ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Σαριόγλου: "Παγώσαμε όλοι με τον Σαλάχ, ο αντιπρόεδρος έβαλε τα κλάματα"

Liverpool's Mohamed Salah leaves after injuring himself during the Champions League Final soccer match between Real Madrid and Liverpool at the Olimpiyskiy Stadium in Kiev, Ukraine, Saturday, May 26, 2018 (AP Photo/Matthias Schrader)
Liverpool's Mohamed Salah leaves after injuring himself during the Champions League Final soccer match between Real Madrid and Liverpool at the Olimpiyskiy Stadium in Kiev, Ukraine, Saturday, May 26, 2018 (AP Photo/Matthias Schrader) (AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER)

Ο Έλληνας γυμναστής της εθνικής Αιγύπτου, Αντώνης Σαριόγλου, περιγράφει στο Sport24.gr πώς βίωσε η αποστολή των "Φαραώ" τη φάση του τραυματισμού του Μοχάμεντ Σαλάχ στον τελικό του Champions League.

Ο τραυματισμός του Μοχάμεντ Σαλάχ και το μαρκάρισμα του Σέρχιο Ράμος στον Αιγύπτιο εξακολουθεί και αποτελεί αντικείμενο συζήτησης. Ο μεγάλος σταρ της Λίβερπουλ τέθηκε νοκ άουτ στο 31ο λεπτό του σαββατιάτικου (26/5) τελικού στο Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης (νίκησε 3-1). Ήταν ή δεν ήταν αντιαθλητικό το φάουλ του Ισπανού με σκοπό να τραυματίσει τον Σαλάχ; Θα χάσει ή όχι το Μουντιάλ ο αριστεροπόδαρος επιθετικός; Θα ήταν διαφορετική η έκβαση του τελικού αν ο 26χρονος δεν γινόταν αλλαγή λόγω του τραυματισμού του στον ώμο;

Όλα αυτά κουβεντιάζονται τις τελευταίες μέρες. Το χτύπημα του "Μόμο" δεν θα μπορούσε να μην "παγώσει" τον ομοσπονδιακό προπονητή της Αιγύπτου, Έκτορ Ραούλ Κούπερ, αλλά και ολόκληρη την αποστολή των "Φαραώ" που έχει συμπεριληφθεί στα πλάνα του Αργεντινού κόουτς για το Μουντιάλ της Ρωσίας. Ο Έλληνας γυμναστής της εθνικής Αιγύπτου, Αντώνης Σαριόγλου, από το Μπέργκαμο όπου βρίσκεται (η Αίγυπτος κάνει προετοιμασία στο προπονητικό της Αταλάντα), μιλά στο Sport24.gr και περιγράφει πώς έζησε η ομάδα τον τραυματισμό του μεγάλου αστέρα της.

Τα προγνωστικά που ζητούσε πριν από τον τελικό ο χαφ της Άρσεναλ, Μοχάμεντ Ελνενί, το "σκόπιμο" φάουλ του Σέρχιο Ράμος, το κλάμα του αντιπροέδρου της αιγυπτιακής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και η αίθουσα που άδειασε στο ημίχρονο λόγω τον τραυματισμό του Σαλάχ και της τρομερής απογοήτευσης που κατέλαβε την αποστολή...

Real Madrid's Cristiano Ronaldo, left, walks next to Liverpool's Mohamed Salah, 2nd right, as Salah leaves the pitch during the Champions League Final soccer match between Real Madrid and Liverpool at the Olimpiyskiy Stadium in Kiev, Ukraine, Saturday, May 26, 2018. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo, left, walks next to Liverpool's Mohamed Salah, 2nd right, as Salah leaves the pitch during the Champions League Final soccer match between Real Madrid and Liverpool at the Olimpiyskiy Stadium in Kiev, Ukraine, Saturday, May 26, 2018. (AP Photo/Darko Vojinovic) AP

Ο Αντώνης Σαριόγλου ανέφερε: " Ήταν ένα παιχνίδι που το περίμεναμε όλοι με ανυπομονησία. Μαζευτήκαμε να το δούμε όλοι μαζί , ακόμα και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ήταν μαζί μας. Αλλάξαμε το ωράριο της προπονήσης για να δούμε τον δικό μας Σαλάχ σε έναν μεγάλο τελικό. Οι φωνές έδιναν και έπαιρναν τα πρώτα 25 λεπτά, στα οποία η Λίβερπουλ στεκόταν σαφώς καλύτερα και ο Μόμο έδειχνε σε καλή κατάσταση.

Κατά την άποψή μου ήταν έτοιμος για μια ακόμα ιστορική απόδοση. Ο Ελνενί μάζεψε προγνωστικά από όλους όσοι ήταν στην αίθουσα. Ήταν και για εμάς μια ιδιαίτερη ποδοσφαιρική βραδιά, μέχρι το αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Σέρχιο Ράμος. Το λέω αυτό με πλήρη επίγνωση, γιατί είναι μια διεκδικούμενη μπάλα στο κέντρο του γηπέδου και δεν συντρέχει κανένας λόγος να μπει έτσι στη φάση και κυρίως να του κλειδώσει το ένα χέρι, ώστε να μπορούσε να αποφύγει την τόσο ατσάλη πτώση.

Σε εκείνο το σημείο παγώσαμε όλοι. Ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας έβαλε τα κλάματα. Για εμάς ο τελικός τη στιγμή της αλλαγής τελείωσε εκεί. Αμέσως ξεκίνησαν τα τηλεφωνήματα από το ιατρικό επιτελείο, καθώς και τα περισσότερα παιδιά προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί του, πράγμα που ήταν αδύνατο.

Στο ημίχρονο η αίθουσα άδειασε και πριν καν ξεκινήσει το δεύτερο μέρος, αποφασίσαμε να πάμε για προπόνηση. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, από το 1990 και μετά, δεν έχω χάσει ποτέ τελικό Champions League. Αυτόν τον έχω ήδη ξεχάσει και δεν σου κρύβω πως ούτε καν τα γκολ που σημειώθηκαν δεν μπήκα στην διαδικασία να δω".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

(AP Photo/Matthias Schrader)

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ