ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ψάχνει αμυντικό "δίδυμο"

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÌÐÑÉÆ - ÁÅÊ / EUROPA LEAGUE / BRUGGE- AEK (Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÌÐÑÉÆ - ÁÅÊ / EUROPA LEAGUE / BRUGGE- AEK (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Δεν είναι τα ατομικά χαρακτηριστικά το πρώτο κριτήριο για τον στόπερ που ψάχνει η ΑΕΚ για τον αντικαταστάτη του Όγκνιεν Βράνιες. Το διαφορετικό σκεπτικό του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Ακόμα και πριν καν "σφραγιστεί" με υπογραφές η παραχώρηση του Όγκνιεν Βράνιες στην Άντερλεχτ, στην ΑΕΚ είχαν ήδη ξεκινήσει το "ψάξιμο" στην μεταγραφική αγορά για έναν κεντρικό αμυντικό. Άλλωστε είναι μια υπόθεση, την οποία στην Ένωση θέλουν να κλείσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Όχι όμως βιαστικά. Κι όχι μ’ έναν παίκτη, που δεν θα ταιριάζει στο αγωνιστικό μοντέλο που έχει στο μυαλό του ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Μάλιστα το σκεπτικό του τεχνικού της ΑΕΚ, για τα κριτήρια αναζήτησης του "εκλεκτού" στόπερ, δεν έχει προτεραιότητα τα ατομικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά.

Στο μυαλό του Ουζουνίδη, είναι το "δέσιμο" το κέντρου της άμυνας. Γι αυτό και κάθε περίπτωση, την εξετάζει με βάση το ταίριασμα με τους υπόλοιπους στόπερ της ΑΕΚ, προκειμένου να προκύψει ένα δεμένο δίδυμο.

Κυρίως το "ματσάρισμα" που κάνει ο Ουζουνίδης, είναι με τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, ενώ έχει πάντα στο μυαλό του, πως υπάρχουν και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος και ο Ούρος Τσόσιτς. Όμως είναι χαρακτηριστικό, πως ο Εβρίτης τεχνικός δεν είναι τόσο ζεστός για την περίπτωση του Δανού Πόουλσεν που προτάθηκε, όχι διότι δεν είναι καλός παίκτης.

Το αντίθετο. Ο θηριώδης Πόουλσεν είναι ένας πολύ καλός στόπερ, με εξαιρετικά χαρακτηριστικά, ωστόσο ο Ουζουνίδης είναι επιφυλακτικός για το "ταίριασμα" που θα μπορεί να έχει με τον Τσιγκρίνσκι.

Και γενικώς αυτή είναι η λογική με την οποία η ΑΕΚ ψάχνει για κεντρικό αμυντικό. Θέλει να καταλήξει σ’ έναν στόπερ, που όχι μόνο θα είναι ποιοτικός, αλλά θα μπορεί να ταιριάξει και με τα χαρακτηριστικά που έχουν οι ήδη υπάρχοντες στο ρόστερ κεντρικοί αμυντικοί.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ