ΑΕΚ

Η διαχείριση του Κρισάντους

Η διαχείριση του Κρισάντους

Η σημερινή και η αυριανή μέρα θα αποδειχθούν καταλυτικές για την απόφαση του Δέλλα να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Νιγηριανό την ερχόμενη Κυριακή με φόντο το ματς Κυπέλλου στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Ο νεαποκτηθείς νιγηριανός επιθετικός προέρχεται από 11 εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Τουρκίας με 486' λεπτά συμμετοχής. Δεν αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου της τρέχουσας σεζόν, ενώ είχε ακολουθήσει δίχως απρόοπτα το βασικό στάδιο προετοιμασίας της τουρκικής Σίβασπορ. Άρα βάσει λογικής, είναι έτοιμος σωματικά να ενταχθεί άμεσα στο σύνολο της ΑΕΚ και να παίξει ματς ώστε να βρεθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα με τους συμπαίκτες του.

Από την άλλη ο Δέλλας, αν και προπονητής ο οποίος έχει αποδείξει ότι υπολογίζει όλους τους ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του καταφέρνοντας να τους διατηρεί σε εγρήγορση και ετοιμότητα, δύσκολα παίρνει ρίσκα τα οποία ενδέχεται να επηρεάσουν τη χημεία της ομάδας. Γι αυτό λοιπόν οι πρόωρες κρίσεις ότι ο Κρισάντους θα αποτελέσει κρυφό όπλο της ΑΕΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης" το πιθανότερο είναι να αποδειχθούν ανεδαφικές και βιαστικές. Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον εφαβτίσταμε...

Το πρώτο βήμα

Ο προπονητής της ΑΕΚ θα τεστάρει τον Νιγηριανό στις αμέσως επόμενες προπονήσεις (αρχής γενομένης από σήμερα) προκειμένου να διαπιστώσει αν σε πρώτη φάση θα τον συμπεριλάβει στην αποστολή του κυριακάτικου αγώνα με τα Χανιά και μετά θα σκεφτεί αν θα του δώσει χρόνο συμμετοχής στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτό θα είναι ένα βήμα που ίσως φέρει κοντά το επόμενο, αυτό δηλαδή της επιλογής του στην 20αδα που θα επιλέξει ο Δέλλας για το πρώτο ματς Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό.

Κατά τ΄ άλλα με τέτοιο Αραβίδη και τον Μπρέτσεβιτς να δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση (ενώ πλέον ετοιμοπόλεμος είναι και ο Ντακόλ), δύσκολα ο Κρισάντους θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο ντέρμπι, έστω και ως αλλαγή. Αυτό προτάσσουν η λογική και δίκαιο, τα οποία ο Δέλλας πάντοτε υπηρετεί. Βέβαια η ικανότητα του Κρισάντους να αγωνίζεται και στις τρεις θέσεις της επίθεσης σε συνδυασμό με την ταχύτητα που τον διακρίνει, ίσως τον οδηγήσουν εντός των πλάνων του προπονητή.

Σε κάθε περίπτωση είναι τουλάχιστον παράτολμο να τον αποκαλεί κάποιος «κρυφό όπλο» για το ματς στο Φάληρο όταν ακόμα ο προπονητής δεν ξέρει στο 100% αφενός με τι ποδοσφαιριστή έχει να κάνει και αφετέρου σε ποια κατάσταση αυτός βρίσκεται κι αν μπορεί να μπει άμεσα στην ενδεκάδα δίχως να απειληθεί το σχέδιο που μήνες τώρα ο Δέλλας δουλεύει και ως σήμερα αποδίδει εξαιρετικά.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ