ΑΕΚ

Μορένο: "Ολοκληρωμένος παίκτης ο Κορδέρο"

Μορένο: "Ολοκληρωμένος παίκτης ο Κορδέρο"

Ο Βιθέντε Μορένο αναλύει το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ Άνχελ Κορδέρο.

Ο Βιθέντε Μορένο, γνωρίζει πολλά για τον Μιγκέλ Ανχελ Κορδέρο ο οποίος θα ενισχύσει τη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ.

Αρχικά συμπαίκτης του στη Χέρεθ, έπειτα δεύτερος προπονητής και στο δεύτερο μισό της προηγούμενης σεζόν, πρώτος προπονητής του.

Μιλώντας στο "Goal" ο Βιθέντε Μορένο τονίζει ότι πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο παίκτη που ξεχωρίζει.

Αναλύει τα θετικά και αρνητικά σημεία στο παιχνίδι του. Διαβάστε τις δηλώσεις του Bιθέντε Μορένο:

" Είναι ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής. Μπορεί να μην είναι τοπ επιπέδου σε έναν τομέα και να ξεχωρίζει ιδιαίτερα για κάποια ικανότητά του, αλλά σε όλα είναι ισορροπημένος και εκπληρώνει την αποστολή του μέσα στο γήπεδο. Αλληλέγγυος με τον σκοπό της ομάδας και την προσπάθεια των συμπαικτών του.

Η θέση του είναι αυτή του "μικτού" μέσου, επειδή είναι ικανός να αμυνθεί και να επιτεθεί με επιτυχία, δεν είναι ούτε ο τυπικός αμυντικός χαφ ούτε καθαρά οργανωτικός παίκτης. Ως εκ τούτου δεν θα πάρει πάνω του το βάρος της ανάπτυξης του παιχνιδιού της ομάδας.

Σαφώς, δε, δεν του αρμόζει να παίξει πίσω από τον επιθετικό. Η τελική πάσα του δεν είναι καθοριστική, ένας από τους τομείς που δεν είναι καλός. Καλύπτει πολύ χώρο, όμως, τρέχει, είναι ανθεκτικός, ανεβαίνει πολύ συχνά ακολουθώντας τις επιθέσεις και το δυνατό σουτ από μέση και μακρινή απόσταση με την μπάλα σε κίνηση αποδεικνύεται χρήσιμο. Μάλιστα, έχει πετύχει γκολ μ' αυτόν τον τρόπο.

Είναι εύκολος, κάνει τη ζωή των προπονητών του πολύ πιο εύκολη. Δεν φέρνει αντιρρήσεις σ' αυτό που θα του ζητήσουν. Πάντοτε πρόθυμος.

Η φυσική θέση του Κορδέρο είναι μία από τις δύο των κεντρικών χαφ σε διάταξη 4-2-3-1. Δεν θα μπορούσε να παίξει σαν δεκάρι, ίσως να απέδιδε καλύτερα σαν εσωτερικός.

Προσαρμόζεται και συνεργάζεται πολύ εύκολα, είτε έχει δίπλα του έναν καθαρό αμυντικό μέσο είτε έναν ποδοσφαιριστή με ταλέντο στη διαχείριση της μπάλας που δίνει ρυθμό στο παιχνίδι της ομάδας του.

Εχει πολύ καλό χαρακτήρα. Δεν νομίζω να προκαλέσει πρόβλημα, στη Χερέθ τα πήγαινε καλά με όλους και βοηθούσε ώστε τα αποδυτήρια να έχουν καλό κλίμα".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ