ΑΕΚ

Η Λέγκια έκανε στη Ρεάλ ό,τι και η ΑΕΚ πριν από 14 χρόνια

Η Λέγκια έκανε στη Ρεάλ ό,τι και η ΑΕΚ πριν από 14 χρόνια
Ζιντάν-Τσιάρτας-Καμπιάσο-Ρεάλ Μαδρίτης-ΑΕΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης απέτυχε να νικήσει τη Λέγκια, αν και βρέθηκε με δύο γκολ μπροστά. Τελευταία φορά που συνέβη αυτό στο Champions League είχε απέναντί της την ΑΕΚ!

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε μπροστά στο σκορ με δύο τέρματα στη Βαρσοβία κόντρα στη Λέγκια, ωστόσο απέτυχε να νικήσει, κάτι που συνέβη τελευταία φορά στους "μερένγκες" για το Champions League από την αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" το 2002!

Ήταν 22 Οκτωβρίου, όταν οι πρωταθλητές Ευρώπης υποδέχθηκαν την Ένωση για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Μετά από το πατατράκ του 3-3 στο "Νίκος Γκούμας", εμφανίστηκαν πιο προσεκτικοί, τουλάχιστον στην αρχή του αγώνα, με τον Στιν Μακμάναμαν να σκοράρει δις (24', 43') στο 1ο ημίχρονο.

Στο 2ο μέρος, παρά το... μονόπλευρο παιχνίδι, η ΑΕΚ κατάφερε να απαντήσει μέσα σε έξι λεπτά χάρη στους Κώστα Κατσουράνη (74') και Βάλτερ Σεντένο (86') και να αποσπάσει μία ιστορική ισοπαλία, έστω κι αν τη βοήθησε μόνο να τερματίσει 3η στον όμιλο και να συνεχίσει στο Κύπελλο UEFA.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά, η Ρεάλ προηγήθηκε ξανά με δύο γκολ απέναντι στους Πολωνούς, αλλά κινδύνεψε ακόμα και με ήττα, αφού η Λέγκια έκανε την ανατροπή σε 3-2, μέχρι ο Ματέο Κόβατσιτς να ισοφαρίσει σε 3-3.

Η τελευταία ομάδα στη διοργάνωση που βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ και να νικήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει η Γαλατάσαραϊ από το 2001.

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ιέρο, Ελγκέρα, Ρ. Κάρλος (75`Μπράβο), Καμπιάσο, Θελάδες, Ζιντάν (61`Σολάρι), ΜακΜάναμαν (82`Μινιάμπρες), Γκούτι, Ρονάλντο

ΑΕΚ: Χιώτης, Ζαγοράκης, Κωστένογλου, Ράιτ, Καψής, Κασάπης, Κατσουράνης, Γεωργάτος (69`Σεντένο), Λάκης, Τσιάρτας (54`Μαλαδένης), Νικολαΐδης (54`Ιβιτς).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

22/10/2002: Ο άθλος της ΑΕΚ στο "Μπερναμπέου"
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ