ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νεΐλτον, ο "νέος Νεϊμάρ" της Σάντος

Νεΐλτον, ο "νέος Νεϊμάρ" της Σάντος

Τον "νέο Νεϊμάρ" φαίνεται πως βρήκαν οι ιθύνοντες της Σάντος στο πρόσωπο του νεαρού Νεΐλτον. Ο 19χρονος Βραζιλιάνος βαδίζει με σταθερά βήματα στα χνάρια του προκατόχου του, έχοντας ήδη κάνει δυναμικό ξεκίνημα στην ομάδα. Δείτε ποιο είναι το νέο διαμάντι της Σάντος. (photos & videos)

Γνωστή για τα περίφημα ταλέντα που "βγάζει" κατά καιρούς είναι η Σάντος. Το πιο πρόσφατο δείγμα ήταν ο Νεϊμάρ, ο οποίος πολιορκούνταν εδώ και χρόνια από μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, μέχρι που τελικά συμφώνησε να μετακομίσει στη Βαρκελώνη.

Πριν καλά καλά προλάβουν να συνειδητοποιήσουν την απώλεια του μεγάλου αστέρα τους στη Σάντος, οι ιθύνοντες και το τεχνικό τιμ, βρήκαν τον "νέο Νεϊμάρ", που ακούει στο όνομα Νεΐλτον. Του έδωσαν μάλιστα κι αυτό το παρατσούκλι, μιας και θυμίζει πολύ το αγωνιστικό στυλ του πρώην παίκτη τους.

Άλλωστε από "Νέι" ξεκινάει και το όνομα του καινούργιου, με τη διαφορά ότι τελειώνει σε "ίλτον" κι όχι σε "μαρ". Γεννημένος στις 17 Φεβρουαρίου του 1994, ο Νεΐλτον ενσωματώθηκε στις ακαδημίες της Σάντος το 2008 σε ηλικία 14 ετών.

Είδωλό του, όπως και κάθε Βραζιλιάνου που αγωνίζεται στην επίθεση, είναι ο μεγάλος Πελέ. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια, παρακολουθούσε συνεχώς τον ηγέτη της Σάντος, Νεϊμάρ, ξεπατικώνοντας αρκετές από τις κινήσεις του.

Παίζοντας με την μικρή ομάδα της Σάντος, έκανε πράγματα και θαύματα, καταφέρνοντας να κατακτήσει το κύπελλο νέων του Σάο Πάολο τη φετινή χρονιά, βγαίνοντας και πρώτος σκόρερ με 4 τέρματα.

Νεΐλτον, ο "νέος Νεϊμάρ" της Σάντος

Στις 20 Μαρτίου 2013, προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα της Σάντος, και κατευθείαν πήρε το προσωνύμιο "νέος Νεϊμάρ", λόγω του σωματότυπου και του στυλ του, που έμοιαζε με αυτό του Βραζιλιάνο σταρ. Το επίσημο ντεμπούτο του με τους μεγάλους, το έκανε την αμέσως επόμενη μέρα, σε αγώνα για το πρωτάθλημα Παουλίστα ενάντια στη Μιρασόλ.

Σχεδόν δυόμιση μήνες αργότερα, ήρθε και το πρώτο επίσημο γκολ του με τη φανέλα της Σάντος, στην ήττα της ομάδας του με 3-1 ενάντια στην Κρισιούμα. Ενώ το τελευταίο δείγμα γραφής του, το έδωσε στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της Σάντος για το πρωτάθλημα Βραζιλίας, ενάντια στην Πορτουγκέζα.

Νεΐλτον, ο "νέος Νεϊμάρ" της Σάντος

Η ομάδα του επικράτησε με 4-1, με τον Νεΐλτον να είναι απολαυστικός, πετυχαίνοντας 2 γκολ. Το ένα μάλιστα με καταπληκτική ντρίμπλα - άδειασμα στον αντίπαλο αμυντικό και στη συνέχεια πλασέ στην απέναντι γωνία, δικαιολογώντας έτσι, το προσωνύμιο που τον συνοδεύει.

Φορώντας το "11" του Νεϊμάρ στην πλάτη, έχει καταφέρει στα μόλις 6 παιχνίδια του με την πρώτη ομάδα να πετύχει τρία γκολ. Ήδη έχει κάνει αρκετούς συλλόγους να τον παρακολουθούν, ελέγχοντας την πορεία του. Πάντως οι οπαδοί της ομάδας, βλέπουν ήδη αυτό που θέλουν από τον "νέο Νεϊμάρ", το φαντεζί στυλ του προκατόχου του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ