ΑΕΚ

"Νίκη για να πείσουμε και να πειστούμε"

"Νίκη για να πείσουμε και να πειστούμε"
Κοντοές, Βάργκας, Μάκος, Κοντοδήμος, πανηγυρική INTIME SPORTS

Ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ θα βρεθούν απόψε (7/5, 20:00) στο ΟΑΚΑ απέναντι στην (ενδεχομένως) τελευταία μεγάλη πρόκληση της σεζόν. Και θέλουν μόνο τη νίκη για να πιστέψουν ότι μπορούν να συντηρήσουν την ελπίδα για ανατροπή.

Ο Νίκος Κωστένογλου και οι παίκτες της Ένωσης παίζουν τα ρέστα τους απόψε (7/5, 20:00) στο Ολυμπιακό Στάδιο, ίσως στο τελευταίο ματς που (ελπίζουν ότι) θα δουν σχετικά αρκετό κόσμο στις εξέδρες. Διότι σε περίπτωση μη νίκης, ο αριθμός των επισκεπτών θα λιγοστέψει ακόμα περισσότερο στα δύο επόμενα…

Η διαφορά των πέντε βαθμών από τον πρωτοπόρο στη διαδικασία των πλέι οφ Παναθηναϊκό θα θεωρηθεί πολύ δύσκολο να καλυφτεί αν μείνει ως έχει και ασφαλώς αδύνατο να υπερκεραστεί εφόσον αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Μόνο η νίκη συντηρεί την ελπίδα για ανατροπή του σκηνικού, εφόσον ασφαλώς η ΑΕΚ θέλει να λέει ότι διεκδικεί των πρώτη θέση στην ειδική βαθμολογία.

Βέβαια ιδιαίτερη σημασία έχει για την Ένωση το να πετύχει τον μίνιμουμ των στόχων της μέσω των πλέι οφ, εφόσον δεν καταφέρει να εξασφαλίσει την πρωτιά. Και αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από να εξασφαλίσει το καλό εισιτήριο του Europa League κατακτώντας τη δεύτερη θέση της σχετικής βαθμολογίας, μπροστά από τον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο (εφόσον υποθέσουμε ότι ο Παναθηναϊκός παίρνει την πρωτιά).

Κάτι που επίσης θα θεωρηθεί ως δύσκολα εφικτό αν δεν καταφέρει απόψε το βράδυ να κατακτήσει το τρίποντο αφήνοντας να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το χάσμα από τους ανταγωνιστές της (μάλιστα και τους 3 αν το άλλο ματς λήξει ισόπαλο). Ίσως ποτέ άλλοτε από τις προηγούμενες φορές που συμμετείχε στα πλέι οφ, μόλις το δεύτερο ματς της ΑΕΚ στη συγκεκριμένη διαδικασία να θεωρήθηκε τόσο οριακό για τη συνέχεια όσο το σημερινό.

"Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα"

Είναι το πνεύμα των αποδυτηρίων, η ατάκα που χαρακτηρίζει απόλυτα το κλίμα το οποίο επικρατεί ενόψει του ντέρμπι με τους Πράσινους. Η νίκη εκτός από μία απόδειξη για τον κόσμο, έστω αυτό τον λιγοστό που εξακολουθεί να βρίσκεται δίπλα στην ομάδα, θα αποτελέσει και ένα πειστήριο για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Ο,τι μπορούν να συνεχίσουν με νίκες ως το τέλος, ξεπερνώντας γρήγορα και δίχως επιπλέον στεναχώριες το ατυχές αποτέλεσμα της Τούμπας.

«Είναι το παιχνίδι που καθορίζει το μέλλον μας στα πλέι οφ, ένα ματς που πρέπει να πάρουμε για να πιστεύουμε βάσιμα ότι μπορούμε ακόμα και την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Διαφορετικά θα τρεφόμαστε με αυταπάτες» είπε στο Sport24.gr ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ σχολιάζοντας το αποψινό ντέρμπι.

Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα κάνει τη ζωή τη δική τους αλλά και εκείνη του προπονητή της ομάδας ακόμα πιο δύσκολη. Η ήδη συσσωρευμένη γκρίνια θα γίνει ακόμα εντονότερη και θα εκδηλωθεί ακόμα πιο επιθετικά από τον ελληνικό Τύπο και η συνέχεια μπορεί να αποδειχθεί οδυνηρή όταν μία ομάδα προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της έχοντας χάσει την πίστη της. Το παράδειγμα από τα τραγικά αποτελέσματα των πλέι οφ της σεζόν 2007-08 παραμένει ακόμα πολύ νωπό…

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ