισε να ψάχνει ομάδα στην Ευρώπη και τελικά ήταν η Μάλαγα εκείνη που τον Ιανουάριο του 2011 του πρόσφερε πενταετές συμβόλαιο.

Οι "γαύροι" πλήρωσαν 4.5 εκατομμύρια ευρώ στη Ρίβερ για τη μεταγραφή, όμως ο Ντιέγο χρειάστηκε να περιμένει άλλους έξι μήνες για να παίξει στην Ισπανία, αφού η Μάλαγα τον δάνεισε αμέσως μετά τις υπογραφές, στη Ρίβερ (η οποία έδωσε ενάμιση εκατομμύριο δολάρια!), μέχρι το καλοκαίρι του 2011. Στις 12 Σεπτεμβρίου του 2011 έκανε το ντεμπούτο του στην Πριμέρα Ντιβισιόν, αντιμετωπίζοντας την Γρανάδα, δηλαδή την ομάδα, της οποίας τη φανέλα θα φορούσε ενάμιση χρόνο αργότερα! Τον Δεκέμβριο πέτυχε το πρώτο του γκολ για τη Μάλαγα σε αγώνα Κυπέλλου με την Χετάφε, ενώ σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, τον Νοέμβριο του 2012, ήρθε το πρώτο του τέρμα στο Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι στην Ζενίτ της Αγίας Πετρούπολης. Με τη φανέλα της Μάλαγα σκόραρε επίσης εναντίον της Μπαρτσελόνα. Όμως ο Μανουέλ Πελεγκρίνι δεν ήταν ικανοποιημένος από τη συνολική εικόνα του παίκτη και έτσι, στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου του 2013, η ομάδα του αποφάσισε να τον πουλήσει. Ήρθαν δυο προτάσεις, μια από την ιταλική Παλέρμο και μια από την Γρανάδα, την οποία προτίμησε τελικά ο Μπουονανότε.

Ντιέγο Μπουονανότε, ένας αρτίστας τσέπης

Η μεταγραφή κόστισε 2.3 εκατομμύρια ευρώ και το συμβόλαιο είχε διάρκεια 4.5 χρόνων. Παρά το γεγονός ότι όπως στη Μάλαγα (πενταετές), έτσι και στη Γρανάδα, ο Μπουονανότε εξασφάλισε πολυετές συμβόλαιο, δεν κατάφερε να ριζώσει τελικά στην καινούργια του ομάδα. Και η αιτία δεν ήταν η απόδοσή του, αλλά η γκρίνια του για την θέση που τον έβαζε ο Λούκας Αλκαράθ. Ο Ισπανός τεχνικός "κουράστηκε" από τις σπόντες που άφηνε με κάθε ευκαιρία ο "ενάνο" και τον άφησε εκτός πρώτης ομάδας για την προετοιμασία το καλοκαίρι του 2014. Ελάχιστα 24ωρα πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος, η Γρανάδα ανακοίνωσε ότι είχε έρθει σε συμφωνία με την μεξικάνικη Πατσούκα για τον δανεισμό του παίκτη τη σεζόν 2014/15. Όμως ούτε και εκεί στάθηκε τυχερός. Λίγο μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, δυο επιθετικοί της ομάδας τραυματίστηκαν και δόθηκε η δυνατότητα στον προπονητή να κάνει μια αντικατάσταση. Οι διοικούντες αποφάσισαν - για να αδειάσει μια θέση - να αφαιρέσουν από το ρόστερ τον μοναδικό ξένο που δεν ανήκε στον σύλλογο και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Μπουονανότε!

Ο οποίος από τη μία μέρα στην άλλη έμεινε χωρίς ομάδα! Ο ίδιος κατηγόρησε με σκληρές δηλώσεις σε συνεντεύξεις του την διοίκηση της Πατσούκα για έλλειψη ηθικής και ευαισθησίας. Αμέσως υπήρξαν ομάδες από την Αργεντινή που ενδιαφέρθηκαν να τον αποκτήσουν, όπως η Ροσάριο Σεντράλ και η Νιούελς Ολντ Μπόις, όμως οι διαπραγματεύσεις δεν καρποφόρησαν. Τελικά ήταν η Κίλμες εκείνη που συμφώνησε με τον παίκτη και τη Γρανάδα για εξάμηνο δανεισμό. Στις 22 Φεβρουαρίου του 2015, ο Μπουονανότε πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των "θερβεθέρος" μέσα στο "Μονουμεντάλ", απέναντι στη μεγάλη του αγάπη, την Ρίβερ Πλέιτ. Ήταν και το μοναδικό του σε 13 συμμετοχές, πριν επιστρέψει στην Ισπανία και τη Γρανάδα, η οποία λίγο αργότερα ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με την ΑΕΚ για την παραχώρηση του παίκτη. Την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο, δεν είναι καθόλου απίθανο οι δυο πλευρές να βρίσκονται κοντά σε συμφωνία, ή ακόμα και να την έχουν κλείσει. Το ερώτημα, σε περίπτωση που τελικά γίνει η μεταγραφή, είναι τί μπορεί να προσφέρει ο Μπουονανότε στην "Ένωση".

Όπως γράψαμε και στην αρχή, ο "ενάνο", παρά το μικρό του μπόι, μπορεί να αποδειχτεί χρησιμότατος στον Τραϊανό Δέλλα. Πρόκειται για έναν παίκτη με υψηλή τεχνική, που συνδυάζει θέαμα και ουσία. Διαθέτει ταχύτητα, πάσα, τρομερές εμπνεύσεις στην ντρίμπλα με έφεση στις "ποδιές" και δυνατό, ευθύβολο σουτ. Η καλή του θέση στο 4-2-3-1, είναι αυτή του οργανωτή πίσω από τον επιθετικό. Στην ΑΕΚ, με τους Πέτρο Μάνταλο και Ρόναλντ Βάργκας (όταν ο πρώτος θα είναι απόλυτα υγιής), μπορεί να εναλλάσσεται σε θέσεις, αφού έχει την ικανότητα να αγωνίζεται και στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Σε διάταξη 4-4-2 με ρόμβο θα έπαιζε στην κορυφή του, πίσω από τους φορ. Σε 4-4-2 σε ευθεία θα καταλάμβανε το ένα από τα δύο άκρα, ενώ σε 4-3-2-1 θα ήταν ένας από τους δύο πίσω από τον επιθετικό. Ζορίζεται, αντίθετα, σε διάταξη 4-3-3, αφού δεν μπορεί να ανταποκριθεί το ίδιο καλά στα άκρα της επιθετικής τριάδας. Έχει μάθει να "διεκδικεί" από τους προπονητές του τη θέση που του αρέσει. Και αν δεν γίνει το δικό του, δεν διστάζει να το βγάλει προς τα έξω, όπως το έχει κάνει στο παρελθόν με τους Άνχελ Κάπα και Χουάν Χοσέ Λόπες στην Ρίβερ και με τον Λούκας Αλκαράθ στη Γρανάδα.

Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΝΤΙΕΓΟ ΜΠΟΥΟΝΑΝΟΤΕ ΣΕ 30 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΛΙΚ

Ντιέγο Μπουονανότε, ένας αρτίστας τσέπης

1. Σε ηλικία 15 ετών, έξω από το "Μονουμεντάλ", όταν ήταν ακόμα στις ακαδημίες της Ρίβερ Πλέιτ (2003)

Ντιέγο Μπουονανότε, ένας αρτίστας τσέπης

2. Διαβάζοντας τα μαθήματά του σε ηλικία 15 ετών! (2003)

Ντιέγο Μπουονανότε, ένας αρτίστας τσέπης

3. Στο πρώτο του supercl ásico με την πρώτη ομάδα της Ρίβερ Πλέιτ (2007)

Ντιέγο Μπουονανότε, ένας αρτίστας τσέπης

4. Πανηγυρίζει μαζί με τον Αριέλ Ορτέγα (2007)

Ντιέγο Μπουονανότε, ένας αρτίστας τσέπης

5. Πανηγυρίζει την κατάκτηση του Clausura με την Ρίβερ Πλέιτ (2008)

Ντιέγο Μπουονανότε, ένας αρτίστας τσέπης

6. Πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου με την Εθνική Αργεντινής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (2008)

Ντιέγο Μπουονανότε, ένας αρτίστας τσέπης

7. Η χρυσή Ολυμπιονίκης στο τουρνουά του ποδοσφαίρου, Αργεντινή. Ο Μπουονανότε ακριβώς πάνω από τον Ρικέλμε (2008)

Ντιέγο Μπουονανότε, ένας αρτίστας τσέπης

8. Με αντίπαλο την Νασιονάλ της Ουρουγουάης σε αγώνα του Κόπα Λιμπερταδόρες (2009)

Ντιέγο Μπουονανότε, ένας αρτίστας τσέπης

9. Σε ακόμα ένα superclásico με αντίπαλο την Μπόκα στο "Μονουμεντάλ" (2010)

Ντιέγο Μπουονανότε, ένας αρτίστας τσέπης

10. Μαζί με τον Ρικέλμε μετά από superclásico με την Μπόκα (2010)

Ντιέγο Μπουονανότε, ένας αρτίστας τσέπης

11. Μαζί με τον Ντανιέλ Πασαρέλα, τον προπονητή που τον πήρε στην πρώτη ομάδα της Ρίβερ (2007)

Ντιέγο Μπουονανότε, ένας αρτίστας τσέπης

12. Η άφιξη του Μπουονανότε στη Μάλαγα (2011)

Ντιέγο Μπουονανότε, ένας αρτίστας τσέπης

13. Επίσημη παρουσίαση των Μπουονανότε και Σέρχιο Σάντσεθ από τη Μάλαγα. Συμπαίκτες τότε, αντίπαλοι πιθανότατα στην Ελλάδα (2011)

Ντιέγο Μπουονανότε, ένας αρτίστας τσέπης

14. Ο Ντιέγο Μπουονανότε στην επίσημη παρουσίασή του από τη Μάλαγα (3/7/2011)

Ντιέγο Μπουονανότε, ένας αρτίστας τσέπης

15. Επίσημη παρουσίαση στη Μάλαγα (3/7/2011)

Ντιέγο Μπουονανότε, ένας αρτίστας τσέπης

16. Αργεντίνικη μονομαχία μεταξύ Μπουονανότε και Μαστσεράνο σε αγώνα της Μπαρτσελόνα και της Μάλαγα στο "Καμπ Νόου" (16/1/2013)

Ντιέγο Μπουονανότε, ένας αρτίστας τσέπης

17. Προπόνηση στη Μάλαγα τον Νοέμβριο του 2012. Από αριστερά, Ρόκε Σάντα Κρους (24), Μαρτίν Ντεμιτσέλις (5), Ντιέγο Μπουονανότε (20) και Σεμπαστιάν Φερνάντες (11)

Ντιέγο Μπουονανότε, ένας αρτίστας τσέπης

18. Σιμεόνε, Χουάνφραν και Μπουονανότε σε αγώνα της Μάλαγα με την Ατλέτικο στη "Ροσαλέδα". Ο Τσόλο υπήρξε προπονητής του στην Ρίβερ (7/1/2012)

Ντιέγο Μπουονανότε, ένας αρτίστας τσέπης

19. Σε ματς των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στη Μάλαγα και την Άντερλεχτ (4/12/2012)

Ντιέγο Μπουονανότε, ένας αρτίστας τσέπης

20. Μαζί με τον Φαν Νίστελροϊ (21/12/2011)

Ντιέγο Μπουονανότε, ένας αρτίστας τσέπης

21. Ανάμεσα στον Μαστσεράνο και τον Μπουσκέτς (13/1/2013)

Ντιέγο Μπουονανότε, ένας αρτίστας τσέπης

22. Σε ματς των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στη Μάλαγα και την Ζενίτ (21/11/2012)

Ντιέγο Μπουονανότε, ένας αρτίστας τσέπης

23. Με αντίπαλο τη Γρανάδα (12/9/2011)

Ντιέγο Μπουονανότε, ένας αρτίστας τσέπης

24. Τον Ιανουάριο του 2013, ο Μπουονανότε πήρε μεταγραφή στη Γρανάδα. Εδώ, με τον Χουάνφραν της Λεβάντε (3/11/2013)

Ντιέγο Μπουονανότε, ένας αρτίστας τσέπης

25. Εκτέλεση φάουλ με αντίπαλο την Εσπανιόλ (7/2/2014)

Ντιέγο Μπουονανότε, ένας αρτίστας τσέπης

26. Δέχεται την κίτρινη κάρτα σε αγώνα της Γρανάδα με την Χετάφε (20/10/2013)

Ντιέγο Μπουονανότε, ένας αρτίστας τσέπης

27. Με αντίπαλο τον Ζοάο Περέιρα σε αγώνα της Γρανάδα με την Βαλένθια στο "Μεστάγια" (26/5/2013)

Ντιέγο Μπουονανότε, ένας αρτίστας τσέπης

28. Πανηγυρίζοντας ένα γκολ χωρίς (!) τη φανέλα της Γρανάδα απέναντι στην Οσασούνα (18/5/2013)

Ντιέγο Μπουονανότε, ένας αρτίστας τσέπης

29. Τον Αύγουστο του 2014, ο Μπουονανότε δόθηκε δανεικός από τη Γρανάδα στην μεξικάνικη Πατσούκα

Ντιέγο Μπουονανότε, ένας αρτίστας τσέπης

30. Τον Ιανουάριο του 2015 δόθηκε δανεικός από τη Γρανάδα στην Κίλμες της Αργεντινής

Πηγές: Ole, As, Marca, lanacion.com.ar, lavoz.com.ar, goal.com

Βίντεο: Highlights από την καριέρα του Μπουονανότε, μέρος πρώτο

Βίντεο: Highlights από την καριέρα του Μπουονανότε, μέρος δεύτερο

Βίντεο: Highlights από την καριέρα του Μπουονανότε, μέρος τρίτο

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ