ΑΕΚ

Η Σεβίλλη ...Supporter του Χιμένεθ

Η Σεβίλλη ...Supporter του Χιμένεθ

Ο Μανόλο Χιμένεθ στρέφεται στην ομάδα της καρδιάς του, τη Σεβίλλη, ώστε να βρει παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν την ΑΕΚ και προτίθενται να τους παραχωρήσουν οι Ισπανοί. Πριέτο, Χοσέ Κάρλος, Κάλα και Μπερνάρντο οι πιθανοί στόχοι.

"Παπούτσι(α) από τον τόπο του" ψάχνει ο Χιμένεθ για την ενίσχυση της ΑΕΚ, κι ας ειν' και ...δανεικά. Οι άριστες σχέσεις που διατηρεί ο τεχνικός της "Ένωσης" με την παλιά του ομάδα αποτελούν εχέγγυο ώστε να ευοδώσουν οι όποιες επαφές για κάποιον παίκτη.

Οι υποψήφιοι δεν είναι λίγοι. Κατά κύριο λόγο τέσσερις είναι οι παίκτες που έχει ξεχωρίσει ο Χιμένεθ και υπάρχει ρεαλιστική προοπτική να τους παραχωρήσει η Σεβίλλη και να μην έχουν και οι ίδιοι πρόβλημα να αγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

  • Ο πρώτος είναι ο 28άχρονος Νταβίντ Πριέτο. Ο κεντρικός αμυντικός της Σεβίλλης είναι "πουλέν" του Χιμένεθ, καθώς ο ίδιος τον είχε αναδείξει από τη δεύτερη ομάδα και τα τελευταία δύο χρόνια παραχωρείται δανεικός. Η χρονιά που μας πέρασε τον βρήκε στην Τενερίφη με την οποία είχε 19 συμμετοχές.

Ο παίκτης θα είναι για ακόμη μία χρονιά στη λίστα για δανεισμό, υπάρχει όμως και ενδεχόμενο να λυθεί το συμβόλαιό του και να μείνει ελεύθερος. Ο Χιμένεθ τον θέλει, αλλά μαζί μ' αυτόν τον θέλουν και αρκετοί ισπανικοί σύλλογοι.

  • Παρόμοια περίπτωση είναι και αυτή του 24άχρονου επιθετικού Χοσέ Κάρλος. Ο νεαρός επιθετικός έχει αναδειχθεί από τα τμήματα υποδομής της Σεβίλλης και έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα πριν δύο χρόνια, το Φλεβάρη του 2009. Δεν μπόρεσε όμως να πείσει και να σταθεί στους Ανδαλουσιανούς, με τους οποίους μετρά μόλις 13 συμμετοχές. Αγωνίζεται δανεικός στη Καρταχένα, στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας.

Είναι ένας αρκετά γρήγορος επιθετικός, που μπορεί να παίξει και πίσω από τον φορ, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να σηκώσει πάνω του το βάρος της επιθετικής γραμμής της ΑΕΚ. Η Σεβίλλη σκοπεύει και φέτος να τον παραχωρήσει δανεικό, ο Χιμένεθ παρακολουθεί την περίπτωσή του και ελλείψει άλλου στόχου είναι πολύ πιθανό να τον προσεγγίσει.

Από κει και πέρα υπάρχουν δύο παίκτες τους οποίους είναι δεδομένο ότι θα ήθελε να ντύσει ο Χιμένεθ στα κιτρινόμαυρα, ωστόσο γι' αυτούς θα πρέπει πρώτα να βγάλει την ετυμηγορία του ο Γρεγκόριο Μανθάνο, ο νέος τεχνικός της Σεβίλλης.

  • Πρόκειται για τους Χουάν Κάλα και Χοσέ Μπερνάρντο, για τους οποίους είχε ρωτήσει ο Χιμένεθ και το Γενάρη. Ο Κάλα είναι 21 χρονών, στόπερ που όμως μπορεί να καλύψει και το δεξί άκρο της άμυνας, και είναι παίκτης που ο ίδιος ο προπονητής της ΑΕΚ είχε προωθήσει στην πρώτη ομάδα όταν είχε τα ηνία των Σεβιγιάνων.

Προς το παρόν και αυτός παίζει δανεικός στην Καρταχένα. Στη Σεβίλλη τον πιστεύουν, του ανανέωσαν το συμβόλαιο μέχρι το 2014 με υψηλή ρήτρα αποδέσμευσης και είναι αρκετά πιθανό και ο Μανθάνο να τον πάρει μαζί του στην προετοιμασία. Αν συμβεί αυτό, τότε δύσκολα οι "κιτρινόμαυροι" θα κινηθούν για τον παίκτη.

  • Όσον αφορά τον Μπερνάρντο, είναι κι αυτός κεντρικός αμυντικός, με καταγωγή από την Κολομβία αλλά και με ισπανικό διαβατήριο, που φέτος είχε 35 παιχνίδια με τη δεύτερη ομάδα της Σεβίλλης και ένα με την πρώτη. Το πιθανότερο είναι ότι κι αυτός θα ακολουθήσει την προετοιμασία της ομάδας και αργότερα θα κριθεί αν θα παραχωρηθεί δανεικός. Ο Χιμένεθ θέλει να έχει γρήγορα τους παίκτες στη διάθεσή του, συνεπώς για τους δύο τελευταίους θα περιμένει μόνο αν δεν έχει βρει κάτι καλύτερο μέχρι τότε.
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ