ΑΕΚ

Αντωνίου: "Η ΑΕΚ δεν έχει μικρύνει"

Αντωνίου: "Η ΑΕΚ δεν έχει μικρύνει"
Αντωνίου

Την άποψή του ότι η ΑΕΚ δεν έχει μικρύνει εξέφρασε στον Sport24 Radio 103.3 ο ηθοποιός Αντώνης Αντωνίου. "Θα είναι δύσκολη η υπόλοιπη σεζόν" είπε πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Κώστας Γενεράκης. (AUDIO)

Ο ηθοποιός Αντώνης Αντωνίου φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Σουτ τηλεφώνημα», μιλώντας για την ομάδα την οποία υποστηρίζει την ΑΕΚ.

Για την εικόνα της στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή:

« Καλή ήταν. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως οι αντίπαλες άμυνες θυμούνται την Αργεντινή και μετατρέπονται σε… καμικάζι και φοβίζουν τους παίκτες ότι θα χάσουν τα πόδια τους. Η ΑΕΚ μένει απροστάτευτη από τους διαιτητές. Δεν προστατεύεται όπως άλλες ομάδες. Κάθε φάουλ των παικτών του Ηρακλή ήταν για… χειρουργείο. Ο διαιτητής θα μπορούσε να κάνει παρατηρήσεις, καθώς εμείς θέλουμε να παίζουμε έντεκα εναντίον έντεκα. Βέβαια, ο κόσμος ξέρει πως παίρνονται σε ποσοστό 70% τα πρωταθλήματα. Το ότι καταφέραμε να ισοφαρίσουμε ήταν αρκετά θετικό. Δεχθήκαμε δύο γκολ από επιπόλαια λάθη. Αν δε γινόταν αυτό θα ήμασταν νικητές. Το καλό είναι πως δε νικήσαμε 6-0 για να πάμε χαλαροί με τον Ολυμπιακό».

Για τα λάθη των τερματοφυλάκων:

« Ο Ανέστης έκανε ένα λάθος και χάθηκε. Ο Μπάρκας έκανε σήμερα δύο λάθη, διότι θεωρώ ότι και στο πρώτο γκολ του παίρνει το χέρι η μπάλα και δεν έχει την ελαστικότητα να το βγάλει. Ελπίζω να μη χαθεί κι αυτός. Και οι δύο είναι σπουδαίοι τερματοφύλακες».

Για την ομάδα:

« Πρέπει να επιμένει στους Έλληνες παίκτες. Πρέπει να αξιοποιήσει ταλέντα, όπως ο Ανάκογλου, ο Τζανετόπουλος, ο Αραβίδης και όχι να τους δίνει δεξιά και αριστερά για να… ψηθούν. Πρέπει να στηριχθούν, αλλά αυτό δεν είναι μόνο θέμα της ΑΕΚ. Είναι θέμα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όπως επίσης και το ποιοι παίκτες έρχονται στην Ελλάδα. Ο Μοντανιέ ήρθε στην Ελλάδα και δε συμφώνησε διότι του είπαν ότι είναι κλειστές οι τράπεζες. Βέβαια, για μένα ήταν λάθος που έφυγε ο Πογέτ, αλλά ήταν οικονομικό το θέμα και στην τσέπη του καθενός δεν μπορείς να κάνεις κουμάντο. Άλλωστε μιλάμε για ανθρώπους που κάλυψαν έλλειμμα 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η διοίκηση δε θέλει να φτιάξει ομάδα ξοδεύοντας υπέρογκα ποσά για να πάρει δέκα παίκτες από το εξωτερικό. Θέλει να φτιάξει ομάδα αντλώντας παίκτες από τις ακαδημίες. Και μετά ας έρθουν δέκα καλούς παίκτες από το εξωτερικό για να έχουμε ένα πλήρες ρόστερ για να μπορεί να πάει καλά στην Ευρώπη. Όλα αυτά είναι, όμως, για μία οργανωμένη ποδοσφαιρικά κοινωνία που να τη διέπει υγεία. Εδώ μιλάμε για αρρωστημένο ποδόσφαιρο. Εδώ τους παράγοντες του απασχολεί το πως δε θα τους τη… φέρει εξωαγωνιστικά ο άλλος. Όλοι είναι αστυνομικοί ρεπόρτερ. Είναι σα να λέμε σε όποιον θέλει να κάνει την επένδυση του να έρθει να πετάξει τα χρήματά του. Η ΑΕΚ, παρότι πήγε στη Γ” Εθνική, έχει τη γεύση, το άρωμα μεγάλης ομάδας. Η ΑΕΚ δεν είναι ομάδα για να τερματίζει 7η ή 8η. Και θα το δείτε ότι φέτος θα είναι στην 5άδα και σε καλή θέση.

Η γκρίνια υπάρχει σε ομάδες που δεν έχουν σταθερή διοίκηση. Δε συνέβη στον Παναθηναϊκό επί Βαρδινογιάννη και στον Ολυμπιακό, που ακόμα και η διαδοχή από τον κ. Κόκκαλη στον κ. Μαρινάκη ήταν ομαλή. Ωστόσο, αυτές που έχουν τέτοια προβλήματα και επιβιώνουν είναι πιο ηρωικές».

Αντωνίου: "Η ΑΕΚ δεν έχει μικρύνει"

Για τον Χρήστο Αραβίδη:

« Είχε περίεργη συμπεριφορά, που δημιουργούσε αναστάτωση στα αποδυτήρια. Όλοι οι παίκτες έχουν στιγμές φόρμας, κανείς, όμως, δεν μπορεί να επιβάλει στον προπονητή το ποιος θα παίζει. Η ομάδα είναι μία οικογένεια, που ζει μαζί, δημιουργεί σχέσεις και συνεργασίες όλη την εβδομάδα. Είναι και πίσω από τους αγώνες, είναι το παρασκήνιο. Παράδειγμα ο ΠΑΟΚ, που μόλις καθάρισε τα αποδυτήρια έπιασε φοβερή απόδοση και η ηρεμία των αποδυτηρίων βγήκε στον αγωνιστικό χώρο. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι θα νικάς σε κάθε ματς».

Για τον κόσμο της:

« Νιώθει ότι τον κυνηγούν. Και δεν είναι μόνο το αγωνιστικό, είναι και το γηπεδικό. Δε γίνεται μία τόσο μεγάλη ομάδα να έχει γήπεδο και να μην προσπαθούν αυτοί που είναι στην κυβέρνηση να μην προσπαθούν να δώσουν λύση».

Για το γήπεδο:

« Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία μερίδα ανθρώπων που δε θέλουν φασαρίες Κυριακή παρά Κυριακή. Ωστόσο, γιατί η ΑΕΚ να πληρώσει την αδικία, για ένα γήπεδο που γκρεμίστηκε με προφορικές διαβεβαιώσεις, παρατυπίες της πολιτείας και με την ευπιστία ενός προέδρου, του κ. Γρανίτσα, και όταν είναι να χτιστεί μπαίνουν χίλια θέματα; Η ΑΕΚ είναι ιστορική ομάδα και δεν μπορείς να της φέρεσαι έτσι, όπως και στον Παναθηναϊκό, που του έλεγαν για κορμοράνους. Δηλαδή η κοινωνία μας ζητάει βλάκες επιχειρηματίες; Να βάζουν αυτοί τα χρήματά τους και να τα κάνουν οι υπόλοιποι ό,τι θέλουν; Αυτά που κάνει ο δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας μπορεί να είναι νόμιμα, αλλά δεν έχουν ηθική.

Η πολιτεία θα έπρεπε να έχει εξασφαλίσει γήπεδα σε όλες τις ομάδες. Να έχει μεριμνήσει για να βελτιωθούν οι αγωνιστικοί και οι περιβάλλοντες χώροι, να κάνει το γήπεδο προσιτό στον κόσμο για να εισπράττει περισσότερους φόρους και εν τέλει να βοηθήσει το ποδόσφαιρο να λειτουργεί σε καλύτερα πλαίσια από το σημερινό χάλι. Η πολιτεία όταν εκμεταλλεύεται τις νίκες της εθνικής ομάδας πρέπει να έχει και υποχρεώσεις. Να μην είναι θεατής και υπονομευτής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα χρήματα δεν είναι το εμπόδιο για την ΑΕΚ. Είναι η έλλειψη της άδειας. Αν το λύσει αυτό η ΑΕΚ, θα βρεθούν τα χρήματα. Πάντως, εγώ είμαι απαισιόδοξος και πιστεύω ότι δε θέλουν να κάνει γήπεδο ούτε η ΑΕΚ ούτε ο Παναθηναϊκός».

Για το γεγονός ότι έχει πολλά χρόνια να πάρει πρωτάθλημα:

« Η ΑΕΚ έχει χάσει τρία πρωταθλήματα επί Ντέμη (σ. σ. Νικολαΐδη), το ένα στα χαρτιά και τα άλλα δύο ύποπτα. Μας στερήθηκαν πρωταθλήματα με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα, κυρίως αθέμιτα. Την υπόθεση Βάλνερ την περνάμε στο ντούκου. Η ΑΕΚ δεν έχει μικρύνει, διότι εμείς που είμαστε ΑΕΚ ξέρουμε πράγματα και γεγονότα. Δεν κοιτάμε μόνο τα νούμερα. Η ΑΕΚ δε φυλλορροεί. Εμείς θέλουμε καθαρά παιχνίδια και είμαστε ανοικτοί σε όλα τα αποτελέσματα, καθώς υπάρχουν καλές, μέτριες και εκπληκτικές ημέρες. Το περσινό κύπελλο ήταν περήφανο, διότι το πήραμε κόντρα στον Ολυμπιακό».

Για τον Τιμούρ Κετσπάγια:

«Όταν το έμαθα έκανα ένα «Ωχ!» και είπα στη γυναίκα μου ότι ήταν μία χάλια επιλογή. Δε βγήκε και έφυγε, όπως και ο Μοράις. Δεν έμεινε επειδή ήταν φθηνός. Τώρα πήγε σε ακριβότερη λύση, τον Χιμένεθ. Αν δε σου βγει, θα πας σε ακριβότερη. Είναι όπως και οι παίκτες. Πήραμε τον Λέσκοτ και δε μας βγήκε».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα:

« Είναι τρεις τέσσερις ομάδες που έχουν ανεβάσει ταχύτητα, όπως ο Πλατανιάς, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Ατρόμητος. Ομάδες που παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα υπάρχουν καλοί παίκτες και προπονητές. Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο. Βέβαια, υπάρχουν μονοπάτια για τον εύκολο δρόμο, αλλά ελπίζω η ΑΕΚ να μην το κάνει ποτέ. Από την άλλη, δεν μπορείς να στέκεσαι παρατηρητής σε αυτά που συμβαίνουν στην ΕΠΟ. Δεν μπορείς να κάνεις αλλαγές με πραξικόπημα, αλλά με εκλογές. Δεν μπορείς να αγοράσεις τις Ενώσεις

Μία ομάδα ομάδων θέλει να αλλάξει τη μοίρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και θα αλλάξει αν αλλάξει η ΕΠΟ. Δε με ενδιαφέρουν τα πρόσωπα. Η ΕΠΟ είναι μία αμαρτία. Αυτό εισπράττω εγώ σαν αίσθηση. Δηλαδή δεν μπορούμε να έχουμε μία ΕΠΟ πάνω από όλες τις ομάδες; Είναι τόσο ιδεαλιστικό αυτό που λέω; Το λάθος είναι ότι οι ομάδες προσπαθούν να ανατρέψουν την κατάσταση για να έχουν αυτές το πάνω χέρι. Θέλουμε μια δίκαιη ΕΠΟ, που να αναπτύσσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε αυτές τις συνθήκες η ΑΕΚ θα πρωταγωνιστεί. Δε θα παίρνει κάθε χρόνο πρωτάθλημα, αλλά θα παλεύει και δε θα της κλέβουν αυτό που δικαιούται».

Για το ποια νίκη έχει χαρεί περισσότερο:

« Πολλές. Η τελευταία ήταν το κύπελλο. Ήταν μία πολύ ωραία στιγμή, καθώς η ΑΕΚ έχει έρθει από τη Β” Εθνική. Παράλληλα, δε φοβήθηκα ποτέ ότι θα διαλυθούμε όταν πέσαμε στη Γ” Εθνική, όπως φοβήθηκα με άλλες ομάδες που έχουν πέσει και δεν έχουν επιστρέψει. Υπάρχουν νίκες που τις χαίρεσαι περισσότερο, όπως το 1-0 με τη Μίλαν, χάρη σε γκολ του Ζούλιο Σέζαρ. Θυμάμαι όταν βγήκε αλλαγή ο τερματοφύλακας της Μίλαν και ήταν τραυματίας ένα γήπεδο να τον χειροκροτεί. Αυτό είναι η ΑΕΚ. Παλιά είχαμε ανωτερότητα ως φίλαθλοι. Θέλαμε τη νίκη για να πειράζουμε τους άλλους στο χώρο εργασίας. Όταν άρχισε η πολλή βρωμιά στο ποδόσφαιρο, άρχισε και η μεγάλη πόλωση».

"Θα είναι δύσκολη η υπόλοιπη σεζόν"

Ο Κώστας Γενεράκης, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή «Σουτ – τηλεφώνημα» με τους Θέμη Καίσαρη, Τσάρλι και Βαγγέλη Αρναούτογλου. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ αναφέρθηκε στην εικόνα της ομάδας την φετινή σεζόν και τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Η άποψη του για την φετινή ΑΕΚ:

«Δεν είναι η ΑΕΚ που ευελπιστούμε όλοι, ίσως ακόμη είναι νωρίς, δεν ξέρω. Είμαι πολύ επιφυλακτικός, ξέρετε τι παίκτες πέρασαν από την ΑΕΚ την εποχή που ήμουν εγώ. Αυτούς έχουμε με αυτούς θα πορευτούμε προς το παρόν, βλέπουμε την επόμενη σεζόν. Τώρα δεν βλέπω τίποτα καλύτερο, θα κυλήσει με δυσκολία η σεζόν. Βλέπετε οι ομάδες, από την μικρότερη έως την μεγαλύτερη, έχουν ευχέρεια στη δύναμη και το σκοράρισμα και ήρθε μια ακόμη ισοπαλία. Τα παιδιά τα έδωσαν όλα, όμως γίνονται διαδοχικά λάθη».

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση του γηπέδου:
«Πιστεύω από στιγμή σε στιγμή θα έχουμε την άδεια στα χέρια μας, έχουν ξεπεραστεί όλα τα εμπόδια, έχω… ρίξει χιλιάδες υπογραφές προς πάσα κατεύθυνση και πιστεύω ότι θα τελειώσει το θέμα».

Για την διαμάχη που υπάρχει με τον δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας, Άρη Βασιλόπουλο:
«Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει συμβιβασμός. Είχα συζητήσει να πάω να τον συναντήσω εγώ και να του μιλήσω με αγάπη. Δεν είναι σωστό, δήμαρχος είναι, το γήπεδο θα γίνει οπωσδήποτε και θα πρέπει να τον υποδεχθούμε στο γήπεδο μας σαν δήμαρχο και θα έχει τη θέση που πρέπει. Δεν είναι σωστό και αυτός να αντιμάχεται συνέχεια την ΑΕΚ».

Για την χρηματοδότηση του γηπέδου:

«Το θέμα θα το λύσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης, έχει υπ όψιν του όλα τα οικονομικά προβλήματα και πιστεύω κάνει τις ενέργειες για να αρχίσει το έργο και να ολοκληρωθεί σύντομα, είναι αισιόδοξος. Άμεσα θα δοθεί προτεραιότητα στις πληρωμές για να αρχίσουν τα έργα και η Περιφέρεια θα συνδράμει όπως έχει υποσχεθεί».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ