ΑΕΚ

Η ατυχία και η ευκαιρία

Η ατυχία και η ευκαιρία
INTIME SPORTS

Ο τραυματισμός του Αλάιν Μπαρόχα σε φάση ρουτίνας, δίνει μια μεγάλη ευκαιρία στον Γιάννη Ανέστη. Τα ματς που θα παίξει ο Έλληνας γκολκίπερ.

Ένας από τους μεγαλύτερους αστικούς μύθους στο ποδόσφαιρο, λέει πως κανένα παιδάκι δεν θέλει να καθίσει κάτω από τα δοκάρια. Προφανώς και όχι άδικα. Σε κάθε ευκαιρία αποδεικνύεται πόσο περίεργη είναι αυτή η θέση. Κυρίως διότι περισσότερο από κάθε άλλη, ισχύει (μεταφορικά πάντα) το «ο θάνατος σου, η ζωή μου».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αυτό που συμβαίνει στην ΑΕΚ. Ο Μπαρόχα από το… πουθενά βρέθηκε εκτός μάχης και το γεγονός αυτό, δίνει στον Ανέστη την μεγάλη ευκαιρία να γίνει ο νούμερο ένα κάτω από τα κιτρινόμαυρα δοκάρια.

Η μεγάλη ατυχία

Ο Μπαρόχα στο πρωτάθλημα μετράει το απόλυτο σε συμμετοχές. Τόσο επί Δέλλα, όσο και επί Πογέτ, είχε το χρίσμα του βασικού. Και τουλάχιστον άμεσα, δεν φαινόταν να αλλάζει. Στην χθεσινή (18/12) σε μια απόκρουση ρουτίνας, απ’ αυτές που ο Βενεζουελάνος κάνει δεκάδες καθημερινά στις ασκήσεις στην προπόνηση, το χέρι κτύπησε άτσαλα στο έδαφος.

Αυτή την πρόσκρουση την «πλήρωσε» το μικρό δάκτυλο του Μπαρόχα. Βγήκε από την θέση του και ο πόνος ήταν αφόρητος. Η γρήγορη αντίδραση… επανατοποθέτησης μάλιστα, έδωσε ελπίδες στον Βενεζουελάνο πως είχε γλιτώσει την «χοντρή» ζημιά. Φευ όμως. Η ακτινογραφία έδειξε κάταγμα και περίπου έναν μήνα εκτός δράσης και ο Μπαρόχα «έσκασε» από την στεναχώρια του.

Η μεγάλη ευκαιρία

Ο Ανέστης ήταν φέτος ο τερματοφύλακας του κυπέλλου. Παρά τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στα φιλικά, τότε που είχε δεχθεί μόνο ένα γκολ και αυτό στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού με τον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ. Ενώ και στο κύπελλο, δεν έχει δεχθεί ακόμα γκολ. Τώρα ετοιμάζεται να πάρει τα γάντια του βασικού και στο πρωτάθλημα. Αυτά που κράτησε πέρυσι για μια ολόκληρη σεζόν.

Και πλέον η ευκαιρία που έχει μπροστά του ο Ανέστης είναι τεράστια. Θα παίξει σίγουρα με Λεβαδειακό, με Πλατανιά και με Ξάνθη και ενδεχομένως ακόμα και με ΠΑΣ. Αν οι εμφανίσεις του είναι ανάλογες των προσόντων του, τότε πολύ δύσκολα ο Πογέτ θα του πάρει τα γάντια, όταν θα επιστρέψει ο Μπαρόχα. Και γι αυτό άλλωστε και ο ίδιος ο Ανέστης ξέρει, πως η ευκαιρία που έχει μπροστά του, είναι μεγάλη.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ