ΑΕΚ

Λύμπε-Δέλλας μπροστά στη μεγάλη απόφαση

Λύμπε-Δέλλας μπροστά στη μεγάλη απόφαση
INTIME SPORTS

Μαζί με τον Παντελή Καφέ είναι οι τρεις κολώνες της ΑΕΚ σε κάθε γραμμή της. Ο πρώτος απέχει ακόμα από τις σκέψεις για... αποχώρηση, όμως ο Τραϊανός Δέλλας και ο Νίκος Λυμπερόπουλος καλούνται να πάρουν μία (την ίδια) σημαντική απόφαση. Και για να ενδώσουν στην επιθυμία της ΠΑΕ να παίξουν για επιπλέον ένα έτος ποδόσφαιρο, ίσως να μην αρκεί μόνο η μεγάλη αφοσίωση στο επάγγελμά τους. Το Sport24 εξηγεί.

Το πόσο αγαπούν αυτό που κάνουν φαίνεται από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Ο 35χρονος Δέλλας αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι με το σκεπτικό ότι θα αγωνιστεί σε 20-25 ματς και ενδεχομένως όχι σε όλα ως βασικός.

Κι όμως μετρά ήδη 26 συμμετοχές κι ενώ η ΑΕΚ έχει μπροστά της ακόμα τουλάχιστον 16 ματς, εφόσον υποθέσουμε ότι θα καταφέρει να λάβει μέρος στα πλέι οφ.

Τις 24 συμμετοχές έφτασε ο 36χρονος Νίκος Λυμπερόπουλος, θα ήταν περισσότερες αν δεν είχε μείνει εκτός δράσης για περίπου ένα μήνα λόγω τραυματισμού.

Εξακολουθεί να είναι το σημείο αναφοράς στην επιθετική γραμμή της ομάδας, ο ποδοσφαιριστής που κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του.

Πρώτοι και στην προπόνηση!

Το γεγονός ότι τη Δευτέρα (14/2) ήταν οι δύο που ανταποκρίθηκαν στο... προαιρετικό κάλεσμα του Χιμένεθ και ανηφόρησαν στα Σπάτα για να προπονηθούν, δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη για όσους γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η σωστή αποθεραπεία μετά από αγώνα για κάθε επαγγελματία ποδοσφαιριστή, περισσότερο σαφώς όταν είναι και... κάποιας ηλικίας.

Από την άλλη το γεγονός ότι επέλεξαν... προπόνηση παρά το να μείνουν περισσότερη ώρα με τις οικογένειές τους σε μια ημέρα που είχαν τη δυνατότητα να το επιλέξουν, καταδεικνύει πόση αφοσίωση δείχνουν στην ΑΕΚ και στη δουλειά τους.

Και επίσης το πως αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να φροντίζουν τους εαυτούς τους ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτητικές υποχρεώσεις που ακολουθούν.

Ως το τέλος Μαρτίου η Ένωση θα αντιμετωπίσει τρεις φορές τον ΠΑΟΚ και μία τον Ολυμπιακό. Και τους έχει ανάγκη!

Το θέμα της παραμονής

Η εφετινή παρουσία τους έπεισε και τους πλέον δύσπιστους ότι παραμένουν ποδοσφαιριστές - πρωταγωνιστές. Απόντος του Δέλλα η άμυνα της ΑΕΚ μοιάζει συνήθως με μια παρέα παικτών που λες και μαζεύτηκαν πρώτη φορά για να παίξουν μαζί. Δίχως τον Λυμπερόπουλο η επίθεση της ομάδας στερείται ευφυίας, αντίληψης και δημιουργίας.

Επιθυμία των διοικούντων είναι η παραμονή αμφοτέρων για επιπλέον μία σεζόν στο κιτρινόμαυρο ρόστερ. Όπως διαφαίνεται, το ίδιο επιθυμούν και οι... Διόσκουροι.

Υπάρχουν όμως και κάποιες παράμετροι τους οποίος θα συνυπολογίσουν προτού πάρουν την απόφαση, δεν θα αρκεστούν στη δεδομένη επιθυμία τους να παίξουν για επιπλέον μία σεζόν μόνο και μόνο επειδή αγαπούν αυτό που κάνουν.

Προοπτικές, προγραμματισμός, προπονητής...

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι και οι δύο θέλουν η κουβέντα να γίνει το καλοκαίρι, όταν η ομάδα θα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Τότε θα βάλουν στη ζυγαριά πολλά πράγματα. Που θα βρίσκεται η ΑΕΚ σε διοικητικό επίπεδο, ποια θα είναι το σχέδιο και το όραμα για την επόμενη σεζόν, αν θα έχει παραμείνει ο Χιμένεθ στον πάγκο τον οποίο και οι δύο εκτιμούν βαθύτατα, άλλωστε όποτε αναφέρθηκαν στον προπονητή τους, το έκαναν χαρίζοντάς του εγκωμιαστικά σχόλια.

Το περασμένο καλοκαίρι Δέλλας και Λυμπερόπουλος είχαν στην άκρη του μυαλού τους ότι επιστρέφουν για να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα (διότι είχαν πιστέψει σε αυτό) αλλά και για να κλείσουν την καριέρα τους στην ΑΕΚ.

Έβλεπαν ως πιθανότερο το σενάριο να παίξουν για επιπλέον μία σεζόν και... τέλος! Δεν περίμεναν ότι η ομάδα θα έφτανε στο σημείο να βρίσκεται στο -24 από την κορυφή από τον Φεβρουάριο και ότι θα ήταν τόσο επιτακτική η ανάγκη να παίξουν για επιπλέον μία σεζόν διότι είναι (μαζί με τον Καφέ) οι ποιοτικότεροι, πιο σταθεροί και πιο συνειδητοποιημένοι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Ο Λύμπε και το κύπελλο

Μέσα σε όλα υπάρχει και η προοπτική της κατάκτησης του κυπέλλου Ελλάδας. Ο Δέλλας έχει γευτεί τη συγκεκριμένη χαρά, την περίοδο 1999-2000 υπό τις οδηγίες του αείμνηστου Γιάννη Παθιακάκη. Κι ας μην ξεχνάμε ότι έχει σηκώσει κοτζάμ... Euro, το καλοκαίρι του 2004 με την εθνική ομάδα.

Ο Λυμπερόπουλος όμως είναι ο ποδοσφαιριστής που ουδέποτε έχει πανηγυρίσει οποιαδήποτε κούπα στην καριέρα του, ασχέτως αν δυο-τρεις (με ΠΑΟ και ΑΕΚ) του της στέρησαν κάποιοι με το έτσι θέλω.

Και ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι μπορεί να αλλάξει στο μυαλό του μπροστά στο ενδεχόμενο να παίξει για επιπλέον μία σεζόν, στην περίπτωση που η Ένωση καταφέρει φέτος να κατακτήσει το συγκεκριμένο τρόπαιο.

Ενδεχομένως να του δώσει μεγαλύτερο κίνητρο ώστε να συνεχίσει, ίσως όμως να τον οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι έκλεισε τον κύκλο του, ότι πήρε το τρόπαιο που του έλειπε και έφτασε η ώρα να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφασή των Διόσκουρων θα είναι κοινή. Αν ο ένας αποφασίσει ότι έφτασε η ώρα να αποχωρήσει, πολύ δύσκολα ο άλλος θα πράξει κάτι διαφορετικό...

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ