ΑΕΚ

Επιχείριση «Γκουντγιόνσεν»

Επιχείριση «Γκουντγιόνσεν»
Γκούντγιονσεν INTIME SPORTS

Ο Ισλανδός επέστρεψε, δηλώνει ιατρικά και ψυχολογικά έτοιμος και ο Νίκος Κωστένογλου ελπίζει ότι η θετική αύρα του σε συνδυασμό με την εμπειρία και την ποιότητά του θα σπρώξουν την ΑΕΚ στα πλέι οφ.

Είναι από τα λίγα θετικά και αισιόδοξα μηνύματα και συμβάντα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος το τελευταίο κάκιστο δίμηνο για την Ένωση. Η διάθεση του Εϊντούρ Γκουντγιόνσεν για γρήγορη επάνοδο και ενεργή συμμετοχή στα πλέι οφ έχουν κάνει τον τεχνικό της ΑΕΚ Νίκος Κωστένογλου να χαμογελά.

Ωστόσο η διαχείριση του Ισλανδού πρέπει να γίνει με πολύ προσεχτικό τρόπο, δεν παίζουν και δεν παίρνουν βιαστικές αποφάσεις για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει υποστεί έναν από τους πλέον ανατριχιαστικούς και επώδυνους τραυματισμούς για κάθε αθλητή.

Είναι αρκετά τα παραδείγματα αθλητών οι οποίοι όχι απλώς δεν κατάφεραν ποτέ να επανέλθουν από τέτοιο τραυματισμό (κάταγμα κνήμης-περόνης) στην ίδια με πριν αγωνιστική κατάστασή τους, αλλά ούτε καν ένα επιστρέψουν γενικότερα. Ο «Γκούντι» καταλαβαίνει ότι δεν πρέπει να βιάζεται, ενώ και ο Κωστένογλου δεν σκοπεύει να τον φορτώσει γρήγορα με αγωνιστικά λεπτά στα οποία δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει.

Σε μία εβδομάδα από τώρα όταν δηλαδή θα αρχίσουν τα πλέι οφ και με επιπλέον γεμάτες προπονήσεις στα πόδια του (ως την ερχόμενη Τετάρτη θα έχει φτάσει περίπου τις 25 σε φουλ ρυθμούς), θα λογίζεται ως μία έξτρα λύση που θα μπορεί να συνδυάσει ποιότητα και αποτελεσματικότητα!

Πως θα είναι χρήσιμος

Οι σκέψεις του Κωστένογλου όσον αφορά στη διαχείριση του Ισλανδού αφορούν στο πως θα τον παρουσιάσει έτοιμο να βοηθήσει ουσιαστικά στη δύσκολη διαδικασία των πλέι οφ. Όχι όμως ως βασικό, αλλά ως τον ποδοσφαιριστή που θα έρχεται (κυρίως) από τον πάγκο για 30-35 ποιοτικά λεπτά.

Είτε για να προσπαθήσει να πετύχει το γκολ που θα χρειάζεται η ΑΕΚ, είτε για να βοηθήσει με την τεράστια εμπειρία και ποιότητά του σε ρόλους της μεσαίας γραμμής, όπου επίσης μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς.

Πολύ δύσκολα ο Γκουντγιόνσεν θα είναι σε θέση να βγάλει ολόκληρο 90λεπτο, αφήστε που μία τέτοια επιλογή ίσως του φέρει επιπρόσθετη κούραση ή κάποιον μυϊκό τραυματισμό, φυσιολογικά επακόλουθα για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος μετράει πολύμηνη αποχή από τους αγωνιστικούς χώρους (ο 34χρονος επιθετικός έσπασε το πόδι του στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ στις 15 οκτωβρίου 2011).

Η επιθυμία του να πει «ευχαριστώ»

Το ευχάριστο είναι ότι ο Γκουντγιόνσεν, σε μία πολύ δύσκολη αγωνιστική περίοδο για την ομάδα _ με εμφανές πρόβλημα σε όλες τις γραμμές της και τεράστια δυσκολία να φτάσει στο γκολ _ παρουσιάζεται ιδιαίτερα κεφάτος και αποφασισμένος να βγάλει τη σεζόν αφήνοντας τη σφραγίδα του.

Δεν επιθυμεί να αποχωρήσει και ουδείς να θυμάται το πέρασμά του εξαιτίας ενός νωχελικού ξεκινήματος και ενός πολύ σοβαρού τραυματισμού, ενώ όπως λέει σε συμπαίκτες του αλλά και γενικότερα στα Μ.Μ.Ε. Όταν του δίδεται η ευκαιρία, θεωρεί ότι η ΑΕΚ του στάθηκε πολύ καλά στην πιο άσχημη περίοδο της καριέρας του και επιθυμεί να της το ανταποδώσει με ένα αγωνιστικό ευχαριστώ!

Ο «Γκούντι» θέλει να αποδείξει ότι μπορεί ακόμα να κάνει τη διαφορά, να προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες, να βάλει την ΑΕΚ σε θέση ισχύος στα πλέι οφ και να πανηγυρίσει μαζί τις επιτυχίες. Και ποιος ξέρει, ίσως μία ενδεχόμενη αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και με δική του καλή θέληση και κατανόηση για σημαντικά μειωμένες απολαβές, να συνεχίσει την καριέρα του στην Ένωση και να την κλείσει στη χώρα μας.

Άλλωστε έχει εξοικειωθεί πλήρως με τη ζωή στην Αθήνα ενώ δεν κρύβει ότι οι γιοι του είναι ενθουσιασμένοι με τη χώρα μας και την αγάπη που τους δείχνουν οι συνομήλικοί τους ποδοσφαιριστές στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ