ΑΕΚ

Για την δόξα και το χρήμα η ΑΕΚ

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η ΑΕΚ θέλει απόψε (23/11, 22.05) τη νίκη και την πρόκριση απέναντι στους Κροάτες και για οικονομικούς λόγους - Το Sport24.gr αναλύει τα οικονομικά.

Η σημασία μιας νίκης της ΑΕΚ απόψε (23/11, 22.05) απέναντι στους Κροάτες, δεν χρειάζεται και μεγάλη ανάλυση. Για περισσότερους από έναν λόγους, η επιτυχία μιας πρόκρισης στους 32 του Europa League, είναι τεράστια. Ειδικά για την ΑΕΚ που ψάχνει ξανά την "εκτόξευση" μετά την μεγάλη καταστροφή.

Πάντως ένα από τα σημαντικά κίνητρα για την αποψινή νίκη απέναντι στη Ριέκα, είναι και οικονομικό. Και δεν είναι μόνο οι 360.000 ευρώ που "πληρώνει" το κάθε "τρίποντο". Είναι και ένα ποσό της τάξεως (περίπου) των 2.000.000 ευρώ, που θα βάλει η ΑΕΚ στο ταμείο της, σε περίπτωση πρόκρισης στην επόμενη φάση. Χωρίς καν να υπολογίζονται τα έσοδα από τα εισιτήρια.

Τα οικονομικά δεδομένα σε περίπτωση πρόκρισης, έχουν ως εξής:

- 300 χιλιάδες ευρώ μπόνους, για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του ομίλου.

- 500 χιλιάδες ευρώ μπόνους, για την συμμετοχή στους "32" του Europa League.

- Το ποσό από την αύξηση του μάρκετ πουλ, από την στιγμή που δεν συνεχίζει καμία άλλη ελληνική ομάδα πλην της ΑΕΚ. Ένα ποσό που ακόμα δεν μπορεί να υπολογιστεί με ασφάλεια, καθώς καθορίζεται από μια σειρά παραμέτρους. Είναι ωστόσο περίπου στις 500 χιλιάδες ευρώ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ