ΑΕΚ

"Η ομάδα ξεκινάει από εσάς"

"Η ομάδα ξεκινάει από εσάς"
INTIME SPORTS

Νωρίτερα από την προγραμματισμένη απογευματινή προπόνηση, ο Τραΐανός Δέλλας δούλεψε με τους τερματοφύλακες και το... μυαλό τους (VIDEO)

Ο προπονητής του "Δικεφάλου" άδραξε την ευκαιρία και για περίπου 30 λεπτά δούλεψε με τους τερματοφύλακες πάνω στην υποδοχή της μπάλας, με πίεση ή χωρίς, στον έλεγχο της περιοχής και στη γρήγορη και σωστή πρώτη πάσα.

Η άσκηση

Οι τέσσερις τερματοφύλακες, ο ένας κάτω από τα δοκάρια και οι άλλοι τρεις έξω από την μεγάλη περιοχή σε μακρινή απόσταση για να υποδεχτούν την πρώτη πάσα. Ο Καμπόλης σε ρόλο του παίκτη που επιστρέφει πίσω την μπάλα στο τέρμα και με το στόμα του να φωνάζει εναλλάξ "σε πιέζουν, δεν σε πιέζουν" δίνοντας ουσιαστικά τον χρόνο αντίδρασης στον τερματοφύλακα που είναι κάτω από τα δοκάρια.

"Ψηλά το κεφάλι πριν την πάσα"

Ο τεχνικός του δικεφάλου, αρχικά αναφέρθηκε στον τρόπο που ο τερματοφύλακας θα πρέπει να υποδέχεται την μπάλα: "θα πρέπει να έχετε το κεφάλι ψηλά πριν δεχτείτε την μπάλα, να βλέπετε συμπαίκτες και αντιπάλους με την άκρη του ματιού σας. Όσο ταξιδεύει η μπάλα, εσείς γνωρίζετε από πριν την πάσα"

Κάποιες αργές αντιδράσεις του Ντούνη έφεραν την επέμβαση του Δέλλα (υποδυόταν τον αντίπαλο επιθετικό) και τις οδηγίες του: "τι περιμένεις; Εγώ είμαι ο αντίπαλος, πάω όπου θέλω και σου κλείνω τις πάσες, εσύ έχεις την μπάλα και πρέπει να έχεις γρήγορη σκέψη"

Προς το τέλος της άσκησης ο τεχνικός της Ένωσης σχολίασε για τους τερματοφύλακες για τον χρόνο αντίδρασης: "το ποδόσφαιρο άλλαξε και για τους τερματοφύλακες. Η εποχή που έπαιζε περισσότερο με τα χέρια το τέρμα τελείωσε. Πλέον θα πρέπει να χρησιμοποιείτε περισσότερο τα πόδια σας και να έχετε γρήγορες πάσες"

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ