ΑΕΚ

Αχαρναϊκός - ΑΕΚ 1-2

Αχαρναϊκός - ΑΕΚ 1-2
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ βρέθηκε να χάνει με 1-0 μέχρι το 90, αλλά με δύο γκολ από τους Ντακόλ και Μπρέσεβιτς κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να πάρει τη νίκη με 2-1. (VIDEOS).

Μια μεγάλη ανατροπή έκανε η ΑΕΚ η οποία βρέθηκαν από την κόλαση στον παράδεισο. Οι κιτρινόμαυροι για ενενήντα λεπτά δεν μπορούσαν να νικήσουν τον Παγούδη ο οποίος κρατούσε τη νίκη για την ομάδα του.

Τελικά με τις δύο αλλαγές του Δέλλα να σκοράρουν η ΑΕΚ πήρε μια νίκη η οποία έμοιαζε εξαιρετικά δύσκολη με βάση την εικόνα του αγώνα. Ο Ντακόλ αρχικά και ο Μπρέσεβιτς στη συνέχεια ήταν εκείνοι οι οποίοι έδωσαν το φιλί της ζωής και χάρισαν τη νίκη στην ΑΕΚ.

Έπειτα από αυτή την ανατροπή οι κιτρινόμαυροι συνεχίζουν την αήττητη πορεία τους στη Football League έχοντας το 4/4.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Γεώργιος Καμάρας"

Διαιτητής: Φώτης (Εύβοιας)

Βοηθοί: Πατσιόπουλος (Δωδεκανήσου), Πετρίδης (Χίου)

Αχαρναϊκός: Παγούδης, Μωϋσιάδης, Ζόνας, Ταμπάκης (72' Καλογερόπουλος), Γέσιτς, Αθανασίου (52' Καλαμιώτης), Παπατόλιος, Ιωαννίδης (68' Χριστόπουλος), Μανουσάκης, Στουρνάρας, Ιορδανίδης

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος (71' Μπρέσεβιτς), Γεωργέας, Κορδέρο, Ανάκογλου (62' Ντακόλ), Μάνταλος, Πλατέλλας (55' Ζόριτς), Μπαρμπόσα, Αραβίδης.

Γκολ: 27' Γέσιτς (σουτ) - Ντακόλ 92'. Μπρέσεβιτς 95'

Κίτρινες: Ιορδανίδης 24', Αθανασίου (38'), Γέσιτς (39'), Ζόνας (65'), Στουρνάρας (82'), Καλαμιώτης (84') - Μπαρμπόσα (45+4), Μάνταλος (71'), Ζόριτς (80')

Θυμηθείτε το LIVE του αγώνα.

Ανασκόπηση αγώνα:

Στα πρώτα είκοσι λεπτά του αγώνα παίχτηκε ελάχιστο ποδόσφαιρο. Τα δακρυγώνα που έπεσαν έξω από το γήπεδο ανάγκασαν τον διαιτητή να διακόψει το παιχνίδι με τη μοναδική φάση να είναι ένα σουτ του Αραβίδη το οποίο εξουδετέρωσε ο Παγούδης.

Λίγο μετά την επανέναρξη του αγώνα ο Αχαρναϊκός εκμεταλλευόμενος το νωθρό ξεκίνημα της ΑΕΚ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Ο Γέσιτς εκτέλεσε το φάουλ, η πορεία της μπάλας ξάφνιασε τον Ανέστη και οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 27'.

Πριν προλάβει να συνέλθει από το γκολ η ΑΕΚ παραλίγο να δεχτεί και δεύτερο τέρμα. Ο Ταμπάκης βρέθηκε απέναντι από τον Ανέστη όμως ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έδιωξε με τα πόδια. Αυτή ήταν και η φάση που ξύπνησε τους κιτρινόμαυρους.

Στην επόμενη φάση ο Κορδέρο βρέθηκε μόνος του στο ύψος του πέναλτι αλλά έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα, στο 45, ο Μάνταλος εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ σε καλή θέση με την μπάλα να περνά λίγο άουτ.

Μέσα στα δέκα λεπτά των καθυστερήσεων που έδωσε ο διαιτητής ο Πλατέλλας είχε δύο καλές στιγμές, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Αχαρναϊκό μπροστά στο σκορ.

Αλλαγές από χρυσάφι

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε και το δεύτερο. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να σπάσει την εξαιρετική άμυνα του Αχαρναϊκού.

Στο 53' ο Πλατέλλας με τον Μπαρμπόσα έχασαν μεγάλη ευκαιρία αφού δεν συνεννοήθηκαν σωστά και το σουτ πρώτο πήγε πάνω στον Παγούδη. Οι κιτρινόμαυροι πίεζαν αλλά μοναδική καλή στιγμή μέχρι το 80 ήταν ένα σουτ του Γεωργέα που πέρασε άουτ.

Ακολούθησε μία ακόμα ευκαιρία με κεφαλιά του Κορδέρο στο 83 και όλα έδειχναν πως οι ΑΕΚ θα έφευγε με σκυμμένο το κεφάλι από τη Ριζούπολη. Τελικά η λύτρωση για τους φιλοξενούμενους ήρθε από τις αλλαγές του Δέλλα.

Αχαρναϊκός - ΑΕΚ 1-2
INTIME SPORTS

Αρχικά, στο 92' ο Ντακόλ με κεφαλιά έκανε το 1-1 και τρία λεπτά αργότερα ο Μπρέσεβιτς, στην τελευταία φάση του αγώνα, με προβολή από κοντά ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή για τους κιτρινόμαυρους.

Το γκολ του Ντακόλ

Το νικητήριο τέρμα από τον Μπρέσεβιτς

Η φάση του αγώνα

Στο 92 ο Ντακόλ πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έδωσε στην ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας την ώρα που όλα έμοιαζαν χαμένα για την ΑΕΚ.

Ο διαιτητής

Δεν είχε ιδιαίτερα δύσκολο έργο αφού οι περισσότερες φάσεις ήταν ξεκάθαρες. Σωστά διέκοψε το παιχνίδι αφού από τα δακρυγόνα δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν οι ποδοσφαιριστές.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Σε αυτές τις περιπτώσεις τον τίτλο του πολυτιμότερου τον παίρνει ο παίκτης που σκοράρει, δηλαδή ο Μπρέσεβιτς. Θα ήταν άδικο όμως να μην αναφερθούμε στον Μιχάλη Παγούδη ο οποίος ήταν εκείνος που σταμάτησε κάθε προσπάθεια της ΑΕΚ έχοντας εξαιρετικές τοποθετήσεις.

Μας άρεσε

Το πείσμα της ΑΕΚ για να γυρίσει το παιχνίδι ψάχνοντας το γκολ μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή. Ένα πείσμα το οποίο και δικαιώθηκε από το τελικό αποτέλεσμα.

Δεν μας άρεσε

Θα μπορούσαμε να βάλουμε ο,τιδήποτε, από την τραγική κατάσταση του χώρου μέχρι την αστοχία των παικτών της ΑΕΚ στην τελική προσπάθεια. Το γεγονός όμως ότι για μία ακόμα φορά στη χώρα μας ένας αγώνας διακόπηκε και είχαμε χρήση δακρυγόνων δεν περνά απαρατήρητο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ