ΑΕΚ

Ενδείξεις πως "ψήνεται" η παραμονή του Πογέτ

Ενδείξεις πως "ψήνεται" η παραμονή του Πογέτ
Πογέτ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο τέλος της σεζόν θα παρθούν οριστικές αποφάσεις για το μέλλον του Γκουστάβο Πογέτ στην ΑΕΚ, όμως υπάρχουν ολοένα και θετικότερες ενδείξεις. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Είναι απολύτως ξεκάθαρο πως το τελευταίο που θα μπορούσε να μπει την δεδομένη χρονική στιγμή στο τραπέζι της κουβέντας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Γκουστάβο Πογέτ, είναι το μέλλον της συνεργασίας τους μετά το τέλος της σεζόν. Αφενός διότι είναι άκαιρο, αφετέρου διότι είναι πολύ νωρίς και για τις δυο πλευρές για να κατασταλάξουν σε οριστική απόφαση.

Ωστόσο είναι αλήθεια πως υπάρχουν ολοένα και περισσότερες ενδείξεις, πως και η πλευρά της ΑΕΚ και αυτή του Πογέτ, «ψήνονται» όλο και πιο πολύ, προκειμένου να συνεχίσουν μαζί και την επόμενη σεζόν. Όπως άλλωστε προβλέπει και η οψιόν που έχει μπει στο συμβόλαιο του Ουρουγουανού τεχνικού. Έχετε διαβάσει ήδη στο Sport24.gr, πως κάποιες από τις κινήσεις του Πογέτ, μαρτυρούν πως κάνει σκέψεις παραμονής στην ΑΕΚ. Από την παρουσία του στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας των Παλαιμάχων, μέχρι το γεγονός πως έχει κάνει τον σχεδιασμό για την ενίσχυση της ομάδας με ορίζοντα όχι μέχρι το καλοκαίρι αλλά μακροπρόθεσμο. Μάλιστα αυτό είναι κάτι που έχουν εκτιμήσει στην ΑΕΚ. Δηλαδή το γεγονός πως ο Πογέτ έχει στο μυαλό του το κτίσιμο ενός κορμού μακράς πνοής και όχι μέχρι το τέλος της σεζόν.

Επίσης στην ΑΕΚ έχουν εκτιμήσει πολύ και το γεγονός πως ο Ουρουγουανός τεχνικός δεν παρασύρθηκε από τις «σειρήνες» της Πρέμιερ Λιγκ. Υπήρξε ασφυκτικό πρέσινγκ από την Σουόνσι. Και αν ο Πογέτ έδινε… έδαφος, θα ήταν και ασφυκτικότερο και με επίσημη πρόταση.

Κυρίως όμως στην ΑΕΚ είναι ικανοποιημένοι από την αποτελεσματικότητα και τα αποτελέσματα της ομάδας. Και αυτό είναι κάτι που μεταφέρθηκε στον Ουρουγουανό τεχνικό και στην συνάντηση κορυφής που έγινε την Δευτέρα (18/1) υπό τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Μάλιστα ακόμα και αυτή η συνάντηση, έχει την δική της σημειολογική βαρύτητα. Με εξαίρεση κάποια φευγαλέα τετ α τετ, ήταν η πρώτη φορά από τότε που συμφωνήσαν για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, δηλαδή τον περασμένο Οκτώβρη, που ο Πογέτ κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τον Μελισσανίδη και είχαν μια εφ’ όλης της ύλης κουβέντα για την ομάδα. Μια κουβέντα που δεν αφορούσε τις μεταγραφές, αλλά μια σειρά από πράγματα που έχουν να κάνουν με τον οργανισμό που λέγεται ΑΕΚ. Και φυσικά δεν αφορούν μόνο την τρέχουσα καθημερινότητα αλλά και την γενικότερη οργάνωση της ομάδας.

Με λίγα λόγια εκείνο που φαίνεται και από τις δυο πλευρές, είναι πως κάθε μέρα και περισσότερο, κτίζεται μια σχέση εκτίμησης και εμπιστοσύνης. Ενώ παράλληλα ο Πογέτ «δένεται» όλο και περισσότερο και με τον κόσμο και με την ομάδα, ενώ και οι άνθρωποι της ΑΕΚ παρατηρούν και εκτιμούν αυτό το δέσιμο. Είναι δεδομένο πως οριστικές αποφάσεις για το μέλλον του Ουρουγουανού δεν πρόκειται να παρθούν άμεσα. Άλλωστε ένα από τα κριτήρια, θα είναι και το «ταμείο» που θα γίνει στο τέλος της σεζόν. Πάντως υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις, ως προς το ενδεχόμενο της παραμονής του Πογέτ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ