ΑΕΚ

Μια επιλογή που "μυρίζει" ντέρμπι

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο αποκλεισμός του Γιόχανσον από την αποστολή του αποψινού (20/9 – 20.30) παιχνιδιού της ΑΕΚ με τη Λαμία για το κύπελλο, μαρτυρά τις σκέψεις (και το δίλημμα) του Χιμένεθ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το Sport24 έχει το ρεπορτάζ.

Ήταν δεδομένο πως ο Μανόλο Χιμένεθ θα πήγαινε σ’ ένα ροτέϊσον, για το αποψινό (20/9 – 20.30) ματς κυπέλλου με τη Λαμία. Θα ήταν και παράλογο ποδοσφαιρικά αν δεν το έκανε, με δεδομένο πως ακολουθούν για την ΑΕΚ το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και το ματς με την Αούστρια Βιέννης.

Μάλιστα η αλήθεια είναι, πως το ροτέισον δεν είναι καν τόσο ευρύ, όσο αναμενόταν. Αλλά δεν είναι αυτό το ζήτημα. Υπάρχει μια επιλογή του Χιμένεθ, που φανερώνει πολλά για τις σκέψεις του, ως προς το αγωνιστικό πλάνο του κυριακάτικου ντέρμπι.

Ο Ισπανός τεχνικός άφησε εκτός αποστολής τον Γιάκομπ Γιόχανσον. Προφανώς για να τον ξεκουράσει. Αυτό είναι κάτι που επί της ουσίας «κλειδώνει» την παρουσία του Σουηδού μέσου, στην ενδεκάδα του ματς με τον Ολυμπιακό. Κάτι που διόλου σίγουρο δεν ήταν, από την στιγμή που ο Χιμένεθ θα έχει στη διάθεση του και τον Σιμόες και τον Γαλανόπουλο. Μάλιστα, πιο πιθανό φάνταζε να ξεκουράσει ο Ισπανός τεχνικός και στο αποψινό ματς, έναν εκ των δυο ή και τους δυο και να παίξει βασικός ξανά ο Γιόχανσον.

Όμως ο Χιμένεθ δίνει ανάσες στον Σουηδό μέσο, προφανώς έχοντας στο μυαλό του, να τον έχει φρέσκο για το κυριακάτικο ντέρμπι. Κάτι που ενδεχομένως φανερώνει και σκέψεις του Ισπανού τεχνικού, που αφορούν το σχήμα που θα επιλέξει για το ματς με τον Ολυμπιακό. Και αφορούν και τον Γιόχανσον. Δεν αποκλείεται ο Χιμένεθ να έχει στο μυαλό του είτε μια τριάδα στη μεσαία γραμμή με Γιόχανσον, Σιμόες και Γαλανόπουλο, είτε ακόμα και ένα σύστημα με τριάδα στην άμυνα και τον Σουηδό και πάλι σε ρόλο λίμπερο.

Βεβαίως είναι πιθανό να μην ισχύει τίποτε από τα δυο. Και ο Ισπανός τεχνικός απλώς να έχει στο μυαλό του το… κλασικό 4-2-3-1, αλλά με τον Γιόχανσον και τον Σιμόες στη μεσαία γραμμή. Όπως δηλαδή έπαιξε με τη Ριέκα. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι, πως ο αποκλεισμός του Σουηδού μέσου από την αποστολή του αποψινού ματς με τη Λαμία, συνδέεται με τις σκέψεις του Χιμένεθ, για το σχήμα του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ