ΑΕΚ

ΑΕΚ - Απόλλων Καλαμαριάς 4-0

ΑΕΚ - Απόλλων Καλαμαριάς 4-0
INTIME SPORTS

Σε ένα φιλικό «ξεμούδιασμα» προκειμένου να μείνουν οι κιτρινόμαυροι σε ρυθμό αγώνων, η ΑΕΚ επικράτησε με 4-0 επί της Καλαμαριάς

Ο Τραϊανός Δέλλας είχε την ανάγκη για έναν φιλικό αγώνα προκειμένου να κρατήσει τους παίκτες σε υψηλό ρυθμό αλλά και για να κάνει τις δοκιμές του με παίκτες που δεν βρέθηκαν στην βασική ενδεκάδα στα προηγούμενα ματς.

Οι παίκτες του δικεφάλου αν και δεν είχαν σούπερ απόδοση σε όλο το παιχνίδι, παρόλα αυτά δεν δυσκολεύτηκαν να πετύχουν 4 γκολ έχοντας δύο καλά εικοσάλεπτα, το πρώτο του αγώνα και το τελευταίο.

Στα συν που κρατάει ο Δέλλας, παρότι η ΑΕΚ είχε αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα αλλά και στην επανάληψη, έδειξε σοβαρό πρόσωπο, δεν δυσκολεύτηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, πέτυχε 4 γκολ (Αραβίδης, Ντούνης, Ντακόλ, Μπρέσεβιτς) και παρουσίασε για ακόμα ένα ματς εικόνα που θέλει να δει φέτος ο κόσμος από την ομάδα του.

Από την άλλη πλευρά ο Απόλλων Καλαμαριάς, φάνηκε πως είναι μια νέα ομάδα που χρειάζεται δέσιμο, καθώς ξεκίνησε αργά την προετοιμασία και σίγουρα δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στην συγκεκριμένη ΑΕΚ. Ακόμα και όταν η ΑΕΚ έκανε σχεδόν 10 αλλαγές.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

AEK (Δέλλας): Βούρας (Καραγκιολίδης 46'), Γεωργέας (Μπακάκης 60'), Πεταυράκης (69'), Σαρρής (Λαμπρόπουλος 69'), Κολοβέτσιος (Ρόβας 60'), Κορδέρο (Σβάρνας 60'), Ανάκογλου (Τζανετόπουλος 69'), Ντούνης, Μπαρμπόσα (Ντακόλ 60'), Φαγέ (Πλατέλλας 46'), Αραβίδης (Μπρέσεβιτς 69')

Απόλλων Καλ. (Αλεξίου): Βρονταράς, Μπιτσάκος (Γαλανόπουλος 78'), Κατσιαρός (Τσεμεκίδης 88'), Δήμου (Κιοσέ 64'), Ακασού, Νατσιόπουλος, Ευσταθίου (Μέτσι 88'), Βαγγελόπουλος, Β.Παπαδόπουλος (Γκέσιος 72'), Τσούτσης (Καράμπελας 46'), Ολίσε (Κουρούπης 64')

Γκολ: Αραβίδης 5'(1-0), Ντούνης 11' (2-0), Ντακόλ 70' (3-0), Μπρέσεβιτς 74' (4-0)

Κάρτες:

Στην αρχή και το τέλος...

Στην πρώτη καλή φάση του αγώνα η ΑΕΚ ευτύχισε να ανοίξει και το σκορ, μόλις στο 4ο λεπτό με τον Χρήστο Αραβίδη, σε ένα από τα ευκολότερα γκολ της καριέρας του.

Συγκεκριμένα ο Μπαρμπόσα από τα αριστερά, έκανε την σέντρα σουτ από πλάγια θέση, η μπάλα κόντραρε και κατευθύνθηκε προς τα δίχτυα, ο Βλονταράς έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή, αλλά όντας εξουδετερωμένος μέσα στη εστία του, ο Αραβίδης πήρε το «ριμπάουντ» και έστειλε με ένα απλό πλασέ την μπάλα στα δίχτυα.

Δύο λεπτά αργότερα ο Πόντιος επιθετικός της ΑΕΚ, λίγο έλειψε να πετύχει το δεύτερο του τέρμα, όταν συνδυάστηκε άψογα με τον Μπαρμπόσα στα αριστερά, ο Πορτογάλος είδε την κίνηση του συμπαίκτη του μέσα στην περιοχή, έβγαλε την συρτή πάσα, αλλά το σουτ στην κίνηση του Αραβίδη έβγαλε ο Βλονταράς με τα πόδια σε κόρνερ.

Φουριόζα η ΑΕΚ από το πρώτο λεπτό, δεν άργησε να διπλασιάσει τα τέρματα της, όταν στο 11' ο Αραβίδης με ατομική ενέργεια δέχτηκε την μπάλα, την κράτησε ανάμεσα σε δύο αντιπάλους βγάζοντας μπαλιά τρύπα στον επερχόμενο Ντούνη, ο οποίος τετ α τετ με τον Βλονταρά από πλάγια θέση έκανε άριστο τελείωμα γράφοντας το 2-0.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με την ΑΕΚ να έχει περισσότερη κατοχή και να παίζει στον χώρο του κέντρου με μοναδική ευκαιρία από απευθείας φάουλ του Μπαρμπόσα, με τον Βλονταρά να διώχνει πάνω στην γραμμή.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα δεν ανέβηκε, με τον Τραϊανό Δέλλα να πραγματοποιεί αρκετές αλλαγές με αποτέλεσμα να χαθεί για ένα διάστημα η συνεργασία από τους κιτρινόμαυρους που προσπαθούσαν να μπουν στον ρόλο τους. Μόλις οι κιτρινόμαυροι βρήκαν ξανά τα πατήματα τους...

Στο 70' ο Ντακόλ σε συνεργασία με τον Ρόβα, του στήθηκε η μπάλα αρκετά μακριά από την εστία, σούταρε δυνατά η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού και κατέληξε στα δίχτυα του Βλονταρά γράφοντας το 3-0.

Δεν πέρασαν 4' λεπτά και η Ένωση ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά με τον Μπρέσεβιτς όταν μετά από ατομική ενέργεια του Ντακόλ από τα δεξιά, δέχτηκε την μπάλα ένα μέτρο μπροστά από την εστία και απλά χρειάστηκε να την σπρώξει στα δίχτυα για το 4-0.

Η φάση του αγώνα

Η φοβερή εκτέλεση φάουλ του Μπαρμπόσα στο 23' από δεξιά, όταν από πολύ πλάγια θέση, εκτέλεσε απευθείας στέλνοντας την μπάλα έξυπνα στην εστία του Βρονταρά που την τελευταία στιγμή απέκρουσε πάνω στην γραμμή!

Ο διαιτητής

Απαρατήρητος πέρασε ο διαιτητής της αναμέτρης Παπαγεωργίου του συνδέσμου Αθηνών, το ίδιο και οι βοηθοί του Φωτόπουλος και Αργυρός.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Αν και δεν επιτρέπει η μορφή του αγώνα να υπάρχει αυτός ο τίτλος, λόγω των σχεδόν 11 αλλαγών του δευτέρου ημιχρόνου, παρόλα αυτά θα μιλήσουμε για δύο παίκτες σε πρώτο μέρος και επανάληψη. Στα πρώτα 45' ο Χρήστος Αραβίδης έκανε την διαφορά πετυχαίνοντας ένα γκολ και δημιουργώντας το δεύτερο, δείχνοντας πως μπορεί να παίξει στην κορυφή για την ΑΕΚ, ενώ στην επανάληψη ο Αλεξάντερ Ντακόλ έκανε ακριβώς το ίδιος με ένα γκολ και μια ασίστ πάρε βάλε στον Μπρέσεβιτς.

Μας άρεσε

Παρά το βαρύ τερέν και τον... φιλικό χαρακτήρα του αγώνα, οι παίκτες της ΑΕΚ έδειξαν την απαραίτητη σοβαρότητα, από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, καθαρίζοντας πολύ γρήγορα το παιχνίδι στο 11ο λεπτό και χαρίζοντας ακόμα δύο γκολ στον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο, χωρίς να θεωρήσουν οι κιτρινόμαυροι πως κάνουν αγγαρεία, κάτι που γινόταν... συχνά τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν μας άρεσε

Ο καιρός! Εντάξει το καλοκαίρι σιγά σιγά φεύγει, αλλά σήμερα στο ΟΑΚΑ θύμισε σε όλους πως μπήκε για τα καλά το Φθινόπωρο με την ασταμάτητη βροχή που είχε ως αποτέλεσμα να βάλει σε δεύτερες σκέψεις τους οπαδούς της Ένωσης για να ανηφορίσουν προς το γήπεδο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ