ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Σάλος με τη χρησιμοποίηση του Νορντίν Αμραμπάτ παρά τη διάσειση

Σάλος με τη χρησιμοποίηση του Νορντίν Αμραμπάτ παρά τη διάσειση
AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI

Ο Νορντίν Αμραμπάτ επέστρεψε στη δράση πέντε μέρες μετά από τη διάσειση που υπέστη στο παιχνίδι με το Ιράν. Τι προβλέπουν οι κανονισμοί της FIFA.

Ερωτήματα σχετικά με τα ιατρικά πρωτόκολλα της FIFA προκαλεί η συμμετοχή του Νορντίν Αμραμπάτ στην αναμέτρηση του Μαρόκου με αντίπαλο την Πορτογαλία για τη 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου τ Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Ο Μαροκινός μπακ υπέστη διάσειση στην πρεμιέρας κόντρα στο Ιράν και σύμφωνα με δημοσιεύματα, επί τρεις ώρες ήταν αναίσθητος, ενώ έμαθε το αποτέλεσμα του αγώνα στο νοσοκομείο όπου πέρασε το βράδυ του.

Ο γιατρός της εθνικής ομάδας, Αμπντεραζάκ Χιφτί, δήλωσε για τον 31χρονο ποδοσφαιριστή της Γουότφορντ: "Του έκανα πέντε ερωτήσεις και μπορούσε να μου απαντήσει μόνο στη μία. Είδα ξεκάθαρα συμπτώματα εγκεφαλικής διάσεισης".

Σύμφωνα με το ιατρικό πρωτόκολλο της παγκόσμιας ομοσπονδίας, ένας παίκτης πρέπει να περάσει με επιτυχία πέντε στάδια, προτού φτάσει στο 6ο, που του επιτρέπει να αγωνιστεί.

Σάλος με τη χρησιμοποίηση του Νορντίν Αμραμπάτ παρά τη διάσειση

Ο ελάχιστος χρόνος παραμονής σε κάθε στάδιο είναι οι πέντε μέρες, όσες απείχε το παιχνίδι της πρεμιέρας με αυτό της 2ης αγωνιστικής για το Μαρόκο.

Ο Αμραμπάτ άρχισε τον αγώνα φορώντας προστατευτική κάσκα, την οποία αφαίρεσε μετά από τα πρώτα λεπτά αγώνα. Παρότι πραγματοποίησε καταπληκτικό παιχνίδι από τη δεξιά πλευρά, κάνοντας οκτώ ντρίμπλες και αναστατώνοντας συνεχώς την άμυνα των Ιβήρων, η εικόνα του και δη χωρίς την κάσκα προκάλεσε ανησυχία.

Ο προπονητής του, Ερβέ Ρενάρ, ρωτήθηκε γιατί χρησιμοποίησε έναν παίκτη που πριν από έξι μέρες ήταν αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο και δεν είχε αντίληψη για αρκετές ώρες αργότερα, υποστηρίζοντας: "Επειδή είναι ένας πολεμιστής και ήθελε να αγωνιστεί".

Photo credits: AP Photo/Andrew Medichini

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ