ΑΕΚ

Αλλάζει ο "χάρτης" της ΑΕΚ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Εκτός από μεταγραφές, ο Γενάρης θα φέρει και αποχωρήσεις από την ΑΕΚ και το ρόστερ θα αλλάξει. Το Sport24 έχει το ρεπορτάζ.

Συνήθως η χειμερινή μεταγραφική περίοδος, λόγω πολλών ιδιαιτεροτήτων, δεν προσφέρεται για μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ. Άλλωστε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ήδη από την πρώτη του θητεία στον πάγκο της ΑΕΚ, θεωρούσε πως τον Γενάρη γίνονται μεταγραφές μόνο αν υπάρχει έκτακτη ανάγκη ή μεγάλη ευκαιρία.

Και μπορεί από τότε να έχουν περάσει πολλά χρόνια. Όμως η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ τα τελευταία τρια χρόνια, έκανε κινήσεις με το σταγονόμετρο στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Είτε ως προς τις αφίξεις, είτε ως προς τις αναχωρήσεις. Τώρα ωστόσο, τα πράγματα φαίνεται να είναι πολύ διαφορετικά. Ήδη η ΑΕΚ έχει κάνει την μεταγραφή του Αϊντάρεβιτς, έχει στα σκαριά κίνηση για σέντερ φορ (με τον Ανσαριφαρντ όπως ήδη διαβάσατε στο Sport24 να είναι σε πρώτο… πλάνο) και θα εξετάσει και περαιτέρω ενίσχυση. Παράλληλα όμως, θα υπάρξουν και αποχωρήσεις. Πολύ περισσότερες από μια. Κάτι που σημαίνει πως αυτός ο Γενάρης, θα φέρει αλλαγές στον χάρτη του ρόστερ της ΑΕΚ. Διαβάστε στο Sport24 τα δεδομένα ως προς τις πιθανές αποχωρήσεις, με τους «υποψήφιους» να χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες.

Οι δανεισμοί

Μέχρι και πριν από έναν χρόνο, η ΑΕΚ δεν είχε στην πολιτική της, τον δανεισμό ποδοσφαιριστών. Ωστόσο προφανώς οι συνθήκες, επιβάλλου αλλαγή πολιτικής. Ήδη το περασμένο καλοκαίρι η ΑΕΚ έδωσε με δανεισμό τον Ντούνη στην Καλλιθέα και τον Βλαχομήτρο (που ετοιμάζεται τώρα να επιστρέψει) στην Σερβία. Και σ’ ανάλογη διαδικασία θα μπει και τον Γενάρη με ακόμα δυο παίκτες. Καταρχήν τον Άνταμ Τζανετόπουλο.

Ο νεαρός στόπερ δεν πήρε ευκαιρίες από τον Κετσπάγια και έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, πιθανότατα δεν επρόκειτο να πάρει και από τον Μοράις. Αποτελεί ωστόσο επένδυση για την ΑΕΚ. Γι αυτό και θα παραχωρηθεί δανεικός, προκειμένου να πάρει ματς στα πόδια του. Το ζητούμενο βεβαίως, είναι να βρεθεί και η κατάλληλη ομάδα. Με την ΑΕΚ αλλά και τον ίδιο τον παίκτη, να βρίσκονται σε αναζήτηση. Και με τις δυο πλευρές, να θέλουν να κάνουν σωστή επιλογή, διότι δεν θα είχε νόημα να παραχωρηθεί ο παίκτης δανεικός, σε ομάδα που δεν θα παίζει. Επίσης στην ΑΕΚ εξετάζουν το ενδεχόμενο του δανεισμού και για τον Κώστα Μανωλά. Αποκτήθηκε το καλοκαίρι και δύσκολα έβρισκε θέση ακόμα και σε αποστολές κυπέλλου. Ο δανεισμός είναι μια σκέψη, το διαζύγιο μια δεύτερη. Αποφάσεις θα ληφθούν άμεσα.

Τα "διαζύγια"

Κατόπιν εισήγησης του Ζοσέ Μοράις, υπάρχουν δυο ποδοσφαιριστές από το ρόστερ, που δεν υπολογίζονται. Ο ένας είναι ο Βαγγέλης Πλατέλλας και ο δεύτερος είναι ο Ντάρκο Ζόριτς. Η αλήθεια είναι πως η περίπτωση του πρώτου, ήταν μια μίνι έκπληξη, καθώς ο Μοράις τον «έκοψε» σχεδόν αμέσως, από τότε που ανέλαβε. Εδώ και έναν μήνα, ο Πλατέλλας δεν βρίσκεται σε αποστολές και πολλές φορές δεν παίζει ούτε στο διπλό. Πλέον θέλει και ο ίδιος να φύγει. Γι αυτό και οι δυο πλευρές θα καθίσουν άμεσα στο τραπέζι για να συμφωνήσουν τους όρους, ώστε προχωρήσουν σε διαζύγιο. Άμεσα θα προχωρήσει η ΑΕΚ σε λύση του συμβολαίου και του Ντάρκο Ζόριτς. Κάτι που είχε δρομολογηθεί ήδη από το καλοκαίρι. Ο Μαυροβούνιος χαφ βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ και την προηγούμενη εβδομάδα, θα ξαναπάει και τις επόμενες μέρες, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για λύση του συμβολαίου του.

Στην κατηγορία των διαζυγίων, είναι πιθανό να μπει ακόμα και ο Μανουέλ Ντίας. Ο Ουρουγουανός μπακ αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, αλλά δεν έχει πείσει μέχρι τώρα με την προσφορά του. Η ΑΕΚ δεν θα είχε ζήτημα να τον αφήσει και ο ίδιος πιθανότατα θέλει να επιστρέψει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ωστόσο υπάρχουν δυο ζητήματα. Το πρώτο είναι πως η ΑΕΚ θα κινδυνέψει να μείνει με μοναδική λύση αριστερού μπακ, τον Ντίντακ Βιλά. Και το δεύτερο είναι πως θα πρέπει να βρεθεί και ομάδα στην Λατινική Αμερική για τον Ντίας.

Οι ειδικές περιπτώσεις

Θεωρητικά με δυο παίκτες προς δανεισμό και δυο ή πιθανόν και τρεις προς λύση συμβολαίου, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες αποχωρήσεις από το ρόστερ της ΑΕΚ τον Γενάρη. Ωστόσο στην πράξη τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν διαφορετικά. Διότι υπάρχουν και «ειδικές» περιπτώσεις. Όπως για παράδειγμα του Ρόναλντ Βάργκας. Ο Βενεζουελάνος μεσοεπιθετικός, κυρίως λόγω τραυματισμών, δεν έχει παίξει σχεδόν καθόλου στην φετινή σεζόν. Ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, είχε τεθεί ζήτημα παραχώρησης του Βάργκας. Και αν ενδιαφέρον που υπήρχε, είχε μετατραπεί σε πρόταση, τότε ο Βενεζουελάνος θα είχε ήδη παραχωρηθεί. Κάτι αντίστοιχο προσδοκούν στην ΑΕΚ και τώρα, που βεβαίως τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Το συμβόλαιο του Βάργκας λήγει το προσεχές καλοκαίρι. Επομένως είναι δύσκολο να βρεθεί ομάδα που θα κάνει πρόταση για να τον αποκτήσει. Όμως η ΑΕΚ και ο παίκτης δείχνουν όλο και περισσότερο να… απομακρύνονται. Επομένως είναι πιθανό να προκύψουν άμεσα εξελίξεις για το μέλλον του Βάργκας.

Στην κατηγορία των «ειδικών» περιπτώσεων, είναι και ο Χρήστος Αραβίδης. Και μάλιστα μ’ όλη την σημασία της λέξης. Το συμβόλαιο του «Άραβα» λήγει το προσεχές καλοκαίρι, στην ΑΕΚ ακόμα δεν φανερώσει τις προθέσεις του και πιθανότατα ακόμα δεν έχουν πάρει καν οριστικές αποφάσεις. Ενώ κυκλοφορούν και φήμες περί έντονου ενδιαφέροντος άλλων ελληνικών ομάδων. Προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο. Ο Αραβίδης είναι παίκτης της ΑΕΚ, ο Μοράις τον είχε στην βασική ενδεκάδα του ματς με τον Λεβαδειακό, θα τον έχει πιθανότατα στο βασικό σχήμα και στο αυριανό (19/12) παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Ουδείς ωστόσο μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο των εξελίξεων.

Πάντως αν προκύψουν αποχωρήσεις μέσα από τις «ειδικές» περιπτώσεις, στις οποίες μάλιστα μπορεί να υπαχθεί και όνομα έκπληξη, είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ θα κινηθεί στην αγορά για αντίστοιχη μεταγραφική κίνηση.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ