ΑΕΚ

Γίνεται πρωτάθλημα χωρίς ΑΕΚ;

Γίνεται πρωτάθλημα χωρίς ΑΕΚ;
INTIME SPORTS

Μόνον εφόσον η ΕΠΟ ή το Υφυπουργείο Αθλητισμού αποδεχθούν ότι το πρωτάθλημα μπορεί να εκκινήσει χωρίς κάποιες ομάδες να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία αδειοδότησης θα μπορέσει η ΑΕΚ να λάβει μέρος σε αυτό ύστερα από την αρνητική εξέλιξη για τη χορήγηση φορολογικής ενημερότητας.

Η Βουλή έκλεισε και άφησε την ΑΕΚ... απέξω! Η απαιτούμενη τροπολογία ώστε η ΠΑΕ να αποκτήσει με υπουργική απόφαση προσωρινή φορολογική ενημερότητα δεν πέρασε, μοιραία πλέον η συμμετοχή της Ένωσης (όπως και των άλλων ομάδων που βρίσκονται στην ίδια μοίρα) στο πρωτάθλημα της νέας περιόδου είναι πλέον στον αέρα!

Οι (βάσει νομικών ερμηνειών) πιθανότητες για να μην λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας είναι πλέον περισσότερες από 50%...

Λύση θα μπορούσε να δοθεί είτε με παρέμβαση της ΕΠΟ, είτε με αντίστοιχη του Υφυπουργείου Αθλητισμού, προκειμένου να ανασταλεί η διαδικασία αδειοδότησης για τις ΠΑΕ από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ως την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής.

Ωστόσο με γνώμονα το ότι η πιο κοντινή ημερομηνία για την ψήφιση της σχετικής ρύθμισης είναι πλέον η 27η Αυγούστου, για να λάβει η ΑΕΚ μέρος στο πρωτάθλημα το οποίο εκκινεί στις 25 του μήνα, θα πρέπει να επιτευχθεί ειδική συμφωνία των αρμόδιων φορέων για την έναρξη αυτού δίχως να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης των ομάδων.

Υπάρχει ασφαλώς και το σενάριο μετατόπισης των ημερομηνιών προκειμένου η σέντρα να γίνει με μία εβδομάδα καθυστέρηση, ωστόσο αυτό έχει ελάχιστες πιθανότητες να συμβεί λόγω του ότι θα πρέπει να αλλάξει όλο το σχετικό καλεντάρι.

Πάντως αυτή η εξέλιξη θα είναι ένα τεράστιο εμπορικό χτύπημα και για την ίδια τη Σούπερ Λίγκα ενώ αναμφίβολα θα προκαλέσει και την αντίδραση της NOVA όσον αφορά τις προβλεπόμενες αμοιβές των ομάδων βάσει του υπάρχοντος τηλεοπτικού συμβολαίου, καθώς είναι βέβαιο ότι θα απαιτήσει αναπροσαρμογή των οικονομικών όρων της συμφωνίας για ένα πρωτάθλημα χωρίς την ΑΕΚ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ