ΑΕΚ

Μαθήματα κυκλοφορίας από Κετσπάγια

Μαθήματα κυκλοφορίας από Κετσπάγια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στην κυκλοφορία της μπάλας επέμεινε κατά την προπόνηση της Παρασκευής ο Γεωργιανός τεχνικός της ΑΕΚ, Τιμούρ Κετσπάγια, κάνοντας συστάσεις στους ποδοσφαιριστές του για τις πάσες.

Για τον Τιμούρ Κετσπάγια η υπόθεση πάσα είναι η βάση για όλο το παιχνίδι της ομάδας. Και αυτό το έχει δείξει από τις πρώτες προπονήσεις. Ο τεχνικός της ΑΕΚ θέλει να βάλει τους παίκτες του στην διαδικασία και να παίζουν γρήγορα με την μπάλα στα πόδια και να μαρκάρουν γρήγορα όταν ο αντίπαλος έχει την μπάλα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ: KΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

Αυτό δούλεψε στην σημερινή (1/6) απογευματινή προπόνηση και στις ασκήσεις αλλά και στο δίτερμα. "Θέλω να σκέφτεστε γρήγορα και να παίζετε απλά. Απλά και γρήγορα, όλα γίνονται σε κλάσματα δευτερολέπτων όταν έχετε την μπάλα στα πόδια. Και όταν ο αντίπαλος έχει την μπάλα, να μην του δίνετε χρόνο" έλεγε ο Κετσπάγια και επέμενε σ' αυτό "Κρατήστε την μπάλα και βρείτε την καλύτερα πάσα" έλεγε ο τεχνικός της ΑΕΚ ενώ έδινε και οδηγίες για το μαρκάρισμα πάνω στην πάσα. " Πιέστε και μην δίνετε στον αντίπαλο χρόνο για να σκεφτεί τι θα κάνει την μπάλα. Μην αφήνετε τον αντίπαλο να κάνει εύκολη πάσα. Είτε κοντά, είτε μακριά. Είναι εύκολο για κάθε παίκτη να κάνει μια μπαλιά 20 μέτρων στην πλάτη της άμυνας. Μην τον αφήνετε".

Επίσης ο Κετσπάγια ζητούσε συνεχώς, να παίρνουν οι παίκτες του πρωτοβουλίες για να παίρνουν την μπάλα στα πόδια τους. "Να μην κρυβόμαστε, ζητήστε την μπάλα" φώναζε συνεχώς ο τεχνικός της ΑΕΚ.

Ξανά με... δωδεκάδες

Για τρίτη συνεχόμενη προπόνηση εδώ στο Κίελτσε, ο Κετσπάγια επέμεινε να δουλεύει στο οικογενειακό διπλό με ομάδες των δώδεκα παικτών. Χωρίς να φανερώνει τις σκέψεις του για το σύστημα. Αυτή την φορά νικητές ήταν οι "μπλέ" με γκολ του Βασιλαντωνόπουλου.

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ