ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ζητά να μην υποβιβαστούν όσοι δεν εξασφαλίσουν άδεια

Η ΑΕΚ ζητά να μην υποβιβαστούν όσοι δεν εξασφαλίσουν άδεια
ΑΕΚ, σήμα

Η ΠΑΕ ΑΕΚ μέσω επιστολής της στην Super League ζητά τροποποίηση του κανονισμού, σύμφωνα με τον οποίο υποβιβάζονται όσες ομάδες δεν εξασφαλίζουν άδεια. Επικαλείται τα "αιωρούμενα" τηλεοπτικά συμβόλαια πολλών ομάδων. Πιθανότατα το θέμα θα συζητηθεί στο προγραμματισμένο ΔΣ της προσεχούς Δευτέρας.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ με επιστολή της στη Super League έχει ζητήσει την αλλαγή του κανονισμού σύμφωνα με τον οποίο υποβιβάζονται όσες ομάδες δεν εξασφαλίζουν άδεια, τονίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές ομάδες λόγω της "εν εξελίξει διαδικασίας ανεύρεσης τηλεοπτικής στέγης".

Αναλυτικά η επιστολή της ΑΕΚ προς την Super League:

"Αξιότιμοι κύριοι,

Όπως γνωρίζετε, η διαμορφωθείσα κατάσταση μετά και την καταγγελία της κεντρικής σύμβασης εκμετάλλευσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος της Super league αναφορικά με την περίοδο 2018-19, έχει επιφέρει προβλήματα στις ΠΑΕ - μέλη του Συνεταιρισμού τα οποία οδηγούν πολυεπίπεδα σε δυσμενείς επιπτώσεις.

Πέραν της αβέβαιης πραγματικότητας που όλοι βιώνουμε και δεδομένης της εν εξελίξει διαδικασίας ανεύρεσης τηλεοπτικής στέγης, η ανωτέρω κατάσταση δημιούργησε και επιπλέον τεχνικής φύσεως προβλήματα, με σημαντικότερο την αρνητική επίδρασή της στην εκπλήρωση των οικονομικών κριτηρίων και όρων του Συστήματος Αδειοδότησης των ΠΑΕ της Super League.

Είναι δεδομένο πως η δύσκολη διαμορφωθείσα κατάσταση, η οποία συνοψίζεται, αφενός στην έλλειψη (τουλάχιστον στην πλειοψηφία των συνεταίρων μας) υπογεγραμμένης σύμβασης για την περίοδο 2018-19, αφετέρου στην ξαφνική απώλεια του βασικού (επίσης για την πλειοψηφία των μελών μας) χρηματοδοτικού μέσου τα τελευταία χρόνια (δεδομένα άρα και της επερχόμενης αγωνιστικής περιόδου), υπαγορεύει την έγκαιρη και προληπτική αντιμετώπιση τυχόν δυσάρεστων καταστάσεων που θα επιφέρει ενδεχόμενη εμπλοκή στο εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα της αδειοδότησης των ΠΑΕ της Super League.

Επειδή λοιπόν η όλη διαδικασία του συστήματος αδειοδότησης έχει δομηθεί σε πυλώνες που έθεσε απευθείας η UEFA, ήτοι κατά περίπτωση προσαρμογή τους (ιδίως σε επίπεδο οικονομικών ελέγχων) θα είναι κατά την άποψή μας εσφαλμένη, ενδεχομένως και ανέφικτη, προτείνουμε όπως συγκληθεί άμεσα Δ.Σ. και -ιδανικά- προ της 31ης Μαρτίου συζητηθεί εκ νέου και αποφασιστεί η αλλαγή της μορφής της προβλεπόμενης ποινής σε περίπτωση μη λήψης άδεις για την περίοδο 2018-19, η οποία ως γνωστόν ισοδυναμεί με υποβιβασμό.

Οι μέρες που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμες και καλό θα ήταν όλοι μας να κινηθούμε υπό το πρίσμα αφενός πρόληψης και αλληλεγγύης, αφετέρου αποτελεσματικής και ρεαλιστικής αντιμετώπισης ενός σίγουρου κινδύνου που έχει ήδη προκαταρκτικά παρουσιαστεί στις ΠΑΕ-μέλη μας, προς αποφυγήν δυσάρεστων καταστάσεων στο άμεσο μέλλον οι οποίες με μαθηματική ακρίβεια θα αποτελέσουν λόγο αντιπαράθεσης, εξαιτίας κυρίως (αν όχι αποκλειστικά) της μορφής της επαπειλούμενης ποινής στην αδόκητη περίπτωση μη αδειοδότησης κάποιων μελών μας.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση".

Photo credits: eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ