ΑΕΚ

Κωνσταντόπουλος: "Πρώτα η παραμονή και μετά βλέπουμε"

Κωνσταντόπουλος: "Πρώτα η παραμονή και μετά βλέπουμε"
Κωνσταντόπουλος, Γιάγκο, πανηγυρική INTIME SPORTS

O Δημήτρης Κωνσταντόπουλος επιθυμεί τη νίκη της ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα που θα εξασφαλίσει και μαθηματικά στην "Ενωση" την παραμονή στην κατηγορία. Διαβάστε τις δηλώσεις του πορτιέρο της ΑΕΚ.

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Ιωαννίνων "Super FM" ότι η ΑΕΚ με ένα καλό αποτέλεσμα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα θα έχει πολλές ελπίδες παραμονής, ενώ τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι η σωτηρία της ομάδας και όχι τα λάθη που έχουν γίνει κατά την διάρκεια της σεζόν.

Για τον ίδιο τόνισε ότι προσπαθεί να σκέφτεται θετικά και να προχωράει μπροστά. Διαβάστε τις δηλώσεις του τερματοφύλακα της ΑΕΚ:

Για το ματς της Δευτέρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα: " Ξέρουμε ότι ο ΠΑΣ είναι μια δυνατή ομάδα, αλλά κι εμείς θέλουμε να σωθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα και σίγουρα πριν φτάσουμε στο τελευταίο ματς της σεζόν. Μ’ ένα καλό αποτέλεσμα θα έχουμε πολλές ελπίδες παραμονής και με ενδεχόμενη νίκη θα είμαστε και μαθηματικά σωσμένοι".

Για το γήπεδο, τις συνεχείς βροχές στα Γιάννενα και αν αυτό θα τους επηρεάσει: " Ξέρουμε για το γήπεδο, το έχουμε υπ' όψιν. Και στο ΟΑΚΑ παίξαμε φέτος με βροχή. Προσωπικά είμαι συνηθισμένος στη βροχή απ' όταν έπαιζα στην Κέρκυρα και την Αγγλία. Αν το παιχνίδι γίνει σε βαρύ αγωνιστικό χώρο, τότε θα πάει στη δύναμη και όποιος αποφύγει τα λάθη θα κερδίσει".

Για το αν αισθάνεται ότι η ομάδα του παίζει με το πιστόλι στον κρόταφο: " Παίξαμε πολλούς τελικούς μέχρι τώρα. Αυτή είναι και η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Είναι καλύτερα βέβαια να παίζεις τελικούς για τρόπαια και όχι για την παραμονή σου, αλλά είναι μέρος του παιχνιδιού η πίεση και πρέπει να ανταπεξέλθουμε".

Για τις δυσκολίες της σεζόν και την επόμενη μέρα: " Έχουν γίνει πολλά λάθη, έχουν πάει πολλά στραβά. Πολλοί παίκτες έφυγαν, έγινε μεγάλη ανανέωση του έμψυχου δυναμικού και είναι δύσκολο όλο αυτό για μια ομάδα με βαριά φανέλα και μεγάλη πίεση. Ήταν δύσκολη η χρονιά, κάναμε μεγάλη προσπάθεια και θέλουμε να τη φτάσουμε μέχρι τέλους με επιτυχία. Την επόμενη μέρα θα τη δούμε αφού τελειώσουν όλα επιτυχώς".

Για το πρωτάθλημα και το ενδιαφέρον που έχει: " Θα υπάρχει ενδιαφέρον μέχρι τέλους. Λόγω οικονομικών συγκυρίων έκλεισε η ψαλίδα μικρών και μεγάλων, οι ομάδες είναι όλες ανταγωνιστικές και δόθηκαν πολλές ευκαιρίες σε ελληνόπουλα που έπαιζαν σε μικρές κατηγορίες. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι πολλές ομάδες έχουν οικονομικά προβλήματα, με αντίκτυπο σε παίκτες και υπαλλήλους ακόμα και φιλάθλους που έχουν κουραστεί".

Για τις διαφορές οργάνωσης σε Ελλάδα και εξωτερικό: " Οι ομάδες στο εξωτερικό δουλεύουν σαν εταιρίες. Εδώ γίνονται λάθη και στην οργάνωση των ομάδων, αλλά και του πρωταθλήματος. Κάποια στιγμή όλοι θα μάθουν. Ελπίζω να καλυτερεύσουν τα πράγματα και να αρχίσουμε να βλέπουμε πιο σοβαρά την οργάνωση του πρωταθλήματος".

Για τη θέση του τερματοφύλακα και πόσο δύσκολη είναι: " Όταν ο τερματοφύλακας κάνει μια απόκρουση είναι σαν να πετυχαίνει το γκολ ένας επιθετικός. Είναι μοναχική θέση. Μπορεί να μη συμμετέχεις σ’ ένα ματς πολύ, αλλά μπορεί να χρειαστείς μόνο για μια στιγμή κάνοντας αυτό που είναι η δουλειά σου. Είναι η πιο υπεύθυνη θέση στο γήπεδο. Ο τερματοφύλακας δεν έχει φόβο πριν το πέναλτι, ο επιθετικός πρέπει να τον έχει. Δεν θα κατηγορήσει κάποιος τον τερματοφύλακα αν δεχτεί γκολ σε πέναλτι, αντιθέτως θα κατηγορήσει τον επιθετικό".

Για τη σεζόν που κάνει ο ίδιος: " Δεν είναι η καλύτερή μου χρονιά. Προσπαθώ όμως να βελτιώνομαι ακόμα και τώρα μέσω προπόνησης, να διορθώνω τις αδυναμίες μου. Σαν τερματοφύλακας δεν πρέπει να σκέφτεσαι τα λάθη, πρέπει να προχωράς μπροστά και να προσπαθείς συνέχεια".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ