ΑΕΚ

Ένας βαθμός και "κλειδώνει" την επιστροφή η ΑΕΚ

Ένας βαθμός και "κλειδώνει" την επιστροφή η ΑΕΚ
ΑΕΚ πανηγυρική Αραβίδης Ντούνης INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ υποδέχεται στις 18.00 τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ και χρειάζεται μόλις έναν βαθμό, ώστε να κλειδώσει και βαθμολογικά την άνοδό της στη Super League.

Ύστερα από δύο χρόνια περιπλάνησης στις μικρές κατηγορίες η Ένωση καλείται σήμερα να κάνει πράξη το σύνθημα όλου αυτού του… βασανιστικού καιρού. Στο ματς κόντρα στον Ηρακλή χρειάζεται μόλις έναν βαθμό, ώστε να κλειδώσει και βαθμολογικά την άνοδό της στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Μετά τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου οι Κιτρινόμαυροι υποδέχονται στο ΟΑΚΑ τον Ηρακλή, από τον οποίο έχασαν στην πρεμιέρα των πλέι οφ και θέλουν επιτέλους να βρουν τον καλό τους εαυτό, να αποδώσουν ωραίο ποδόσφαιρο και να καθαρίσουν αρχικά την υπόθεση άνοδος και εν συνεχεία την πρωτιά.

Σε αυτό τον αγώνα ο Τραϊανός Δέλλας δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Μπακάκη, Μάνταλο και Μπρέσεβιτς που είναι τραυματίες, καθώς και τους Ρόβα, Ντούνη και Πεταυράκη που είναι τιμωρημένοι από την διοίκηση.

Σχετικά με το αγωνιστικό πλάνο, κάτω από τα δοκάρια αναμένεται ότι θα βρεθεί ο Ανέστης, με τους Γεωργέα, Κολοβέτσιο, Τζανετόπουλο και Σοϊλέδη να αποτελούν την αμυντική τετράδα. Ως αμυντικά χαφ θα παίξουν οι Γιόχανσον με τον Ανάκογλου, ενώ ο Γροντής θα έχει έναν ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Αραβίδης, με τους Πλατέλλα και Μπαρμπόσα να αγωνίζονται στα φτερά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην 20άδα της Ένωσης βρίσκεται και ο Κορδέρο, που επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του και είναι πολύ πιθανό να πάρει μερικά λεπτά συμμετοχής.

Ότι και αν συμβεί λοιπόν στα επόμενα ματς, τόσο σήμερα, όσο και στις επόμενες αγωνιστικές η ΑΕΚ με έναν βαθμό επιστρέφει στη Super League.

Στιγμές ιστορίας: Μισός αιώνας υπεροχής

Τέσσερα χρόνια μετά το 0-0 ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ηρακλή για το πρωτάθλημα της Super League 2010-11, οι δύο ομάδες επιστρέφουν στο ΟΑΚΑ για τον αυριανό αγώνα των play-offs που ενδέχεται να αποτελέσει και το εισιτήριο της μαθηματικής επανόδου της ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία. Η ιστορία των αναμετρήσεων ΑΕΚ-Ηρακλή συνεχίζεται και μιλάμε για μια ιστορία που σε επίπεδο Α’ Εθνική είχε μετρήσει 50 αγώνες σε Νέα Φιλαδέλφεια και ΟΑΚΑ -αλλά και στα γήπεδα της Νέας Σμύρνης (1999-2000) και των Ανω Λιοσίων (2003-04) τα οποία η ΑΕΚ είχε χρησιμοποιήσει προσωρινά ως έδρες.

Μέχρι το 2011, οπότε και ο Ηρακλής υποβιβάστηκε, οι σεζόν της Α’ Εθνικής ήταν 52, όμως οι αγώνες ΑΕΚ-Ηρακλή είναι 50. Το 1980-81 ο Ηρακλής έπαιζε στη Β’ Εθνική, ενώ το 1986-87 ο αγώνας ματαιώθηκε λόγω της αποχής των ΠΑΕ.

Η ΑΕΚ ήταν νικήτρια στις περισσότερες περιπτώσεις και κάποιες φορές με μεγάλα σκορ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ηρακλής είχε μόνο ήττες από το 1959 έως και το 1972, ενώ περνούσαν χρόνια ολόκληρα χωρίς να μπορεί να σκοράρει σε βάρος της ΑΕΚ στην έδρα της.

Οι νίκες της ΑΕΚ είναι 43, οι ισοπαλίες τέσσερις και οι νίκες του Ηρακλή μόνο τρεις! Τα γκολ είναι 125-25 υπέρ της ΑΕΚ! Μεγαλύτερες κιτρινόμαυρες νίκες ήταν αυτές με 6-1 το 1996-97 και 2002-03, ενώ στο 5-0 της σεζόν 1962-63, καθ’ οδόν για την κατάκτηση του πρώτου της τίτλου στην Α’ Εθνική, ο Κώστας Νεστορίδης σημείωσε και τα πέντε γκολ!

Πηγή: aek1924.gr

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ