ΑΕΚ

Η "Αγιά Σοφιά" απειλείται με γκρέμισμα πριν χτιστεί!

Η "Αγιά Σοφιά" απειλείται με γκρέμισμα πριν χτιστεί!

Νέο πρόβλημα δημιουργήθηκε στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, μετά τη συνάντηση με το νομικό σύμβουλο του ΥΠΕΚΑ. Ποια πρόταση άφησε άφωνους τους ανθρώπους της Ένωσης.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Βαγγέλης Ασλανίδης, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Αλέξης Αλεξίου, καθώς και ο πρότζεκτ μάνατζερ του έργου, Δημήτρης Ανδριόπουλος βρέθηκαν τη Δευτέρα στο Υπουργείο, ώστε να συζητήσουν για το θέμα της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ.

Τη συγκεκριμένη συνάντηση είχε οργανώσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος τελικά δεν κατάφερε να παραστεί. Η συζήτηση έγινε με το στενό του συνεργάτη και νομικό σύμβουλο του Υπουργείου, Κώστα Διάκο.

Σήμερα, η πλευρά του Υπουργείου έκανε ξεκάθαρη τη θέση της, τονίζοντας ότι το γήπεδο μπορεί να κατασκευαστεί στα 26 στρέμματα που έχει η ΑΕΚ, με τον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας να έχει οδηγηθεί σε αυτό το συμπέρασμα, μετά από μελέτη που έγινε από εταιρία της Αγγλίας και του Βελγίου.

Η τοποθέτηση αυτή, έκανε τους υπεύθυνους της Ένωσης να εκπλαγούν, καθώς μια τέτοια μελέτη για να γίνει χρειάζεται περίπου 200.000 με 300.000 ευρώ, χρήματα που ο Δήμος δεν θα μπορούσε να διαθέσει.

Οι υπεύθυνοι της Ένωσης αρχικά δεν πανικοβλήθηκαν, καθώς ήταν σίγουροι ότι η ΑΕΚ θα κέρδιζε στο ΣτΕ, ωστόσο τα στελέχη του Υπουργείου άφησαν να εννοηθεί ότι υπάρχει περίπτωση να καταργηθεί ο νόμος που δημιουργήθηκε και επέτρεπε στον Δικέφαλο να κατασκευάσει γήπεδο παίρνοντας κάποια λίγα στρέμματα από το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Μάλιστα, λίγο αργότερα οι υπεύθυνοι της Ένωσης έμειναν ξανά άφωνοι, καθώς όπως ανέφεραν τα στελέχη του Υπουργείου, σε περίπτωση που η ΑΕΚ δεχθεί να κάνει γήπεδο στα 26 στρέμματα, δεν θα χρειαστεί να δαπανήσει χρήματα για τις νέες μελέτες, καθώς ο Δήμος είναι διατεθειμένος να αναλάβει τα έξοδα για τον διαγωνισμό ανάθεσης του έργου, καθώς και μέρος της χρηματοδότησης.

Όπως γίνεται φανερό οι δύο πλευρές δεν βρήκαν σήμερα κανένα σημείο επαφής και όρισαν νέα συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα, ώστε να αναλυθεί στους ανθρώπους της ΑΕΚ η μελέτη του Δήμου. Παράλληλα, γίνεται αντιληπτό, ότι ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας και το ΥΠΕΚΑ δρούσαν τόσο καιρό σε συνεννόηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στελέχη του ΥΠΕΚΑ δεν ήθελαν τον κ. Ανδριόπουλο στο ραντεβού, ο οποίος τελικά έδωσε το παρών ως σύμβουλος της ΑΕΚ επί τεχνικών θεμάτωv.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ