ΑΕΚ

Μοράις: "Δεν υπάρχει φταίξιμο, αλλά ευθύνη"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
Μοράις EUROKINISSI SPORTS

Δεν έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις ο Ζοζέ Μοράις ούτε για τα λάθη που έκανε στο 0-0 με τον Παναιτωλικό, ούτε για όσα πήγαν στραβά στη νέα εντός έδρας ισοπαλία της ΑΕΚ.

Μπορεί η ΑΕΚ να έφερε την τέταρτη εντός έδρας ισοπαλία επί των… ημερών του ( 0-0 με τον Παναιτωλικό) και μάλιστα χωρίς ούτε ένα ντέρμπι, όμως ο Ζοσέ Μοράις και πάλι δεν έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις για όσα θεωρεί πως πήγαν στραβά. Εμμέσως παραδέχθηκε πως έχει ευθύνες, εμμέσως παραδέχθηκε πως ίσως δεν ταιριάζει στην ΑΕΚ το σύστημα 4-3-3, όλα… εμμέσως. Ευθέως ο Μοράις μίλησε μόνο για την ίδια απογοήτευση που έχει με τον κόσμο που αποδοκίμαζε.

Αρχικά είπε : «Σε σχέση με το παιχνίδι, μου αφήνει μια γεύση, πως μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Δεν ήταν εύκολος ο αντίπαλος. Η ομάδα τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, δημιούργησε ευκαιρίες για να τελειώσει το παιχνίδι. Δημιούργησε ευκαιρίες και στα δυο ημίχρονα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε περισσότερες καθαρές ευκαιρίες, για να τελειώσουμε καλά τις φάσεις μας. Στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίσαμε να προσπαθούμε να παίξουμε και να κάνουμε ευκαιρίες. Με μεγαλύτερη ταχύτητα στην κυκλοφορία της μπάλας.

Αλλά ο σημερινός αντίπαλος, δεν ήταν αντίπαλος που είχε την κατοχή της μπάλας. Ήταν πολύ πίσω τοποθετημένος. Σήμερα δεν ήταν μια καταπληκτική μέρα για την επιθετική γραμμή μας. Έλλειψη η κίνηση. Όσο πιο πολύ αργεί να μπει το γκολ, τόσο πιο δύσκολο γίνεται το παιχνίδι. Εκτός από τις διάφορες κινήσεις που έκανε στο βάθος, ο Γκάλο και ο Πέτρος, ο Πατίτο δεν ήταν στην μέρα να κάνει αυτές τις κινήσεις. Ο Πατίτο γενικά είναι ένας παίκτης που βοηθάει και στο πρώτο ημίχρονο προσπάθησε να παίξει με τους συμπαίκτες του, αλλά δεν τα πήγε καλά. Και τώρα λόγω του ότι έχουμε πολλά ματς μπροστά μας, πρέπει να σκεφτόμαστε το επόμενο ματς. Να συνεχίσουμε την δουλειά, ώστε να βελτιωθούμε επιθετικά».

- Για τις αποδοκιμασίες από την εξέδρα:

«Προσωπικά μπορώ να καταλάβω την απογοήτευση. Είμαι και εγώ το ίδιο απογοητευμένος που δεν κερδίσαμε. Μιλάω για το αποτέλεσμα, διότι πολλές φορές η εικόνα της ομάδας, είναι και το αποτέλεσμα».

- Για τις ευθύνες που έχει ο ίδιος για τις απώλειες εντός έδρας:

«Δεν θα πω ότι υπάρχει φταίξιμο. Θα μιλήσω για ευθύνη. Όταν δεν έρχονται τα αποτελέσματα που θέλουμε, αναλαμβάνω την ευθύνη».

- Για την αλλαγή του Πέκχαρτ με τον Βάργκας:

«Αυτό που περίμενα, ήταν περισσότερη κινητικότητα. Είναι ένας παίκτης με καλή τεχνική και καλός παίκτης για να κάνει συνδυασμούς».

- Για την απουσία του Αλμέιδα και τον Αϊντάρεβιτς:

«Με τον Αλμέιδα έχει συμβεί κάτι παρόμοιο με Γαλανόπουλο. Ο Ούγκο είχε πυρετό και άρχισε προπονήσεις από τον Γενάρη. Αλλά σίγουρα είναι ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής, τον υπολογίζουμε απόλυτα, σίγουρα θα είναι στην αποστολή για το επόμενο ματς. Είναι ένας παίκτης που υπολογίζεται. Σχετικά με τον Αϊντάρεβιτς, για πρώτο παιχνίδι, τα πήγε καλά. Είναι ένας παίκτης με πολύ ποιότητα, με καλή πάσα και δυνατό σουτ.

Και με το πέρασμα του χρόνου και όσο προσαρμόζεται, θα κάνει την διαφορά και θα βοηθήσει. Είναι στην ουσία 2,5 εβδομάδες που κάνει προπόνηση με την ομάδα. Δεν είναι εύκολο να προσαρμοστεί, αλλά είναι ένας πολύ καλός παίκτης, που θα βοηθήσει πολύ».

- Για το 4-3-3 και για τις αλλαγές:

«Δεν μπορώ να διαφωνήσω με την άποψη σας πως το 4-3-3 δεν λειτουργεί σωστά. Όμως έχεις κάποιους παίκτες στο γήπεδο, που περιμένεις να σου δώσουν κάποια πράγματα. Από τον Πατίτο περιμένεις κάποια πράγματα. Δεν μπορώ να πω κάτι, μπορεί να έχετε δίκιο. Σκέφτηκα με την αλλαγή του Μπακασέτα να παίξει στα δεξιά, η λογική μου ήταν να κυκλοφορούμε πιο άνετα την μπάλα. Αυτές ήταν οι επιλογές μου.

Με την επιλογή του Βάργκας, σε συνδυασμό με την παρουσία του Μάνταλου και του Μπακασέτα, σκέφτηκα πως θα μπορούσαν να κάνουν καλούς συνδυασμούς. Μετά δεν υπήρχε πολύς χρόνος. Η πρόθεση ήταν να διατηρήσουμε την ισορροπία στις γραμμές, διότι ο Παναιτωλικός είναι πολύ δυνατός στις αντεπιθέσεις. Δεν θέλαμε να χάσουμε την ισορροπία στο μέσο, γιατί θα χάναμε ακόμα περισσότερους βαθμούς. Το σκεπτικό ήταν να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερα προβλήματα στον αντίπαλο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Νέα χρονιά, ίδια ΑΕΚ, 0-0 με τον Παναιτωλικό
Μοράις: "Κάναμε ευκαιρίες, καλά κλεισμένος ο Παναιτωλικός"

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photocredits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ