ΑΕΚ

Έλεγχος Α' εξαμήνου για τους παίκτες της ΑΕΚ (μέρος 1ο)

Έλεγχος Α' εξαμήνου για τους παίκτες της ΑΕΚ (μέρος 1ο)
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr σε ρόλο καθηγητή, βαθμολογεί τις επιδόσεις των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. Λεπτά συμμετοχής, γκολ, ασίστ, λάθη, κάρτες διαιρούνται και βγαίνει η... τελική βαθμολογία.

Περίπου τέτοια εποχή είναι ο έλεγχος του πρώτου εξαμήνου στο λύκειο με τους ίδιους τους μαθητές να αγωνιούν για την απόδοση που είχαν στα μάτια των καθηγητών τους αλλά και για την γεύση που θα αφήσουν τα "μαντάτα" στους γονείς.

Το Sport24.gr μπαίνει στη θέση του καθηγητή, βάζει απέναντι τους αριθμούς των "μαθητών" της ΑΕΚ και σας δίνει την βαθμολογία του πρώτου εξαμήνου. Ποιοι ήταν τα αστέρια της τάξης, ποιοι οι μέτριοι και ποιοι δεν... το είχαν. Στην βαθμολογία εξετάζεται και η... συμπεριφορά μέσα στην τάξη.

Αρχικά θελήσαμε να βάλουμε όλους τους παίκτες μαζί, αλλά 32 ποδοσφαιριστές θα ζαλιζόσασταν... Στη συνέχεια σκεφτήκαμε να χωριστεί η βαθμολογία σε δύο μέρη (1ο+2ο) και να βαθμολογήσουμε τους παίκτες ανα θέση. Τελικά, θα βαθμολογήσουμε την τάξη του 2011-2012 σε δύο μέρη, αλλά ο χωρισμός θα γίνει βάση της "σχολικής" φωτογραφίας. Ξεκινάμε;

  1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ : 5,5

    Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ήρθε να καλύψει την μια θέση εκ των τριών τερματοφυλάκων, που έμεινε κενή με την αποχώρηση του Σεμπάστιαν Σάχα. Ήταν η πρώτη του φορά σε ομάδα πρωταθλητισμού, προερχόμενος από μια πάρα πολύ καλή σεζόν με την Κέρκυρα. Στο ξεκίνημα της σεζόν και με τραυματισμένο τον Αραμπατζή πήρε τη θέση του βασικού. Ξεκίνησε φοβισμένα, μουδιασμένα, κάποιες ασυνεννοησίες με την άμυνα, κάποια εύκολα γκολ και σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του τον έφεραν στον πάγκο. Χρειάζεται δουλειά για να μπορέσει να κοντράρει αυτή τη στιγμή τον Αραμπατζή. Έχει 396 λεπτά χρόνο συμμετοχής, όλα στο Γιουρόπα Λιγκ.
  2. ΧΕΛΓΚΑΣΟΝ: 3

    Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες μεταγραφές που η ΑΕΚ πλήρωσε και ομάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο νεαρός Ισλανδός μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει κάτι το ιδιαίτερο. Έχει δύο συμμετοχές στην Ευρώπη και συνολικά 92' χρόνο συμμετοχής. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτές τις δύο συμμετοχές δεν έκανε κάποιο λάθος ή ήταν αρνητικός, αλλά σίγουρα για να μην του δίνουν δύο προπονητές (Χιμένεθ και Κωστένογλου) χρόνο μέσα στα σχέδια τους και να τον έχουν ως πέμπτη λύση, κάτι σημαίνει. Σίγουρα δεν έχει βγάλει ούτε τα 120 χιλιάρικα που δαπάνησε η ΑΕΚ. Ίσως βελτιωθεί στο μέλλον, μακάρι θα πούμε εμείς...
  3. ΓΚΕΝΤΣΟΓΛΟΥ: 3,5

    Από την στιγμή που ανέβηκε στην πρώτη ομάδα, τον Σάββα Γκέντσογλου συνόδευαν τα καλύτερα σχόλια για το ταλέντο του και πως αν δουλέψει θα αφήσει εποχή. Οι συμπαίκτες του στην Εθνική Ελπίδων να λένε τα καλύτερα και να τονίζουν πως χωρίς αυτόν στο κέντρο εμείς δεν μπορούμε... Παρόλα αυτά, μέσα σε αυτά τα 4 περίπου χρόνια, ο νεαρός μέσος δεν έπιασε ούτε μια φορά την ευκαιρία από τα μαλλιά. Είμαστε αυστηροί; Όχι καθόλου, απλά κάποια στιγμή φάνηκε να ξεφεύγει λίγο το μυαλό του από τα αγωνιστικά θέματα και του κόστισε. Δικαίωμα του, αλλά ποτέ δεν δικαιολόγησε ούτε διέψευσε τους προπονητές του με την απόδοση του. Το ίδιο είχε πάθει και ένας πρώην συμπαίκτης του, και τώρα γυρίζει σε ομάδες της Β' και της Γ' Ιταλίας. Να μας συγχωρήσετε, αλλά θα είμαστε αυστηροί, όταν πρόκειται για την φανέλα της ΑΕΚ. Ένας άλλος συμπαίκτης του έπαιξε ένα 90λεπτο στο Λιλ και στη συνέχεια έκανε προπονήσεις στο Μιλανέλο. Τέτοιους αξίζει η φανέλα της ΑΕΚ, γιατί αυτό είναι το επίπεδο της. Ο Σάββας συνολικά είχε 602 λεπτά συμμετοχής με 4 συμμετοχές σε Superleague και 4 στην Ευρώπη. Είχε πέντε κλεψίματα και 11 λάθη .
  4. ΜΠΕΛΕΚ: 8,5

    Ο Καμερουνέζος ήρθε στην ΑΕΚ ως δανεικός από την Ουντινέζε και ενώ είχε κάνει μια πολύ καλή χρονιά με την φανέλα του Πανθρακικού πριν φύγει για Ιταλία. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή έδειχνε έξω από τα νερά του και στην κορυφή της επίθεσης δεν τα κατάφερνε. Σίγουρα δεν έπεφτε με τίποτα κάτω, σίγουρα κάλυπτε χώρους και κενά, αλλά ο επιθετικός της ΑΕΚ πρέπει πρώτα να το "ματώνει" το δίχτυ και μετά όλα τα άλλα. Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ο Χιμένεθ τον έβαλε έξω δεξιά, με τον Μπέλεκ να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοση του. Από εκείνη τη θέση παρουσίασε διαφορετικό πρόσωπο και ξεκίνησε την... επικοινωνία του με τα δίχτυα. Ο Νίκος Κωστένογλου τον κράτησε σε αυτή τη θέση και επίσης τον μονιμοποίησε ως βασικό. Ο Καμερουνέζος επιθετικός πέτυχε κρίσιμα γκολ, βρήκε τον εαυτό του και την εμπιστοσύνη στα πόδια του. Αυτή τη στιγμή αποτελεί μια σημαντική λύση για την ΑΕΚ. Είχε συνολικά 1539 λεπτά χρόνου συμμετοχής και στις τρεις διοργανώσεις και συνολικά 21 συμμετοχές (13 πρωτ. 7 ευρ. 1 κυπ). Πέτυχε 6 γκολ, είχε 3 ασίστ, 4 κλεψίματα και 81 λάθη.
  5. ΤΣΙΤΑΣ: 5,5

    Φυσικά λόγω των βαθμολογικών κριτηρίων παίρνει τον συγκεκριμένο βαθμό αν και κανονικά δεν πρέπει να βαθμολογηθεί. Ο Θωμάς Τσίτας αποτελεί τον πρώτο σκόρερ των τελευταίων δύο πρωταθλημάτων της Superleague Κ-17. Η ΑΕΚ τον απέκτησε με συνοπτικές διαδικασίες το καλοκαίρι και ο Νίκος Κωστένογλου του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί με τη φανέλα του δικεφάλου. Από τα πρώτα στοιχεία που έδειξε, πρόκειται για ακατέργαστο ταλέντο που με αρκετή δουλειά μπορεί να αποτελέσει τον killer που ψάχνει πάντα η ΑΕΚ για αυτή τη θέση. Τα σχόλια που τον συνοδεύουν από πρώην προπονητές και σε σαλόνια τον μάνατζερ, τα καλύτερα. Όλα είναι στο χέρι του... Είχε 3 συμμετοχές (2 πρωτ. 1 κυπ) και συνολικά 64' λεπτά χρόνου συμμετοχής. Δύο λάθη και ένα κλέψιμο.
  6. ΜΟΣΧΟΝΑΣ: -

    Ο τρίτος τερματοφύλακας της ΑΕΚ, ο νεαρότερος και ίσως (ο πιο ταλαντούχος) σύμφωνα με τα σχόλια των προπονητών του. Από τον νυν Καμπόλη, μέχρι και τον Σούιτσα. Φυσικά, πρέπει να χύσει πολύ ιδρώτα προκειμένου να καταφέρει να υπερασπιστεί την ΑΕΚ κάτω από τα δοκάρια, αλλά όλα είναι, στην κυριολεξία, στα χέρια του. Δεν έχει αγωνιστεί καθόλου, δουλεύει και περιμένει την ευκαιρία του. Μεγάλο του προσόν η σωματοδομή του. Ευχόμαστε το καλύτερο.
  7. ΓΚΟΥΝΤΓΙΟΝΣΕΝ: -

    Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για τον Ισλανδό σούπερ σταρ που ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι ως η καλύτερη μεταγραφή, αλλά η ατυχία του χτύπησε την πόρτα και τον άφησε πιθανότατα εκτός μέχρι το τέλος της σεζόν. Σίγουρα στα 9 ματς που αγωνίστηκε θα μπορούσε να πάρει βαθμό και αυτός θα ήταν στο 5,5, αλλά είχε αρκετές δικαιολογίες καθώς δεν έκανε ολόκληρη προετοιμασία και προσπάθησε να μπει μέσα στο παιχνίδι της ΑΕΚ από τα επίσημα ματς. Έχει 645 λεπτά χρόνο συμμετοχής (5 πρω+4ευρ)με ένα γκολ και 10 λάθη.
  8. ΒΑΡΓΚΑΣ: 8,5

    Ο Φαμπιάν Βάργκας ήρθε στην χώρα μας ως λύση ανάγκης για τον χώρο του κέντρου και εδώ είναι το μεγάλο λάθος της διοίκησης που δεν κατάφερε να παρουσιάσει και να πείσει τον κόσμο για μια πολύ καλή μεταγραφή, με 6 χρόνια στην Μπόκα και θητεία στο Ισπανικό πρωτάθλημα. Ο Κολομβιανός μόλις βρήκε τα πατήματα του ξεχώρισε σαν την μύγα μέσα στο γάλα και βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό στο πρώτο μισό της σεζόν. Ο κόσμος της ομάδας τον ονειρευόταν δίδυμο με τον Ντιόπ. Κατάφερε μάλιστα να κλείσει ορισμένες τρύπες σε μια θέση που η ΑΕΚ είχε έναν καθαρόαιμο κόφτη, τον Μάκο. Είχε 973 λεπτά χρόνο συμμετοχής με 13 εμφανίσεις (9πρω+4ευρ) πέτυχε ένα γκολ, είχε 20 κοψίματα και 18 λάθη.
  9. ΑΡΓΥΡΙΟΥ: 5,5

    Ο νεαρός αμυντικός της ΑΕΚ, προερχόμενος από τον Πανθρακικό, πέρυσι δεν έδειξε πολλά πράγματα, σε αντίθεση με φέτος που είχε τρεις συμμετοχές με 285 λεπτά, με τον Νίκο Κωστένογλου να δείχνει πως τον πιστεύει και να θέλει να του δώσει τις ευκαιρίες που πρέπει. Στα μέχρι τώρα ματς (2πρω+1κυπ) έχει αφήσει καλές εντυπώσεις, αλλά θέλει πολύ δουλειά ακόμα για να κερδίσει την θέση του μπακ, σε μια εποχή που η ΑΕΚ έχει πολλά ερωτηματικά στην συγκεκριμένη θέση.
  10. ΜΑΚΟΣ: 8

    Ο Γρηγόρης Μάκος στην τρίτη θητεία του στην ΑΕΚ είναι κάτι παραπάνω από βασικός και αναντικατάστατος στο παιχνίδι του δικεφάλου. Ο διεθνής μέσος είναι ο μοναδικός καθαρόαιμος κόφτης στην ομάδα και πολλές φορές αναγκάστηκε στο πρώτο μισό να καταπιεί χιλιάδες χιλιόμετρα προκειμένου να κλείσει η τρύπα στο κέντρο. Συνολικός χρόνος συμμετοχής 1493 λεπτά με ένα γκολ, 10 κλεψίματα και 35 λάθη. Μοναδικό αρνητικό στοιχείο που αν δεν το είχε θα άξιζε μεγαλύτερο βαθμό, ο ευέξαπτος χαρακτήρας του που κόστισε στην ΑΕΚ με 2 κόκκινες κάρτες και 6 κίτρινες σε δεκαέξι ματς (12 πρω+ 4 ευρ).
  11. ΚΑΦΕΣ: 5,5

    Ο αρχηγός της ΑΕΚ διανύει μια από τις πιο μέτριες χρονιές του με την φανέλα της ΑΕΚ. Φυσικά λόγος υπάρχει καθώς οι αρκετοί τραυματισμοί δεν του επιτρέπουν να πιάσει ρυθμό και φυσική κατάσταση που να μπορέσει να κάνει το παιχνίδι. Στην ουσία είναι σαν να έπαιζε σε ένα ματς και σε δύο όχι. Ειδικά με προηγούμενες εμφανίσεις του, η φετινή δεν έχει σχέση με τον Παντελή Καφέ. Ελπίζουμε να ηρεμήσει από τους τραυματισμούς και να δώσει την βοήθεια που μπορεί στο δεύτερο μισό, με την ΑΕΚ να τον έχει μεγάλη ανάγκη. Συνολικά έχει εννιά συμμετοχές με 630', 2 ασίστ, 10 κλεψίματα και 22 λάθη.
  12. ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ: 7

    Ο Νίκος αυτή τη στιγμή είναι ο Νο1 αριστερός μπακ της ΑΕΚ. Σε μια θέση που δεν έχει ανταγωνισμό και δεν απειλείται από κάποιον, αλλά στην ουσία τρέχει αντίπαλος σε μια κούρσα με τον ίδιο του τον εαυτό. Από τις πρώτες του εμφανίσεις μέχρι και σήμερα ο Καράμπελας ανέβαζε την απόδοση του και λίγο παραπάνω και λίγο παραπάνω, με αποτέλεσμα κερδίσει το χειροκρότημα αρκετές φορές από τους πονεμένους ΑΕΚτζήδες σε αυτή τη θέση μετά την εποχή Κασάπη. Μεγάλη απόδειξη και η δήλωση του ίδιου πως: "θέλω να σπάσω την κατάρα του Κασάπη". Το πείσμα του να αποδεικνύει συνέχεια τον έκανε να είναι βασικός και να αποτελεί βασικός μέλος της φετινής ομάδας, με τεράστια βοήθεια από τα αριστερά. Πρέπει να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και ευχόμαστε να πιάσει τον στόχο του. Μέχρι στιγμής έχει 19 συμμετοχές (13πρω+5ευρ+1κυπ) με 1663 λεπτά χρόνου συμμετοχής. Έχει 17 κλεψίματα και 65 λάθη.
  13. ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ: 9,5

    Ακριβώς ότι λέει και το κριτήριο βαθμολόγησης, είναι πρωταγωνιστής στην ομάδα και μάλιστα ο πρώτος με διαφορά από τον δεύτερο. Το ξερακιανό παιδάκι από την Λιβαδειά, που ήταν στην λίστα προς αποχώρηση το καλοκαίρι, απέδειξε περίτρανα ότι με πείσμα, κλειστά αυτιά και αγάπη για αυτό που κάνεις, μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Μας διέψευσε όλους, δεν άφησε ούτε έναν, και τώρα σαν σούπερ σταρ μιας μεγάλης ομάδας την έχει πάρει από το χεράκι και την οδηγεί από επιτυχία σε επιτυχία. Στην μετά Σκόκο, Μπλάνκο και τα λοιπά εποχή, ο Λεό είναι ο Νο1 ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. Τον πίστεψε Χιμένεθ (ο ίδιος ο παίκτης το δηλώνει), τον πίστεψε και ο Κωστένογλου και ο βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός αποτελεί τον βασικό κίνδυνο για οποιαδήποτε αντίπαλη άμυνα. Είχε 18 συμμετοχές με 1187' (11πρω+7κυπ), πέτυχε 8 γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο, 9 κλεψίματα και 61 λάθη. Στο τέλος του πρώτου μισού έμεινε εκτός με τραυματισμό, αλλά στο πρώτο ματς του νέου έτους θα είναι πανέτοιμος. Θα άξιζε το 10, εάν δεν είχε το πρόβλημα του 65-75 λεπτού που ήθελε αλλαγή, με την απόδοση του να πέφτει. Ο ίδιος το ερμήνευσε ως ψυχολογικό και όχι ως σωματικό. Η αλήθεια είναι ότι στα τελευταία ματς έδειξε να το ξεπερνάει.
  14. ΣΙΑΛΜΑΣ: 5,5

    Πέρυσι αγωνιζόταν στον ΠΑΣ Γιάννινα και την Β' κατηγορία και φέτος βρίσκεται στην ΑΕΚ και μάλιστα σε αρκετά ματς και ως βασικός. Ο Σιαλμάς είναι ακριβώς το παράδειγμα σε αυτό που λένε ότι κάποια στιγμή στη ζωή σου, θα σου ανοίξει μια πόρτα, στο χέρι σου είναι αν θα μπεις και θα πετύχεις. Ο νεαρός επιθετικός ήρθε στην ΑΕΚ ως λύση για τον πάγκο, αλλά με τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι έγινε ο τρίτος επιθετικός πίσω από Λύμπε και Μπέλεκ. Στο πρώτο μισό της σεζόν, βοήθησε αρκετά την ΑΕΚ, όσον αφορά τα τρεξίματα την πίεση ψηλά, την κάλυψη χώρων αλλά δεν τα κατάφερε με το βασικό του στοιχείο ως επιθετικός, το γκολ. Χρειάζεται αρκετή δουλειά για να καταφέρει να σταθεί στο επίπεδο των επιθετικών που αξίζουν για την ΑΕΚ. Είναι αλήθεια πως έχει χάσει πολλά γκολ, τα οποία το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνει είναι να πετύχει τα μισά τουλάχιστον. Δεν τα κατάφερε. Παρόλα αυτά, δείχνει ότι δεν το βάζει κάτω, έχει πείσμα και προσπαθεί για το καλύτερο. Αυτό είναι και το σημαντικότερο, να πιστέψει ο ίδιος στον εαυτό του και να δουλεύει όλο και πιο πολύ. Στο χέρι του είναι, να εκμεταλλευτεί την χρονική περίοδο και να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του, την καθιέρωση. Έχει 12 συμμετοχές (8πρω+3ευρ+1κυπ) με 576', ένα γκολ, έξι κλεψίματα και 20 λάθη.
  15. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ: -

    Ο 19χρονος αμυντικός ήρθε με μεταγραφή από την Παλέρμο, η οποία τον πήρε από τον ΑΟ Περιστερίου. Δεν έχει αγωνιστεί καθόλου στο πρώτο μισό της σεζόν, εκτός από ένα πεντάλεπτο στον αγώνα με την Στουρμ Γκρατς. Υπάρχουν καλά σχόλια, αλλά όπως είπαμε για όλους τους μικρούς και όχι μόνο, θέλει δουλειά, δουλειά, δουλειά. Στο χέρι του είναι. Στην συμμετοχή του στην Αυστρία έδειξε τσαμπουκά και παρότι 5λεπτο, πήρε και δυό φάσεις πάνω του.
  16. ΓΕΩΡΓΕΑΣ: 9

    Ότι και να γράψουμε για τον Νίκο Γεωργέα θα είναι λίγο. ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ και στην φετινή ΑΕΚ. Να τον κρίνουμε ως αμυντικό ή ως μέσο; Πραγματικά είναι ζωντανό παράδειγμα για όλα τα παιδιά που βρίσκονται στην ΑΕΚ και θέλουν κάποια στιγμή να φορέσουν τον δικέφαλο στο στήθος. Φοβερή χρονιά ως αμυντικός, απίστευτη χρονιά ως αμυντικός μέσος. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και στο δεύτερο μισό που η ΑΕΚ τον χρειάζεται. Με 1103' στην "μηχανή" του, 14 συμμετοχές (9πρω+4ευρ+1κυπ) 16 κλεψίματα, 30 λάθη.

Βαθμολόγηση:

1-3: Δεν έχει καταφέρει να δείξει κάτι που να δικαιολογεί τη θέση του στην ΑΕΚ | 3,5-5,5: Μέτριος, θέλει δουλειά | 6-8: Καλός, βοηθάει αρκετά | 8,5-10: Είναι πρωταγωνιστής της ομάδας

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ