ΑΕΚ

Γαλανόπουλος: "Το όνειρο κάθε Έλληνα παίκτη"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
Γαλανόπουλος EUROKINISSI SPORTS

Για τους στόχους του, το μέλλον του αλλά και την "Αγιά Σοφιά" μίλησε από το Κίελτσε ο νεαρός μέσος της ΑΕΚ, Κώστας Γαλανόπουλος. (VIDEO)

Για κάποιους, λίγους και χαρισματικούς, ισχύει πως «δεν θα υπήρχαν όνειρα, αν δεν μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα». Μια τέτοια περίπτωση, είναι ο Κώστας Γαλανόπουλος. Και αν αμφιβάλλετε, θυμηθείτε πέρυσι τέτοια εποχή, στο ίδιο μέρος εδώ στο Κίελτσε, τι έκανε ο μικρός. Ήταν η πρώτη του προετοιμασία με την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ και δεν ήξερε αν θα κερδίσει καν θέση στο ρόστερ.

Κάτι λιγότερο από έναν χρόνο μετά, έφτασε να διεκδικεί τίτλο mvp της ΑΕΚ στο μίνι πρωτάθλημα των play off. Ενώ πλέον, πάλι από εδώ από το Κίελτσε, ο Γαλανόπουλος κάνει μεγαλύτερα όνειρα, που ξεκινούν από την καθιέρωση και φτάνουν μέχρι και την Αγιά Σοφιά.

Αναλυτικά η συνέντευξη Γαλανόπουλου:

- Πέρυσι ήταν μια χρονιά που ήρθες με στόχο να καθιερωθείς, να πείσεις και φέτος είμαστε στο επόμενο βήμα. Πως το σκέφτεσαι όσον αφορά τους στόχους τους προσωπικούς αλλά και της ομάδας αλλά και για την καθιέρωση στην 11άδα;

«Είναι διαφορετική η χρονιά. Πέρυσι είχα ξεκινήσει με στόχο να αποδείξω πράγματα, ότι έχω ταλέντο αλλά από εκεί και πέρα σίγουρα είναι πιο δύσκολη, πιο απαιτητική. Για να πείσω και τον προπονητή μου».

- Περιμένεις και περισσότερες ευκαιρίες φέτος;

«Σίγουρα περιμένω και περισσότερες ευκαιρίες, δεδομένου ότι θα είναι πολλά περισσότερα τα παιχνίδια και πιο απαιτητικά σε σχέση με την περσινή σεζόν».

- Μετά από έναν χρόνο και πιο ώριμος ποια θέση σου ταιριάζει στη μεσαία γραμμή; Με πιο αμυντικά καθήκοντα, πιο επιθετικά;

«Αυτό που μου ταιριάζει περισσότερο είναι αυτό που λέμε το 8άρι. Είμαι ένας box to box παίκτης και αυτό επειδή με βοηθάει πολύ ότι έχω τρεξίματα μέσα στο γήπεδο».

- Εχεις συζητήσει με τον προπονητή για τη θέση που θα ήταν καλύτερα να έπαιζες, τη θέση που θα ήθελε να σε αξιοποιήσει;

«Οχι δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο αλλά νομίζω ότι είναι προφανές ότι η θέση μου είναι ή 6άρι ή 8άρι. Οπου με χρειαστεί εννοείται ότι είμαι έτοιμος».

- Με Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς είναι δύσκολος ο ανταγωνισμός αλλά με ποιον θεωρείς ότι ταιριάζεις καλύτερα;

«Δε νομίζω ότι έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση από τους τρεις συμπαίκτες μου. Αλλά αν έπρεπε να επιλέξω κάποιον θα έλεγα τον Σιμόες μόνο και μόνο για το λόγο ότι είναι πιο αμυντικογενής και θα μένει περισσότερο πίσω με αποτέλεσμα να μου δίνει εμένα την ελευθερία να βγω περισσότερο μπροστά».

- Νιώθεις και περισσότερο ασφάλεια έτσι;

«Ναι ακριβώς. Νιώθω περισσότερο ασφάλεια δεδομένου ότι κάθεται περισσότερο πίσω».

- Σου αρέσει να πατάς περιοχή και όχι να μένεις μόνο στη μεσαία γραμμή;

«Μου αρέσει να πηγαίνω πάνω κάτω χωρίς λόγο (γέλια). Μου αρέσει να πατάω περιοχή ναι. Χωρίς λόγο ναι (γέλια) αλλά πατάω».

- Πέρυσι σε είδαμε στην προετοιμασία και θα ήθελα να μου πεις πως το είχες στο μυαλό σου; Οτι θα μπεις κατευθείαν στη σεζόν στην αποστολή, στην 11άδα;

«Στο μυαλό μου δεν είχα καν την εξέλιξη αυτή. Είχα έρθει εδώ με το σκεπτικό να αρπάξω την ευκαιρία από τα μαλλιά που λένε και έτσι έγινε. Δεν σκέφτηκα κάτι για βασικός αλλά σε κάθε προπόνηση προσπαθούσα να αποδείξω τι μπορώ να κάνω».

- Χωρίς να βγαίνει άσχημα ή ότι πουλάς ΑΕΚοφροσύνη, φαίνεται ότι είσαι δεμένος με την ομάδα και τον κόσμο όπως π.χ. στην Τούμπα πες μας λίγο για αυτό το στόρι, το ταξίδι που έχεις κάνει μέχρι την πρώτη ομάδα...

«Εχω δεθεί με την ομάδα μια και είμαι 6 χρόνια στην ΑΕΚ. Εχω περάσει και από τις κακές χρονιές που είχε η ομάδα που δεν είχε το σπίτι της που δεν είχε προπονητικό και πηγαίναμε όπου να 'ναι. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν φτιάξει πολύ τα πράγματα και ζω την καλύτερη περίοδο της ομάδας».

- Το σκέφτεσαι να παίξεις στην «Αγιά Σοφιά»;

«Ναι φυσικά. Είναι όνειρο κάθε παίκτη που βρίσκεται στην ομάδα, ειδικά Ελληνα να παίξει στο νέο γήπεδο».

- Παικτικά τι θα ήθελες να βελτιώσεις;

«Θα πρέπει να βελτιώσω αρκετά πράγματα. Να πάρω περισσότερες εμπειρίες αλλά είμαι σε μια ηλικία 20 ετών και μπορώ να βελτιώσω τα πάντα ουσιαστικά».

- Πέρυσι τέτοια εποχή έλεγες ότι θα ήθελες να μπεις στην ομάδα. Φέτος ποιος είναι ο επόμενος στόχος που βάζει ο Κώστας Γαλανόπουλος;

«Νομίζω ότι ο φετινός στόχος είναι να καθιερωθώ στην ομάδα και να μπω στην 11άδα αν είναι φυσικά αυτό εφικτό».

- Είσαι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες, κάνεις τρελά όνειρα για Μουντιάλ π.χ.;

«Είναι δύσκολο σίγουρα αλλά είναι ένα όνειρο που αν γίνει θα είναι ότι καλύτερο μου έχει συμβεί».

- Ποια είναι η καλύτερη στιγμή από την περσινή σεζόν;

«Οταν ο κ. Κετσπάγια με φώναξε για να μπω στο Σεντ Ετιέν. Μου είπε ''έλα'' και... ''πήγα''».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ