ΑΕΚ

Φροξυλιάς: "Δεν ξέρω αν θα μείνω στην ΑΕΚ"

Φροξυλιάς: "Δεν ξέρω αν θα μείνω στην ΑΕΚ"
INTIME SPORTS

Απογοητευμένος με τον τραυματισμό αλλά και τις συνθήκες που αντιμτωπίζει στην ΑΕΚ, εμφανίζεται σε συνέντευξη του ο Δημήτρης Φροξυλιάς.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του δικεφάλου, παραχώρησε συνέντευξη στο Balla.com.cy και αναφέρθηκε σε όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει από την αρχή της καριέρας του.

Η δυσαρέσκεια με τον ΑΠΟΕΛ, το όνειρο της Μάντσεστερ Σίτι, η Εθνική Νέων της Κύπρου και ο λόγος που την επέλεξε, αλλά και το άγνωστο... μέλλον του με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

- Πώς ξεκίνησες το ποδόσφαιρο;

"Με μία μπάλα στα πόδια, βασικά μπαλόνι, κατάλαβα στα 5 μου χρόνια και ξεκίνησα στον Τοξότη, στη Λάρισα".

- Τα βήματά σου μετά;

"Ξεκίνησα από τον Τοξότη μέχρι τα 9, ήρθα στην Κύπρο στον ΑΠΟΕΛ, στα 13 έφυγα για Αγγλία, στην Μάντσεστερ Σίτι. Μετά παρουσιάστηκε το πρόβλημα, για το οποίο αναγκάστηκα κι έφυγα. Γύρισα στην Κύπρο, πήγα στον Νίκκι Παπαβασιλείου, ένα χρόνο έκανα προπονήσεις, με βοήθησε. Και στα 15 μου πήγα στην ΑΕΚ".

- Πώς ήταν η εμπειρία στην Αγγλία;

"Κάτι το ξεχωριστό".

- Διαπίστωσες διαφορά στο επίπεδο;

"Πιστεύω πως είναι διαφορετικό το κλίμα, τα γήπεδα... Διαφορά στο θέμα ταλέντου δεν υπάρχει".

- Είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο;

"Ναι".

- Οι αναμνήσεις σου από τον ΑΠΟΕΛ;

"Πολύ καλές. Αλλά με μία μικρή πίκρα..."

- Γιατί;

"Γιατί θα μπορούσα αυτή τη στιγμή να είμαι, αν όχι στην Μάντσεστερ Σίτι, σε μία άλλη ομάδα στην Αγγλία και μου στάθηκε εμπόδιο, επειδή δεν μου έδινε το χαρτί, την ελευθέρας μου (σ.σ. είχε δοκιμαστεί στα 13 από την Σίτι, η οποία του πρότεινε συμβόλαιο, αλλά ο ΑΠΟΕΛ δεν τον άφησε ελεύθερο)".

- Θα ήθελες να επιστρέψεις στο κυπριακό πρωτάθλημα και να παίξεις σε κάποια κυπριακή ομάδα;

"Γιατί όχι;"

- Θα επέστρεφες στον ΑΠΟΕΛ;

"Στον ΑΠΟΕΛ ναι".

- Η ακριβής θέση σου ποια είναι;

"Δεν ξέρω. Έχω μπερδευτεί κι εγώ... Αριστερά, δεξιά, πίσω από τον επιθετικό, επιθετικός... Μετά το κέντρο παντού".

- Πού σου αρέσει εσένα να παίζεις περισσότερο;

"Να είμαι ελεύθερος".

- Πώς προέκυψε η μεταγραφή στην ΑΕΚ σε μικρή ηλικία;

"Στα 15 μου... Με τον κύριο Σαβέφσκι. Ξεκίνησα από τις ακαδημίες. Πολύ καλές οι συνθήκες και το κλίμα, πολύ καλή η β' ομάδα της ΑΕΚ τότε. Και σιγά-σιγά ανεβαίναμε και πηγαίναμε καλά στο πρωτάθλημα".

- Στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ σε ανέβασε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, το ντεμπούτο σου το έκανες με τον Μανόλο Χιμένεθ. Τι εμπειρίες έχεις από αυτούς τους δύο προπονητές;

"Είναι δύο πολύ διαφορετικοί προπονητές, με διαφορετική νοοτροπία. Με βοήθησε πολύ ο Μπάγεβιτς, σε πολλά πράγματα και σε τακτικά θέματα. Και ο Χιμένεθ, ο οποίος μου έδωσε την ευκαιρία".

- Περίμενες να εξελιχθούν διαφορετικά τα πράγματα μετά το ντεμπούτο σου;

"Σίγουρα, περίμενα, από τη στιγμή που έκανα σε τόσο μικρή ηλικία ντεμπούτο, και σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Αλλά τα πράγματα δεν πήγαν καλά, δεν είχα και πολλή τύχη και εξελίχθηκαν λίγο δυσάρεστα για μένα με τον τραυματισμό, το χειρουργείο..."

- Σε έφερε πίσω αυτός ο τραυματισμός;

"Με έφερε πολύ πίσω. Η κατάσταση θα ήταν εντελώς διαφορετική τώρα, τώρα δεν μπορώ να παίξω..."

- Πώς βίωσες την περίοδο του τραυματισμού;

"Υπομονή έκανα, τίποτα άλλο, μόνο υπομονή για να γίνω καλά. Και δουλειά φυσικά".

- Ο δανεισμός σου το καλοκαίρι ήταν αναπόφευκτος; Πιστεύεις ότι θα μπορούσες να είχες μείνει στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ;

"Αν είχα κάνει νωρίτερα το χειρουργείο και ήμουν καλά, σίγουρα τώρα θα ήμουν μέλος της πρώτης ομάδας, θα είχα πάει προετοιμασία. Γιατί με το χειρουργείο δεν μπόρεσα να ξεκινήσω και να πάω προετοιμασία με την πρώτη ομάδα και έκανα μόνος μου προπονήσεις".

- Από τη στιγμή που γύρισες στην ΑΕΚ δεν μπορείς να αγωνιστείς λόγω του γνωστού προβλήματος με τη φορολογική ενημερότητα. Πώς είναι για έναν παίκτη να μένει γι' αυτό το λόγο έξι μήνες εκτός δράσης;

"Πολύ δύσκολο, χρειάζεται πάρα πολλή υπομονή. Είναι πολύ δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή και ειδικά στην ηλικία μου να μην παίζει, να μην παίρνει παιχνίδια στα πόδια του και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή τη στιγμή χρειάζομαι τα παιχνίδια, απλά δεν μπορώ..."

- Οι φιλοδοξίες σου περνούν από το ελληνικό πρωτάθλημα;

"Αυτή τη στιγμή όχι, όχι από το ελληνικό".

- Δηλαδή το καλοκαίρι θα προσπαθήσεις να φύγεις από την ΑΕΚ;

"Δεν ξέρω, θα το δούμε..."

- Έχεις δικαίωμα να αγωνιστείς και στην Εθνική Κύπρου και στην Εθνική Ελλάδας. Σε βλέπουμε στους Νέους της Κύπρου. Πώς σε κέρδισε η Κύπρος;

"Ενδιαφέρθηκαν πάρα πολλοί άνθρωποι και το έδειξαν και σε μένα και στους δικούς μου ανθρώπους. Εδώ με αγάπησαν και εμπιστεύομαι κι εγώ περισσότερο ανθρώπους που με αγαπούν".

- Το επόμενο βήμα η Εθνική Ανδρών;

"Σίγουρα. Από τη στιγμή που είμαι στην Εθνική Νέων, θέλω να φτάσω ψηλά".

- Πιστεύεις ότι μπορεί να ανέβει η επίπεδο η Κύπρος σε επίπεδο Εθνικών ομάδων;

"Διότι δεν έχει μέχρι τώρα ουσιαστικό ρόλο στα προκριματικά των μεγάλων διοργανώσεων... Πριν από πέντε χρόνια πίστευα πως δεν θα έχει καμία ελπίδα. Απλά τώρα και με τον ΑΠΟΕΛ που πάει πολύ καλά, την Κύπρο θα την πάρουν πολύ πιο σοβαρά και οι ομάδες στο εξωτερικό, αλλά και οι Εθνικές. Ελπίζω, επειδή υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες και στην Νέων και στην Ελπίδων, να προωθήσουν τα παιδιά..."

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ