ΑΕΚ

Δέχεται προτάσεις για τεχνικούς ο Μιλοβάνοβιτς

Δέχεται προτάσεις για τεχνικούς ο Μιλοβάνοβιτς

Αβέρτα προτάσεις για προπονητές δέχεται ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, γεγονός το οποίο δείχνει ότι η ΑΕΚ έχει κρατήσει (αδίκως για τους περισσότερους) ανοιχτό το θέμα αντικατάστασης του Δέλλα. Λαμπαντία και Φονσέκα είναι δύο από τις πιο ονομαστές περιπτώσεις. Ο δεύτερος έχει προταθεί και στον ΠΑΟΚ. Στο παιχνίδι και ο Τζούκιτς της Κόρδοβα.

Η λογική πρεσβεύει ότι το τελευταίο θέμα που θα έπρεπε να απασχολεί την ΑΕΚ είναι αυτό του προπονητή. Άλλωστε ο μεγαλύτερος εντός των Σπάτων υποστηρικτής της παραμονής του Τραϊανού Δέλλα στον πάγκο της Ένωσης, είναι ο άνθρωπος που αποφασίζει για πολλά, ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Ντούσαν Μπάγεβιτς. Από τη στιγμή όμως που ο τεχνικός διευθυντής Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς δεν ξεκόβει τον βήχα των ατζέντηδων και τουναντίον απαντά θετικά όταν τον ρωτούν αν επιθυμεί να του προτείνουν προπονητές, ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι πρόκειται για θέμα ανοιχτό.

Είναι αρκετοί οι φάκελοι που έχουν σταλεί στον Τ.Δ. της Ένωσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το Sport24.gr είναι σε θέση να γνωρίζει. Κάποιες από τις περιπτώσεις που παρουσιάζουν ενδιαφέρον είναι αυτές του Γερμανού Μπρούνο Λαμπαντία και του Πορτογάλου Πάουλο Φονσέκα. Αμφότεροι εργάζονται αυτή την εποχή, ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν και την επόμενη σεζόν στις ομάδες που τώρα βρίσκονται.

Το ατυχές πέρασμα από την Πόρτο

Το καλοκαίρι του 2013, οι Δράκοι έδωσαν τη δουλειά του πρώτου προπονητή στον μόλις 40 ετών Πάουλο Αλεσάντρε Ροντρίγκεζ Φονσέκα. Την προηγούμενη διετία είχε πετύχει όμορφα πράγματα με την Άβες (την έφερε μία ανάσα από την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία) και την Πάσος Φερέιρα (την οδήγησε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της!), γι αυτό και αναγνωρίστηκε ως το επόμενο next best thing των πορτογαλικών πάγκων.

Ωστόσο στις 5 Μαρτίου 2014 και αφού η Πόρτο έπεσε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας ευρισκόμενη εννέα βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπενφίκα, ο Φονσέκα έχασε τη δουλειά του. Επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι στην Πάσος (όπου μάλιστα συνεργάστηκε με τον νυν δεξιό μπακ της ΑΕΚ Ροντρίγκο Γκάλο) και την οδήγησε σε μία ικανοποιητική σεζόν (τερμάτισε 8 σε πρωτάθλημα 18 ομάδων). Ο Φονσέκα ψάχνει το ξεπέταγμά του στο εξωτερικό και έχει επίσης προταθεί και στον ΠΑΟΚ, ο οποίος ίσως και να κοιτάζει πιο ζεστά την περίπτωσή του.

Ο πειθαρχικός Γερμανός

Ο άλλοτε διεθνής (και με καριέρα +200 γκολ στις επαγγελματικές κατηγορίες) επιθετικός Μπρούνο Λαμπαντία είναι η πιο δύσκολη περίπτωση καθώς προσελήφθη στο Αμβούργο μόλις στις 15 του περασμένου Απρίλη με σκοπό να πρωτοστατήσει στην παραμονή της ομάδας στην Μπουντεσλίγκα. Κατάφερε να αντιστρέψει κάπως το κακό κλίμα και με τη χθεσινή νίκη (2-0) επί της Σάλκε να εξασφαλίσει στη νυν ομάδα του τη θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής.

Ωστόσο ουδείς μπορεί να ξέρει με σιγουριά αν θα συνεχίσει την καριέρα του στον ένδοξο γερμανικό σύλλογο ακόμα και αν αυτός εξασφαλίσει τη συνέχειά του στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Πόσω μάλλον αν αποτύχει… Σημειωτέον ότι ο 49χρονος Λαμπαντία εργάζεται ως προπονητής από το 2003 με περάσματα από τη Λεβερκούζεν, το Αμβούργο (ξανά) και τη Στουτγάρδη.

Προτάθηκε επίσης…

… ο 49χρονος Σέρβος Μίροσλαβ Τζούκιτς με πέρασμα από τις Παρτιζάν, εθνική Σερβίας, Μουσκρόν, Έρκουλες, Βαγιαδολίδ, Βαλένθια και Κόρδοβα. Από την τελευταία απολύθηκε στις 16 Μαρτίου καθώς δεν κατάφερε να την ξεκολλήσει από τον πάτο της Πριμέρα Ντιβισιόν, όπου και βρισκόταν όταν την ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2014.

Αδικείται ο Δέλλας

Σαφώς όλη αυτή η κατάσταση δεν είναι σωστό να συνεχίζεται δίχως ο Δέλλας να γνωρίζει. Του συνέβη αν θυμάστε και πέρυσι τέτοιο καιρό με διάφορους μνηστήρες της θέσης του (Τσιώλης, Γαρίδο, Σα Πίντο) που ήλθαν σε επαφή με την ΑΕΚ. Όσο η Ένωση αφήνει το θέμα ασχολίαστο, δεν τηρεί ξεκάθαρη στάση και προπονητές θα προτείνονται ως πιθανοί αντικαταστάτες του, τόσο εκείνος θα ζει σε κλίμα αβεβαιότητας το οποίο σε καμία περίπτωση δεν αξίζει έχοντας επιδείξει εξαιρετική δουλειά την τρέχουσα σεζόν.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ