ΑΕΚ

Απειλή από την ΟΥΕΦΑ

Απειλή από την ΟΥΕΦΑ
ΑΕΚ, απογοήτευση, ομαδική INTIME SPORTS

Mε τριετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις απειλείται η ΑΕΚ. Ο εισαγγελέας της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΟΥΕΦΑ χαρακτηρίζει ομάδα-κίνδυνο για την διοργάνωση την "Ενωση"

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Goal" ο πειθαρχικός επιθεωρητής της UEFA, Ζαν Σαμουέλ Λεμπά, κατηγορεί ουσιαστικά την ΑΕΚ για μόνιμη αναξιοπιστία και εξαπάτηση όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της.

Ζητά να ληφθούν εις βάρος της ελληνικής ομάδας σκληρά μέτρα, όπως ο τριετής αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και παρακράτηση εσόδων από το Europa League.

Ο Ζαν Σαμουέλ Λεμπά, αμφισβητηθεί για το αν η ΑΕΚ θα έπρεπε να λάβει μέρος στο Europa League της περιόδου 2010/11.

" Σε κάθε περίπτωση πάντως πρέπει να ληφθούν σκληρά μέτρα για την αποτυχία του συλλόγου να σεβαστεί τις απαιτήσεις που επιβάλλονται από τα άρθρα 65 και 66 του financial fair play. Θα ήταν επομένως σωστό πέρα από τη βασική τιμωρία της να παρακρατηθεί από το σύλλογο ένα μέρος των οικονομικών κερδών που εξασφάλισε από τη φετινή συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το πρόστιμο αυτό θα πρέπει να προστεθεί στην ποινή για τριετή αποκλεισμό του συλλόγου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι απαράδεκτο να αγνοούν σύλλογοι σε τέτοιο βαθμό το financial fair play.

Είναι απαράδεκτο ποδοσφαιρικοί σύλλογοι να αγνοούν σε τέτοιο βαθμό τις απαιτήσεις του financial fair play. Επιτρέποντας σε τέτοιους συλλόγους να λαμβάνουν μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όχι μόνο υπομονεύουμε την εικόνα του ποδοσφαίρου, αλλά ταυτόχρονα θέτουμε σε κίνδυνο το financial fair play μεταξύ τέτοιου είδους συλλόγων και αυτών που σέβονται τους κανονισμούς.

Ταυτόχρονα ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος της χρεοκοπίας τέτοιων συλλόγων, γεγονός που θα έπληττε ανεπανόρθωτα το κύρος του θεσμού. Για όλους τους παραπάνω λόγους και με δεδομένο ότι ο σύλλογος δεν έχει επιδείξει κανένα σημάδι όχι μόνο συμμόρφωσης, αλλά ακόμα και προσπάθειας ή έστω και διάθεσης να βελτιώσει την κατάσταση, είναι αναγκαίο να επιβληθούν ανάλογα πειθαρχικά μέτρα".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ