ΑΕΚ

Κωστένογλου: "Όχι δικαιολογίες, όχι απογοήτευση"

Κωστένογλου: "Όχι δικαιολογίες, όχι απογοήτευση"
Κωστένογλου INTIME SPORTS

Ήρεμος και συγκρατημένος εμφανίστηκε ο Νίκος Κωστένογλου στη συνέντευξη Τύπου. Αναφέρθηκε στην κούραση και τη διαιτησία. Τι δήλωσε ο Αραμπατζής και ο Λυμπερόπουλος

Οι αναγκαστικές αλλαγές και τα τρία συνεχόμενα ματς μέσα στην εβδομάδα ήταν ο λόγος για την εμφάνιση της ΑΕΚ σύμφωνα με τον τεχνικό της, αλλά τόνισε πως: "δεν χρειάζεται απογοήτευση, συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατοί".

Ο Νίκος Κωστένογλου αναφέρθηκε και στην διαιτησία του αγώνα, παραδέχτηκε πως ήταν πέναλτι η φάση του Σκόνδρα, αλλά ίσως και το γκολ του Σφακιανάκη να ήταν επιθετικό φάουλ του Μήτρογλου. Παρόλα αυτά, τόνισε πως: "δεν θέλω να ψάχνουμε δικαολογίες στη διαιτησία".

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

"Πολλοί παράμετροι υπήρξαν που χάθηκε το ματς. Όλο αυτό το διάστημα κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Τα τρια παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα, μας επηρέασαν και κατά διαστήματα φαινόταν πως ήμασταν κουρασμένοι. Είχαμε δυο αναγκαστικές αλλαγές. Παρόλα αυτά ο Ατρόμητος ξεκίνησε πιο καλά στα πρώτα λεπτά, αλλά δεν μας δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες. Και γενικώς δεν μας δημιούργησε ευκαιρίες εκτός από μια. Δεν έχω κανένα παράπονο από την προσπάθεια των παικτών μου.

Είχαμε επίσης δυο πολύ κλασικές ευκαιρίες, για να πετύχουμε γκολ. Ήταν φυσιολογικό πως θα ερχόταν και η ήττα. Δεν θέλω να υπάρξει απογοήτευση. Και δεν πρέπει να σβήσουμε την προσπάθεια που έχει γίνει. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι μας ψηλά. Έχουμε ένα πολύ δύσκολο ματς της Πέμπτη. Φαίνεται εύκολο, αλλά θα καταλάβουμε πως είναι δύσκολο. Οφείλουμε να προχωρήσουμε μπροστά με πίστη. Και θα το κάνουμε. Πρέπει να διαχειριστούμε σωστά την ήττα. Δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες. Η αμυντική λειτουργία ήταν καλή. Και η επιθετική μας λειτουργία θα μπορούσε να είναι καλύτερη, αλλά δεν είχαμε σε ορισμένες στιγμές την φρεσκάδα".

- Για την διαιτησία:

"Από ότι μ' έχουν ενημερώσει, η περίπτωση του πέναλτι ήταν πέναλτι. Στην περίπτωση του γκολ, θεωρώ πως προηγήθηκε φάουλ. Δεν θέλω όμως να ψάξω για δικαιολογίες. Καλύτερα νομίζω να είχε δοθεί το πέναλτι. Γιατί στην φάση του γκολ, μπορεί και να επηρεάστηκε ο διαιτητής από την λανθασμένη απόφαση για το πέναλτι. Δεν θέλω να ψάξω για δικαιολογίες. Και ας μην ρίχνουμε τις ευθύνες στην διαιτησία.

Θεωρώ πως επηρεάστηκε ο διαιτητής από την λάθος απόφαση για το πέναλτι. Αλλά δεν μου αρέσει μετά από μια ήττα, να ψάχνουμε δικαιολογία στο διαιτητή. Το σημαντικό είναι πως μέχρι το τελευταίο λεπτό, οι παίκτες μου μάχονταν για το γκολ. Αλλά έπαιξε καθοριστικό ρόλο για εμάς, το γεγονός πως υπάρχουν τρία παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα. Και κατά δεύτερον προέκυψε και η αναγκαστική αλλαγή του Λυμπερόπουλου".

- Για τον Λυμπερόπουλο και τον Κλωναρίδη:

"Θεωρώ ότι πάλι έχει ένα θλαστικό τραύμα, στο σημείο το οποίο ήδη είχε. Και ο Κλωναρίδης ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις κυρίως από την κούραση".

- Για πιθανές μεταγραφές (;):

"Δεν θέλω να συζητώ μετά από μια ήττα για μεταγραφές. Θα συνεχίσω να στηρίζω τους παίκτες. Και θεωρώ ανήθικο απέναντι στους παίκτες που έχουμε, αν δεν λυθεί το πρόβλημα το οικονομικό, να ζητήσω μεταγραφές. Είναι σημαντικό να έχουμε ένα υγιές κλίμα στα αποδυτήρια και ας έχουμε λιγότερες επιλογές".

- Για το παιχνίδι με την Καλαμάτα:

"Πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή στο παιχνίδι της Πέμπτης. Δεν θέλω να σκύψουμε το κεφάλι. Πρέπει να διαχειριστούμε σωστά την ήττα. Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες μου. Μπορούσαμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Αλλά τα παιδιά έδωσαν τα πάντα. Υπήρχε μεγάλη κούραση. Και φοβόμουν πως θα μπορούσε να βγει. Δεν καταφέραμε να αποφύγουμε αυτή την ήττα. Είναι σημαντικό να δούμε την επόμενη μέρα, ποια είναι τα ψυχικά αποθέματα του καθενός. Αλλά δεν πρέπει να χαλάσουμε την καλή εικόνα".

- Για τους τραυματίες και τις δικαιολογίες:

"Ο Καφές είναι αρκετά έτοιμος, αλλά δεν ξέρω αν θα μπορέσει να ξεκινήσει. Οι παίκτες που απέχουν, θα πρέπει να ενταχθούν ομαλά. Όμως κάποιες φορές, οι καταστάσεις σε πιέζουν. Ούτε ο Λυμπερόπουλος φταίει, ούτε το ιατρικό επιτελείο. Το παιχνίδι θα είχε άλλη εικόνα, αν δεν υπήρχε ματς μεσοβδόμαδα. Όχι δικαιολογίες, όχι απογοήτευση. Θα ήταν απογοήτευση, αν έβλεπα μια ομάδα αδιάφορη. Δεν είδα όμως κάτι τέτοιο".

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ:

Αραμπατζής: "Τώρα θα φανεί πόσο μεγάλη ομάδα είμαστε"

"Έπαιξε ρόλο η κούραση. Η ομάδα δεν μπήκε όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια. Το πληρώσαμε στο δεύτερο ημίχρονο και φτάσαμε να κυνηγάμε το αποτέλεσμα. Προσπαθήσαμε να το γυρίσουμε, όμως μας βγήκε η κούραση των προηγούμενων παιχνιδιών. Όταν δεν παίζεις καλά σε ένα παιχνίδι, αυτό που μετρά είναι το πάθος και να καταφέρνει κάθε ένας ό,τι μπορεί. Δυστυχώς γυρίζουμε μετά από πολλές αγωνιστικές ηττημένοι"

- Για το αν θα επηρεάσει αυτή η ήττα την συνέχεια;

"Δεν πρέπει να μας επηρεάσει εν όψει της συνέχειας. Εδώ θα φανεί πόσο μεγάλη ομάδα είμαστε και μεγάλοι παίκτες, για να συνεχίσουμε ακόμα ένα σερί στον δεύτερο γύρο, ώστε να κρατηθούμε ψηλά".

- Για το ματς Κυπέλλου:

"Πρέπει να ξεχάσουμε το σημερινό παιχνίδι. Έχουμε το Κύπελλο. Γίνονται εκπλήξεις εκεί. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε, να κερδίσουμε για να κάνουμε καλά Χριστούγεννα".

Λυμπερόπουλος: "Δεν ξέρουμε τίποτα για διοικητικές εξελίξεις"

- Για τις διοικητικές εξελίξεις

"Δεν ξέρουμε τίποτα απολύτως και τίποτα περισσότερο απ' ότι γνωρίζεται εσείς. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι αυτό που μας είχε πει ο κ. Νοτιάς, στην συνάντησή μας πριν 15 μέρες, ότι συζητάνε με μία εταιρία. Και εμείς περιμένουμε τις εξελίξεις"

- Για το αν είναι αισιόδοξος για κάποια λύση

"Είμαι αισιόδοξος. Η ΑΕΚ είναι μία μεγάλη ομάδα και πιστεύω ότι θα βρεθεί μία λύση, που θα βοηθήσει τόσο τους παίκτες όσο και γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

- Για νέα πιθανή αντίδραση των παικτών:

"Είναι ακόμα νωρίς για νέα αντίδραση. Προέχει το παιχνίδι του Κυπέλλου, μετά να κάνουμε ήρεμα τις γιορτές και μετά θα δούμε".

- Γενικά για το παιχνίδι

"Δεν νομίζω ότι ήταν άσχημη η εμφάνισή μας. Ούτε νομίζω μας επηρέασε η πίεση του συγκεκριμένου αγώνα. Το παιχνίδι φάνηκε από την αρχή ότι θα πάει στο γκολ. Σημαντικό ρόλο νομίζω ότι έπαιξε η δική μου αλλαγή, διότι άλλαξαν τα πλάνα του προπονητή. Ήταν να βγει ο Κλωναρίδης που πονούσε από νωρίς και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Τελικά βγήκα εγώ και ο Κλωναρίδης αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο. Κάποια στιγμή θα ερχόταν η ήττα. Είχαμε κάνει ένα καλό σερί. Δεν μας πήγε το παιχνίδι και χάσαμε".

Για το ματς Κυπέλλου

"Ο θεσμός του Κυπελλου κρύβει εκπλήξεις. Η ΑΕΚ πρέπει όμως να πηγαίνει σε όλα τα παιχνίδια σοβαρή. Πρέπει να το πάρουμε για να κλείσουμε καλά τη χρονιά. Δυστυχώς έχουμε πολλά προβλήματα. Είναι αλήθεια αυτό. Αλλά όλοι συμφωνήσαμε να μην αναφερόμαστε σε αυτά για να μη θεωρούν ως δικαιολογία σε ενδεχόμενες αποτυχίες".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ