ΑΕΚ

Κατάσχεση των εσόδων της ΑΕΚ, αν δεν γίνει ρύθμιση

Κατάσχεση των εσόδων της ΑΕΚ, αν δεν γίνει ρύθμιση
ΑΕΚ INTIME SPORTS

Η ΦΑΕ Αθηνών πέτυχε κατάσχεση των εσόδων της ΑΕΚ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα για το διακανονισμένο ποσό των 13.5 εκ ευρώ. Αυτό το ποσό θέλει η ΠΑΕ να διακανονίσει από 28 σε 98 δόσεις για να εξασφαλίσει την αποπληρωμή των χρεών. Την ίδια ρύθμιση ζητάνε και αρκετές ΠΑΕ.

Οι δύο δόσεις του άρθρου 44 δεν πληρώθηκαν από την ΠΑΕ ΑΕΚ, με αποτέλεσμα η ΦΑΕ Αθηνών να προσπαθήσει και εν τέλει να πετύχει την κατάσχεση των μελλοντικών εσόδων της Ένωσης από τα τηλεοπτικά δικαιώματα για το ποσό των 13,5 εκ. ευρώ.

Το έγγραφο της εφορίας με την συγκεκριμένη απόφαση, έφτασε στα γραφεία της Superleague, κάτι που το επιβεβαίωσε και η ΠΑΕ ΑΕΚ. Αρχικά ακούγεται καταστροφικό, αλλά τα δεδομένα για την συγκεκριμένη υπόθεση ήταν γνωστή εδώ και αρκετό καιρό, και την οποία είχε αναλύσει ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Ανδρέας Δημητρέλος σε συνέντευξη του στον Βαγγέλη Αρναούτογλου.

"Να ρυθμιστούν οι δόσεις από 28 σε 98"

Συγκεκριμένα η απάντηση τους πρόεδρου της ΑΕΚ, στην ερώτηση για το ακριβές ποσό που οφείλει η ΑΕΚ στην Εφορία, πώς είναι ρυθμισμένες οι δόσεις και πώς πρέπει να διακανονιστούν ώστε η ΠΑΕ να μπορεί να ανταποκρίνεται μηνιαίως χωρίς να αφήνει υποχρεώσεις απλήρωτες ήταν η εξής:

«Το ποσό που οφείλει η ΑΕΚ στην Εφορία, συμπεριλαμβανομένων και των οφειλών που προκύπτουν από το άρθρο 44, ανέρχεται σε περίπου 23 εκατ. ευρώ. Από αυτά έχουν ήδη ρυθμιστεί σε 28 δόσεις τα 13,5 εκατ. ευρώ, καθώς επίσης και τα 5 εκατ. της υπαγωγής στο άρθρο 44, σε ετήσιες ισόποσες δόσεις. Υπάρχει εκκρεμότητα ρύθμισης για το υπόλοιπο. Αμεση προτεραιότητα για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων θα πρέπει να είναι η επιμήκυνση των δόσεων από 28 σε 98, ώστε να μειωθεί δραστικά το μηνιαίο ποσό που θα πρέπει να καταβάλει η ΠΑΕ απέναντι στο Δημόσιο».

Ήταν λοιπόν κάτι γνωστό, κάτι για το οποίο τρέχει ο Ντέμης Νικολαΐδης και κάτι για το οποίο τόσο ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ όσο και ο νυν, περιμένουν να υπάρξει κυβέρνηση σε αυτή τη χώρα προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν και την συγκεκριμένη ρύθμιση!

Διαβάστε εδώ για τη συνάντηση του Ντέμη με τον Δημητρέλο και την πρόταση του πρώτου προκειμένου να ξεκινήσει η οργάνωση της νέας χρονιάς.

Η αλήθεια για τις δόσεις και την ρύθμιση

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση, είτε είχε πληρώσει η ΑΕΚ τις δύο δόσεις του άρθρου 44 (1,2 εκ. χ 2 = 2,4 εκ), είτε τις άφηνε απλήρωτες όπως και έγινε, πάλι θα χρειαζόταν η ΠΑΕ την ρύθμιση. Είναι και η βασική προϋπόθεση για τον Ντέμη προκειμένου να προχωρήσει το εγχείρημα του. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δεν κάνει η νέα κυβέρνηση την συγκεκριμένη ρύθμιση, οι περισσότερες ΠΑΕ μεταξύ των οποίων και ο ΠΑΟΚ, δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Ο λόγος; Η ΑΕΚ παραδείγματος χάρη, για την αποπληρωμή των 13,5 εκ. σε δύο χρόνια (η εξόφληση είναι προγραμματισμένη για το 2014) σε 28 δόσεις βγαίνει περίπου 700 χιλιάρικα τον μήνα, δηλαδή 8,5 εκ. το χρόνο! Καταλαβαίνεται ότι δεν γίνεται ούτε για αστείο να έπρεπε η ΑΕΚ με μπάτζετ κάτω από τα 10 εκ. να έπρεπε να δίνει και 8,5 εκ. για δύο χρόνια. Καταστροφή...

Για τον λόγο αυτό, επειδή η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη και επιβάλλεται να πληρώσει τα χρέη που έχει κάνει, ζητάει αυτή την ρύθμιση προκειμένου να είναι τυπική στην αποπληρωμή του χρέους της και να πάρει το κράτος τα χρήματα που του οφείλονται πίσω!

Έτσι ακριβώς έχει η υπόθεση και δεν χρειάζεται να μεταφέρεται σαν καταστροφολογία για την ΑΕΚ, όταν η ίδια η υπόθεση ήταν το πρώτο μέλημα του Ντέμη (μεταξύ μας όποιος και να ερχόταν το ίδιο θα έκανε) προκειμένου η ΠΑΕ να βγαίνει από τα έσοδα της. Σε αντίθετη περίπτωση δεν υπάρχει νόημα να μιλάμε, καθώς ούτε το κράτος θα μπορούσε να πάρει τα χρήματα του πίσω.

Στην ουσία, ο Ντέμης προκειμένου να προχωρήσει όποιο πλάνο έχει στο μυαλό του, χρειάζεται αυτή την ρύθμιση. Όπως το 2004 με το άρθρο 44, μόνο που τώρα δεν ζητάει να σβηστούς προσαυξήσεις του χρέους ή το ίδιο το χρέος, αλλά να ρυθμιστεί το χρέος σε δόσεις.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ