ΑΕΚ

Δέλλας όπως Σαβέβσκι και Κωστέ

Δέλλας όπως Σαβέβσκι και Κωστέ

Διαβάστε μία λεπτομερή αναδρομή στο παρελθόν και σε προπονητικές ιστορίες αντίστοιχες με αυτή που βιώνει η ΑΕΚ σήμερα με την περίπτωση του Δέλλα. Πρωταγωνιστές οι Τόνι Σαβέβσκι και Νίκος Κωστένογλου σε ένα κείμενο με θύμισες, εικόνες και videos.

"Παπούτσι από τον τόπο σου και ας είναι μπαλωμένο..." λέει ο ελληνικός λαός. Αν και η ΑΕΚ κατά ένα μυστήριο τρόπο συνηθίζει να "τρώει" τα παιδιά της, έρχονται εκείνες οι στιγμές, οι δύσκολες, που μόνο άνθρωποι που έχουν φορέσει την φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος αναλαμβάνουν να σηκώσουν το βαρύ φορτίο και να διασχίσουν την ατραπό της Κιτρινόμαυρης ιστορίας.

Σήμερα είναι ο Τραϊανός, μαζί με τον Άκη και τον Βασίλη που καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Όμως η ιστορία δείχνει ότι και παλαιότερα, υπήρξαν δύο άνθρωποι που έχουν ένα κοινό με τον Δέλλα και τον Ζήκο: Τελείωσαν και άρχισαν την καριέρα τους, ποδοσφαιρική και προπονητική αντίστοιχα, στην Ένωση.

Τόνι Σαβέβσκι

"Το παιδί είναι άρρωστο" είπε ένα απόγευμα κατά την διάρκεια της παρουσίασης του, ως νέος τεχνικός διευθυντής ο Ευγένιος Γκέραρντ. Με τον νέο προπονητή της Ένωσης, Τόνι Σαβέβσκι να παίρνει τον λόγο και να διορθώνει: "Το παιδί δεν είναι άρρωστο, αλλά έχει πέσει σε κώμα..". Ήταν η βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό με 6-1 στα πλαίσια του Κυπέλλου, η σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι και το μάρμαρο πλήρωσε ο αείμνηστος Γιάννης Παθιακάκης.

Ο Σκοπιανός από τα λίγα αυθεντικά 8ρια που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα, ήταν σημαία της Ένωσης και κατά γενική ομολογία από του κορυφαίους ξένους που παρέλασαν ποδοσφαιρικά στην χώρα μας. Γεννημένος στο Μοναστήρι των Σκοπίων, το 1963 ο Τόνι ήρθε στην ΑΕΚ τον Γενάρη του 1989 κατόπιν υπόδειξης του συμπατριώτη του (της τότε Παλαιάς Ενωμένης Γιουγκοσλαβίας) Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ψηλόλιγνος, λιγομίλητος τίποτα δεν προδιέθετε ότι η μεταγραφή από την Βαρντάρ, θα αποδεικνυόταν μια από τις πιο "χρυσές" μεταγραφές στην ιστορία του συλλόγου. Γρήγορα, έγινε αναντικατάστατος μια και η ηρεμία που έδινε στο παιχνίδι της Ένωσης -ηπίων τόνων άλλωστε και ο ίδιος- ήταν μοναδική.

Διαβάστε τη συνέχεια του αφιερώματος στο AEK1924.gr

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ