ΑΕΚ

Έλεγχος Α' εξαμήνου για τους παίκτες της ΑΕΚ (μέρος 2ο)

Έλεγχος Α' εξαμήνου για τους παίκτες της ΑΕΚ (μέρος 2ο)
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr σε ρόλο καθηγητή, βαθμολογεί τις επιδόσεις των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. Λεπτά συμμετοχής, γκολ, ασίστ, λάθη, κάρτες διαιρούνται και βγαίνει η... τελική βαθμολογία.

Το Sport24.gr μπαίνει στη θέση του καθηγητή, βάζει απέναντι τους αριθμούς των "μαθητών" της ΑΕΚ και σας δίνει την βαθμολογία του πρώτου εξαμήνου. Ποιοι ήταν τα αστέρια της τάξης, ποιοι οι μέτριοι και ποιοι δεν... το είχαν. Στην βαθμολογία εξετάζεται και η... συμπεριφορά μέσα στην τάξη.

Επειδή οι ποδοσφαιριστές είναι πάνω από 30, αποφασίσαμε να το σπάσουμε σε δύο κομμάτια προκειμένου να μην βαρεθείτε να διαβάζετε. Εδώ σας παρουσιάσαμε το πρώτο κομμάτι αξιολόγησης με 16 ποδοσφαιριστές και τώρα ήρθε η ώρα για τους υπόλοιπους.

  1. ΔΕΛΛΑΣ: 6,5

    Πέρυσι έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, αλλά φέτος παρότι φτάσαμε στα μισά της σεζόν, έχει αρκετούς τραυματισμούς. Δεν έχει αποδώσει αυτά που ξέρουμε ότι μπορεί, αλλά σίγουρα αποτέλεσε και φέτος σημαντική λύση στα μετόπισθεν όταν μπόρεσε να αγωνιστεί. Ο Δέλλας, ότι και να γίνει αποτελεί αρχηγό της ομάδας και ακόμα όταν δεν μπορεί να αγωνιστεί, το κάνει... από τα αποδυτήρια και τον πάγκο που βρίσκεται. Άλλωστε ουκ ολίγες φορές ο Κάλα έχει δηλώσει τυχερός που έχει έναν τέτοιο συμπαίκτη. Φέτος έχει 892' συμμετοχής, με 11 ματς (8πρω+3κυπ). Έχει πετύχει ένα γκολ στην Ευρώπη, έχει 8 κλεψίματα και 28 λάθη.
  2. ΓΚΕΡΕΙΡΟ: 5,5

    Ο Βραζιλιάνος όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, είναι μια προβληματική φυσιογνωμία. Είναι ικανός να παίξει στον αγώνα και να παρακαλάς να γίνει αλλαγή να μην τον βλέπεις και αντίστοιχα μπορεί μόνος του να σου πάρει ένα ματς με τις μαγικές του ασίστ. Παρόλα αυτά, τόσο ο Κωστένογλου όσο και ο Χιμένεθ, αλλά και ο Μπάγεβιτς, δεν έχουν δείξει εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του. Φέτος δεν έχει καταφέρει και πάλι να ξεχωρίσει και είναι άγνωστο για το αν μπορέσει να το κάνει μέχρι την λήξη του συμβολαίου του. Πάντως, κυμαίνεται τελείως στη μετριότητα, αλλά έχει και κάποια καλά ξεσπάσματα. Στο χέρι του όμως να κρατήσει ανοδική πορεία. Έχει 11 συμμετοχές (7πρω+4ευρ) και 3 ασίστ, ένα κλέψιμο και 27 λάθη.
  3. ΜΑΝΩΛΑΣ: 7

    Είναι μεγάλο ταλέντο, έχει τη δυνατότητα να κάνει σημαντική καριέρα, αλλά κάπου τα χαλάει στον χαρακτήρα του που ενώ έχει ηγετικές ικανότητες πολλές φορές από ξεροκεφαλιά κάνει λάθη επαναλαμβανόμενα στο παιχνίδι του και δημιουργεί εντάσεις στα αποδυτήρια. Κατά τ' άλλα, πρόκειται για σημαντικό παίκτη για την ΑΕΚ, την εφετινή σεζόν. Έχει κάνει καλές εμφανίσεις, ειδικά με την απουσία του Δέλλα λόγω τραυματισμών, είναι ο Νο2 κατά σειρά στην αμυντική γραμμή. Έχει δώσει και βαθμούς με δικά του γκολ, απλά πρέπει να σκύψει λίγο το κεφάλι και να παραμείνει στην δουλειά. Θα ρθει και η σειρά του να πρωταγωνιστήσει. Φέτος έχει 1792 λεπτά με 21 αγώνες μέχρι τώρα (13πρω+7ευρ+1κυπ). Έχει πετύχει 2 γκολ, 31 λάθη και 17 κλεψίματα.
  4. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: 6,5

    Είναι σημαία της ΑΕΚ, είναι αρχηγός, είναι μαζί με τον Δέλλα τον Γεωργέα βασικοί και αναντικατάστατοι. Δυστυχώς και αυτός είχε αρκετούς τραυματισμούς που δεν του επέτρεψαν να παίξει στα στάνταρ που έχει, που είναι υψηλά ακόμα και στα 37. Ξεκίνησε μουδιασμένα τη σεζόν (όπως έκανε σε ολόκληρη την καριέρα του), αλλά στη συνέχεια απέδειξε για ποιο λόγο όταν λείπει, έχει προβλήματα η ΑΕΚ. Έχει 16 συμμετοχές (12πρω+4κυπ) τρία γκολ, δύο ασίστ, έξι κλεψίματα και 58 λάθη.
  5. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ: 9

    Μετά την απώλεια του Σάχα, όλοι περιμένανε πως με Κωνσταντόπουλο και Αραμπατζή κάτω από τα δοκάρια η ΑΕΚ θα είχε πρόβλημα. Ο Γιάννης Αραμπατζής όμως όλα αυτά τα χρόνια δούλευε κάτω από την σκιά τόσο του Σορεντίνο, όσο και του Σάχα, περιμένοντας την δική του ευκαιρία, την οποία και άρπαξε από τα μαλλιά. Ο Αραμπατζής είναι ο φετινός φύλακας άγγελος της εστίας της Ένωσης, με καταπληκτικές επεμβάσεις, σωτήριες αποκρούσεις και το σημαντικότερο με σταθερότητα, κάτι που είναι το σημαντικό για έναν τερματοφύλακα. Σίγουρα είχε ένα τραγικό λάθος στο αγώνα με την Λοκομοτίβ, αλλά όπως είπε και ο ίδιος, έμαθε. Συνολικά έχει 1773' με 19 ματς (14πρω+4κυπ).
  6. ΛΑΓΟΣ: 3

    Δυστυχώς για τον Παναγιώτη Λαγό, δεν έχει καταφέρει να κάνει τίποτα από όλα αυτά που έδειχνε ότι μπορεί βάση του ταλέντου του. Ο σοβαρός τραυματισμός του την πρώτη χρονιά, δεν επέτρεψε στον πρώην παίκτη του Γηραιού να επιστρέψει στα δικά του στάνταρ. Ως αποτέλεσμα, οι δοκιμές των προπονητών του πότε ως μπακ, πότε ως πλάγιο χαφ, πότε ως αμυντικός μέσος. Σε όλες τις θέσεις, δεν είχε κάποια συνταρακτική εμφάνιση. Το ίδιο και για φέτος, που σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς, τον αφήνουν σε ρηχά νερά. Μακάρι να διαψευσθούμε, αλλά δύσκολα να επιστρέψει στον παίκτη που γνωρίσαμε. Φέτος σε 10 αγώνες έπιασε 661 λεπτά με μια ασίστ, 15 λάθη και 2 κλεψίματα.
  7. ΚΑΛΑ: 7,5

    Ο Ισπανός αμυντικός απέδειξε το λόγο που τον ήθελε ο Χιμένεθ στην ΑΕΚ. Παρότι ξεκίνησε τη σεζόν με πρόβλημα τραυματισμού και δεν μπόρεσε να βρεθεί στο επίπεδο των συμπαικτών του. Όταν ανέβασε ρυθμούς απέδειξε πως μπορεί να σταθεί πάρα πολύ καλά στην άμυνα της ΑΕΚ, ακόμα και χωρίς Μανωλά - Δέλλα στο πλευρό του, καθώς χρειάστηκε και αυτό λόγω τραυματισμών. Όσον αφορά το πάθος που βγάζει για την φανέλα με τον δικέφαλο είναι αξιοσημείωτο και δεν ντρέπεται να το αποκαλύψει ουκ ολίγες φορές μέσω προσωπικού του λογαριασμού σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Από τους λίγους ξένους όλα αυτά τα χρόνια που αποκάλεσαν την ομάδα ΑΕΚΑΡΑ. Φέτος έχει βοηθήσει αρκετά και είναι σίγουρο ότι θα το κάνει και στο δεύτερο μέρος της σεζόν εξίσου καλά. Μέχρι στιγμής έχει 17 συμμετοχές, 1461' (10πρω+6ευρ+1κυπ) με 1 γκολ,10 κλεψίματα και 25 λάθη.
  8. ΚΟΝΤΟΕΣ: 6,5

    Ήρθε από τον Πανιώνιο με σκοπό να γίνει σιγά σιγά ο αντικαταστάτης του Νίκου Γεωργέα στην δεξιά πλευρά. Στην αρχή της σεζόν δεν τα κατάφερε και προβλημάτισε με τις εμφανίσεις του, αλλά όταν χρειάστηκε να καλύψει τον τραυματία Γεωργέα το κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο και μάλιστα κέρδισε θέση βασικού, με τον Γεωργέα να μετακινείται λόγω ανάγκης στα χαφ. Σίγουρα χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμα, αλλά το πείσμα και το πάθος που βγάζει είναι δύσκολο να μην τον βοηθήσουν να πετύχει. 1363 λεπτά χρόνος συμμετοχής, (11πρω+5ευρ) 33λάθη και 17 κλεψίματα.
  9. ΜΠΟΥΓΑΙΔΗΣ: -

    Ο Μαυρουδής είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα για την ΑΕΚ. Αποτελεί σημαντική επένδυση για τον δικέφαλο, με τα σχόλια που τον συνοδεύουν από προπονητές του να είναι τα καλύτερα. Είχε μόλις δύο συμμετοχές στην Ευρώπη, αλλά κατάφερε να δείξει λίγο από το ταλέντο του, ειδικότερα στο ματς που έπαιξε βασικός αμυντικός, στην Αυστρία με την Στουρμ Γκρατς. Πιστεύουμε σε αυτόν και ελπίζουμε να μας επιβεβαιώσει.
  10. ΚΑΤΣΕΤΗΣ: -

    Ο Πολ Κατσέτης προέρχεται από την Αυστραλία, με το ταλέντο να θεωρούν πως είναι μοναδικό. Μάλιστα προέκυψε και ένας ντόρος γύρω από αυτόν, λίγο πριν τον πάρει η ΑΕΚ με αντίπαλο όπως πάντα τον Ολυμπιακό. Δεν τον έχουμε δει, παρά σε προπονήσεις. Το μέλλον είναι δικό του.
  11. ΡΙΚΚΑ: 6

    Για μόλις πέντε παιχνίδια, ο βαθμός μπορεί να είναι μεγάλος, αλλά πρόκειται για έναν παρεξηγημένο ποδοσφαιριστή ο οποίος συνέχισε να επιμένει να αγωνιστεί στην ΑΕΚ και στην δύσκολη στιγμή που η ΑΕΚ αντιμετώπισε πρόβλημα με το κέντρο της ο Ρίκκα δήλωσε παρών και με περίσσιο πάθος κατάφερε να καλύψει τις τρύπες, τη στιγμή που άλλοι ποδοσφαιριστές όλα αυτά τα χρόνια ήταν στην ΑΕΚ και στη δύσκολη στιγμή δήλωσαν πως: "δεν νοιώθω καλά, δεν μπορώ να αγωνιστώ". Μόνο για αυτό το λόγο και σε συνδυασμό με τις εμφανίσεις του σε αυτές τις 5 συμμετοχές, αλλά και στην υπομονή που έδειξε προκειμένου να ξαναφορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα, του αξίζουν συγχαρητήρια και η συγκεκριμένη βαθμολογία. Στο χέρι του να ανατρέψει όλα τα δεδομένα και από... κομμένος, να αποτελέσει αξιόπιστη λύση στο ρόστερ της ΑΕΚ. Συνολικά 270 λεπτά με 3 κλεψίματα και 13 λάθη.
  12. ΕΓΓΛΕΖΟΥ: -

    Ο νεαρός Κύπριος της ΑΕΚ έχει αγωνιστεί δύο φορές σε δύο παιχνίδια της Ένωσης στην Ευρώπη. Έδειξε καλά στοιχεία και στα δύο ματς, αλλά περισσότερα στις προπονήσεις και την καλοκαιρινή προετοιμασία. Θέλει δουλειά και πείσμα προκειμένου να καταφέρει να ξεχωρίσει για τη θέση που παίζει. Αριστερό μπακ κυρίως. Έχεις ύψος 1,70 και ίσως να θεωρείται μικρόσωμος, αλλά είναι στο χέρι του την συγκεκριμένη λεπτομέρεια να την κάνει πλεονέκτημα στη θέση που αγωνίζεται. 144 λεπτά συμμετοχής
  13. ΜΠΕΡΝΣ: 3,5

    Μετά από τρία χρόνια, είναι δύσκολο να περιμένεις έναν ποδοσφαιριστή μήπως και κάποια στιγμή δείξει κάτι παραπάνω. Ο Νέιθαν Μπερνς ανήκει στην συγκεκριμένη κατηγορία. Ευκαιρίες πήρε από όλους τους προπονητές του, δόθηκε δανεικός, γύρισε πιο έτοιμος, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να εμφανίσει κάτι ξεχωριστό. Υπήρξαν ματς που ήταν καλός (στο σύνολο της παρουσίας του στην ΑΕΚ) αλλά στα περισσότερα, χανόταν μόνος του. Κανονικά, η βαθμολογία θα έπρεπε να ήταν κάτω από 3, αλλά επειδή τον πιστέψαμε όταν έφτασε στην χώρα μας, δώσαμε αυτό τον βαθμό. Αλλά σύμφωνα και με το ρεπορτάζ, είναι δύσκολο να παραμείνει στην ομάδα. Πέντε ματς με 284 λεπτά, 1γκολ, έξι λάθη.
  14. ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ: 6,5

    Η περίπτωση του θυμίζει Παπασταθόπουλο ως προς την ανταπόκριση στη θέση και τις ανάγκες που είχε η ΑΕΚ. Ο μικρός "Βέλγος" του δικεφάλου, με την πρώτη του συμμετοχή άφησε πολύ καλά στοιχεία, δίνοντας την εντύπωση σε όλους ως αυτός αν δουλευτεί θα αφήσει... εποχή. Παρότι ξεκίνησε ως αμυντικό χαφ, ο Κωστένογλου τον έβαλε στην αριστερή πλευρά και εκεί απέδωσε ακόμα περισσότερα, πετυχαίνοντας μάλιστα ένα καταπληκτικό γκολ στην Αυστρία. Στις 7 συμμετοχές που είχε βοήθησε αρκετά την ομάδα με 2 γκολ, 2 ασίστ 3 κλεψίματα και 10 λάθη. Σύνολο χρόνου 325 λεπτά (4πρω+3ευρ).
  15. ΚΑΡΛΟΣ: 8,5

    Επιλογή του Χιμένεθ για να μπορέσει όσο μπορεί να αναπληρώσει το κενό της απώλειας του Σκόκο. Ο Χοσέ Κάρλος από την προετοιμασία έδειχνε καλά στοιχεία, στα κάνα δύο ματς στην αρχή ήταν πάρα πολύ καλός, έκανε στη συνέχεια μια "κοιλιά" όπου βρέθηκε στον πάγκο, αλλά και με τον ερχομό του Κωστένογλου πήρε τα πάνω του, και στη θέση του ελεύθερου πίσω από την τριάδα πραγματικά είναι φοβερός. Είναι σίγουρα μέσα στους πρωταγωνιστές της ΑΕΚ για το πρώτο μισό της σεζόν. Η πίστη που του έδειξε ο Κωστένογλου τον ελευθέρωσε, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για παίκτη ψυχολογίας. 1342 λεπτά χρόνος συμμετοχής (13πρω+6ευρ+1κυπ) με 3 γκολ, 3 ασίστ, 5 κλεψίματα και 50 λάθη.

Βαθμολόγηση:

1-3: Δεν έχει καταφέρει να δείξει κάτι που να δικαιολογεί τη θέση του στην ΑΕΚ | 3,5-5,5: Μέτριος, θέλει δουλειά | 6-8: Καλός, βοηθάει αρκετά | 8,5-10: Είναι πρωταγωνιστής της ομάδας

* Η επιλογή των ποδοσφαιριστών έγινε σύμφωνα με την φωτογραφία του κειμένου.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ