ΑΕΚ

Γεωργέας: "Είπα ναι, χωρίς δεύτερη σκέψη"

Γεωργέας: "Είπα ναι, χωρίς δεύτερη σκέψη"

Ο νέος αρχηγός της ΑΕΚ και παράλληλα ο παλαιότερος ποδοσφαιριστής στο ρόστερ του δικεφάλου, άνοιξε την καρδιά του στους δημοσιογράφους, στην πρώτη συνέντευξη στο Πήλιο. Η θλίψη του για την περσινή ΑΕΚ, η αναμονή της επιστροφής και η απογοήτευση ότι αυτό δεν θα γινόταν ποτέ. Ο κόουτς και κολλητός Δέλλας και η σκέψη να μείνει για πάντα στην ΑΕΚ (videos + pics)

Ο Φούλης της ΑΕΚ επέστρεψε στην οικογένεια του, στο σπίτι του. Ο Νίκος Γεωργέας, έκανε ένα διάλειμμα για ένα χρόνο και ξαναφόρεσε την φανέλα της αγαπημένης του ομάδας. Αλήθεια όμως, πόσο πολύ του έλειψε η ΑΕΚ; Πόσο πολύ στεναχωρήθηκε με τον υποβιβασμό; Με το χάλι όπως το αποκάλεσε.

Πότε έσβησε η ελπίδα του για επιστροφή; Πως νιώθει που ο κολλητός του είναι ο κ. Δέλλας; Και γιατί συγκλονίστηκε από τον κόσμο; Όλες οι απαντήσεις και ακόμα περισσότερο, στην συνέντευξη που παραχώρησε ο αρχηγός της ΑΕΚ στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την αποστολή του δικεφάλου στο Πήλιο. Απολαύστε τον...

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Νίκου Γεωργέα:

Γεωργέας: "Είπα ναι, χωρίς δεύτερη σκέψη"
INTIME SPORTS

- Νικόλα πες μας δύο λόγια για αυτή την πρωτοφανή φετινή εμπειρία σου

"Ναι εντάξει, είναι πρωτοφανής εμπειρία, αλλά τα δύσκολα θα είναι όπως έχω πει και στα άλλα παιδιά, στα εκτός έδρας παιχνίδια. Θα είναι κάτι γήπεδα, απ' ότι έμαθα κλουβιά. Αλλά στα διοικητικά, είμαστε καλύτερα από πέρυσι και πρόπερσι".

- Φέτος είναι μια χρονιά, που για πρώτη φορά δεν θα ξεκινήσεις ως αναπληρωματικός, αλλά ως βασικός

"Όχι, όχι μην το λες αυτό, έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές, έχουμε καλή ομάδα, πιστεύω ότι θα πάμε καλά".

- Είπες ότι ακόμα και πέρυσι έβλεπες την ομάδα, αισθανόσουν κομμάτι αυτής της ομάδας;

"Αισθανόμουν ότι ήμουν κομμάτι και έβλεπα, έτσι θα το πω, το χάλι και στεναχωριόμουν".

- Όταν σε πήραν τηλέφωνο για να επιστρέψεις;

"Με πήρε ο κόουτς, ο κ. Δέλλας και του είπα κατευθείαν χωρίς δεύτερη σκέψη, έρχομαι. Ούτε καν το σκέφτομαι".

- Ποιος είναι ο στόχος ο δικός σου, να τελειώσεις την καριέρα με την ΑΕΚ, να μπεις στο νέο γήπεδο;

"Εντάξει τώρα δεν ξέρω αν θα προλάβω το νέο γήπεδο, αν πάνε τα πόδια, μακάρι να προλάβω. Αλλά το θέμα είναι η ΑΕΚ, να γυρίσει υγιείς και δυνατή εκεί που τις αξίζει, στα μεγάλα σαλόνια. Να κατακτήσει και πάλι πρωταθλήματα και Κύπελα. Εκεί που είναι η θέση της"

Γεωργέας: "Είπα ναι, χωρίς δεύτερη σκέψη"
INTIME SPORTS

- Πόσο εύκολο είναι, από εκεί που έκανες κολλητή παρέα με τον Τράι, τώρα να λες ο κ. Δέλλας;

"Βασικά, τώρα το είπα για τυπικούς λόγους (γέλια). Όχι εντάξει, είμαστε φίλοι, αλλά στο γήπεδο μέσα είναι προπονητής και πρέπει να του δείξουμε τον ανάλογο σεβασμό. Μπορεί έξω να κάνουμε χαβαλέ και πλάκες, αλλά μέσα στο γήπεδο είμαστε σωστοί".

- Ποια η άποψη σου για τον προπονητή Δέλλα; Πιστεύεις ότι είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την ΑΕΚ και το Ελληνικό ποδόσφαιρο;

"Ναι, πιστεύω ότι για την ΑΕΚ είναι το μεγάλο κέρδος. Αλλά όπως έιπες για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, να βγαίνουν Έλληνες προπονητές είναι ότι καλύτερο. Και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει, γιατί έχει πολλές γνώσεις και δουλεύει πολύ σκληρά".

- Περνάει από το μυαλό σου να στελεχώσεις το τεχνικό τιμ;

"Εντάξει δεν ξέρω, μακάρι, θέλω πολύ να μείνω στην ΑΕΚ. Δεν ξέρω αν θα είναι προπονητική ή κάποια άλλη θέση, δεν ξέρω, θα δούμε".

- Πως βλέπεις τα νέα παιδιά, σε έχουν κερδίσει; Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου;

"Το είπα και πριν, έχουμε καλή ομάδα, αλλά πάνω απ' όλα βλέπω ότι έχουμε καλά παιδιά. Αυτό είναι το παν σε μια ομάδα. Να έχεις καλά παιδιά, να μην έχεις βεντέτες να μην κοιτάνε τον εαυτό τους για να μπορέσει να γίνει μια καλή ομάδα και πιστεύω ότι όλα αυτά που είπα, τα έχουμε φέτος".

- Νικόλα πάντως έχεις φέτος περίεργο ρόλο, πολλά από τα παιδιά έχεις τα διπλάσια χρόνια, πως είναι να τους καθοδηγείς;

"Μιλάμε συνέχεια, είναι καλά παιδιά. Ακούνε, δεν θα τους πεις μια κουβέντα και θα πέσει στο κενό. Γιατί τώρα πλέον τα νέα παιδιά, τους λες μια κουβέντα και σου λένε πέντε. Αλλά πιστεύω είναι καλά παιδιά και θα τα πάμε καλά. Μέχρι τώρα (γέλια)".

- Στην ΑΕΚ σε υπολογίζουν σε πολλές θέσεις, χαφ, στόπερ, στα άκρα της άμυνας, εκτιμάς ότι μπορείς να βοηθήσεις παντού;

"Και στο τέλος δεν θα παίξω σε καμία μου φαίνεται (γέλια). Εντάξει το είπα και στον προπονητή, όχι επειδή είμαι εγώ και είμαστε φίλοι θα πρέπει να παίζω οπωσδήποτε. Άμα δει ότι αξίζει άλλος, εννοείται θα παίξει άλλος. Άμα δει ότι αξίζω εγώ, ας παίξω εγώ. Έτσι ήμουν μια ζωή, δεν είχα αυτό το πρόβλημα. Γιατί παίζει αυτός και δεν παίζω εγώ. Απλώς όταν δεν παίξω θα δουλεύω για να δείξω ότι αξίζω".

- Έχετε μιλήσει για ποια θέση σε προορίζει;

"Όχι δεν έχουμε μιλήσει. Όπου με χρειαστεί, θα παίξω, δεν ξέρω που ακριβώς".

Γεωργέας: "Είπα ναι, χωρίς δεύτερη σκέψη"
INTIME SPORTS

- Έζησες την ΑΕΚ μια δεκαετία και παραπάνω, πιστεύεις ότι αυτό το ξεκίνημα, αυτή η αναγέννηση ήταν μονόδρομος;

"Ε ναι έτσι όπως έγινε η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, πιστεύω ότι ήταν μονόδρομος. Το καλό είναι ότι μπήκε ένας άνθρωπος που έχει δυναμική. Είναι αυτό που έλεγα τα προηγούμενα χρόνια, ότι όταν ένας ποδοσφαιριστής έκανε ένα παράπτωμα, δεν τον τιμωρούσε κανείς, δεν υπήρχε διοίκηση δεν υπήρχε τίποτα. Ενώ φέτος, δε θα κουνηθεί κανένας. Γιατί έχουμε ισχυρή διοίκηση και αυτό είναι το παν για να γίνει μια σωστή ομάδα".

- Πίκρα η περσινή χρόνια για σένα προσωπικά, έτσι όπως έφυγες από την ΑΕΚ. Περίμενες ότι θα ξαναγυρίσεις; Πέρναγε από το μυαλό σου;

"Στις αρχές μόλις έφυγα, μου είπαν πήγαινε τώρα γιατί θέλουμε να πάρουμε καλύτερους και του χρόνου έρχεσαι. Αλλά όσο πέρναγε η χρονιά, δεν πίστευα ότι θα γυρίσω για να πω την αλήθεια".

- Η κατάσταση στην ΑΕΚ με τόσες προσωπικότητες (Μπάγεβιτς, Δέλλας, Λυμπερόπουλος), μέσα από την ομάδα, εκτιμάς ότι είναι σωστή πρακτική για την πορεία της;

"Εννοείται, είναι σωστό που έβαλε η ΑΕΚ όλα αυτά τα μεγάλα ονόματα στην λειτουργία της ομάδας. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι όλοι έχουνε παίξει μπάλα. Ξέρουν τι ζητάει ο αγώνας, τι ζητάει το ποδόσφαιρο, τι ζητάει ο παίκτης τα ξέρουν όλα και αυτό είναι το πιο σημαντικό απ' όλα. Για αυτό πιστεύω ότι θα πετύχει".

Γεωργέας: "Είπα ναι, χωρίς δεύτερη σκέψη"
INTIME SPORTS

- Ξεκινώντας την προετοιμασία, η ομάδα φέτος θα έπαιζε στην Γ' Εθνική, ανυσηχούσες ο κόσμος μήπως δεν ήταν κοντά στην ομάδα και αν έχεις εκπλαγεί με την παρουσία του μέχρι στιγμής

"Εντάξει, περίμενα ότι θα ήταν ο κόσμος κοντά στην ομάδα, αλλά δεν περίμενα ότι θα έχει τόσο πολύ όσο έχει δείξει φέτος. Άκουσα για τα διαρκείας ότι ήταν ακριβά, δεν θα πάρουν, αλλά π' ότι βλέπω πήρε πολύς κόσμος διαρκείας και δεν περίμενα ότι θα έχει τόσο πολύ ζήτηση η ΑΕΚ στην Γ' Εθνική".

- Φέτος ο στόχος είναι μονόδρομος. Αν υπάρχει μια λέξη επίτευξη στόχου, ποια είναι, να φτάσουμε 100% στις νίκες; Αν θεωρείται επιτυχία αυτό για την ΑΕΚ

"Εντάξει δεν είναι επιτυχία, δεν ξέρω αν θα φτάσουμε 100% στις νίκες. Τώρα ο στόχος που έχουμε βάλει, είναι κάθε χρόνο μια κατηγορία πάνω για να φτάσουμε εκεί που μας αξίζει. Τώρα για τις νίκες, μπάλα είναι, τι να πω, θα δούμε".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ