ΑΕΚ

Μπροστά στο ίδιο πρόβλημα

Μπροστά στο ίδιο πρόβλημα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ενόψει του κρίσιμου παιχνιδιού με την Λάρισα, ο Κετσπάγια καλείται να διαχειριστεί το ίδιο ζήτημα, για το οποίο «κάηκε» στο ντέρμπι. Ποιες οι πρώτες σκέψεις του τεχνικού της ΑΕΚ. Το Sport24 έχει το ρεπορτάζ.

Ένας από τους βασικούς λόγους, ίσως ο βασικότερος, της έντονης κριτικής που δέχθηκε ο Τιμούρ Κετσπάγια μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ήταν η διαχείριση της περίπτωσης του Αντρέ Σιμόες. Και τώρα, ενόψει του παιχνιδιού με την Λάρισα στο οποίο δεδομένα ο Γεωργιανός τεχνικός «παίζει» την παραμονή του στον πάγκο της ΑΕΚ, έχει προκύψει περίπου ανάλογο ζήτημα.

Ο Κετσπάγια πιθανότατα θα κληθεί να βρει αντικαταστάτη του Σιμόες στη μεσαία γραμμή. Μόνο που αυτή την φορά, η απουσία του Πορτογάλου χαφ θα είναι δεδομένη και φυσικά ο παίκτης δεν θα είναι καν στον πάγκο, όπως στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Κάτι που κάνει διαφορά μόνο στο επικοινωνιακό κομμάτι και όχι στην ουσία του προβλήματος.

Η ουσία είναι πως ο Κετσπάγια θα κληθεί και πάλι να βρει λύση για τη μεσαία γραμμή, έχοντας ήδη το βάρος πως στο ντέρμπι δεν τα κατάφερε. Όπως ήδη διαβάσατε στο Sport24, οι πιθανότητες να προλάβει να είναι εγκαίρως έτοιμος ο Σιμόες για την Λάρισα, είναι ελάχιστες. Έως και μηδαμινές. Και ο Κετσπάγια ήδη έχει αρχίσει να κάνει τις πρώτες σκέψεις για τον παίκτη που θα παίξει δίπλα στον Γιόχανσον στη μεσαία γραμμή. Μάλιστα βλέποντας πως ο Σιμόες θα χρειαστεί χρόνο, ο Γεωργιανός τεχνικός αυτές τις σκέψεις, τις κάνει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Προφανώς και η επιλογή του Κώστα Γαλανόπουλου για το φιλικό με την Καλλιθέα δεν ήταν διόλου τυχαία. Ο 19χρονος μέσος φαίνεται να είναι η πρώτη σκέψη του Κετσπάγια, για τον ρόλο του αντί – Σιμόες. Άλλωστε αυτό φάνηκε και στο χθεσινό (10/10) δίτερμα, ώστε και δεν λογίζεται ως δοκιμή, με απόντες τους Μάνταλο και Μπακασέτα. Στη σκέψη του Κετσπάγια, ο Γαλανόπουλος έχει το προβάδισμα για να ξεκινήσει στο πλευρό του Γιόχανσον στο ματς με την Λάρισα. Για δυο λόγους.

Ο πρώτος έχει να κάνει με το γεγονός πως τον Λαμπρόπουλο, που ήταν η επιλογή στα χαφ ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τον παρέσυρε η… θάλασσα που γενικώς είχε πιάσει τη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Ενώ φέρει και την ευθύνη (την οποία είχε το θάρρος να αναλάβει δημοσίως) του λάθους, από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακό και ουσιαστικά «τελείωσε» το ματς. Επομένως δύσκολα μπορεί να ξεκινήσει βασικός σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.

Ο δεύτερος λόγος που ο Γαλανόπουλος έχει προβάδισμα για να ξεκινήσει στη Λάρισα, είναι η ευκαιρία που θέλει να δώσει ο Κετσπάγια στον «μικρό». Ο Γεωργιανός τεχνικός ήταν αυτός που επέλεξε τον 19χρονο μέσο για να τον πάρει μαζί του στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και που του έδωσε θέση στο φετινό ρόστερ. Επίσης ο Κετσπάγια είχε «ρίξει» τον Γαλανόπουλο στο παιχνίδι με την Σέντ Ετιέν στο Ζοφρού Γκισάρ, στην θέση του Βάργκας στο δεύτερο ημίχρονο. Και ο «μικρός» τα είχε πάει περίφημα. Τον πιστεύει ο τεχνικός της ΑΕΚ τον Γαλανόπουλο και ετοιμάζεται να του δώσει το βάπτισμα του πυρός, ακόμα και σ’ ένα ματς κρίσιμο για το μέλλον του ίδιου του Γεωργιανού στην Ένωση.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ