ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ο Ταμπάρες ονειρεύεται ακόμα και τελικό

Uruguay head coach Oscar Tabarez, center, arrives for the group A match between Egypt and Uruguay at the 2018 soccer World Cup in the Yekaterinburg Arena in Yekaterinburg, Russia, Friday, June 15, 2018. (AP Photo/Mark Baker)
Ταμπάρες AP PHOTO/MARK BAKER

Ο Όσκαρ Ταμπάρες, ο άνθρωπος που καθοδηγεί την Ουρουγουάη, πιστεύει ότι η ομάδα του έχει τα φόντα να φτάσει ως το τέλος του δρόμου με τον ίδιο στο πηδάλιο.

Ο Όσκαρ Ταμπάρες είναι ο ζωντανός θρύλος της εθνικής Ουρουγουάης. Ο άνθρωπος που έχει ζήσει τα πάντα ως προπονητής της και που φιλοδοξεί να την δει ψηλά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Ως τώρα, η σελέστε μετρά τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς και έχει ήδη προκριθεί στην 8άδα, όπου θα ανταμώσει με τη Γαλλία του Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Ο ίδιος πάντως πιστεύει ότι η Ουρουγουάη έχει τα φόντα να πάει μακριά, γιατί όχι και μέχρι το τέλος του δρόμου. Έστω και αν ο σπουδαίος Έντινσον Καβάνι μπορεί να απουσιάσει από τον προημιτελικό της Παρασκευής (6/7, 17:00) λόγω τραυματιαμού που αποκόμισε με την Πορτογαλία, αφού πρώτα είχε προλάβει να πετύχει δυο θαυμάσια τέρματα.

"Είμαστε εδώ για να παίξουμε και τους επτά αγώνες, μέχρι τον τελικό και θα δούμε τι θα συμβεί", είπε ο Ταμπάρες μετά το ματς με τους Πορτοφάλους, δείχνοντας την πίστη στην ομάδα του.

"Ο Καβάνι υπέστη έναν τραυματισμό απόψε και θα πρέπει να δούμε πώς εξελίσσεται, καθώς δεν είναι σαφές σε αυτό το στάδιο πόσο σοβαρό είναι. Αλλά όπως πάντα θα στηριχτούμε στη δύναμη της ομάδας μας ως σύνολο. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό μας απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο και γνωρίζουμε ότι η Γαλλία θα είναι πραγματικά πολύ σκληρή", ανέφερε ακόμα, κάνοντας επίσης ειδική μνεία στους Γκριεζμάν και Εμπαπέ.

Για τη νίκη με την Πορτογαλία και την φιλοσοφία της ομάδας του, τόνισε πως "το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού ήταν η αφοσίωση που έδειξαν οι παίκτες μέσα στο γήπεδο και αυτός είναι ο τρόπος που βλέπουμε το ποδόσφαιρο. Ηταν δύσκολο.

Η Πορτογαλία είχε περισσότερη κατοχή της μπάλας και βρισκόταν πολύ συχνά στην δική μας περιοχή. Θα ήταν καλύτερα για εμάς να έχουμε περισσότερο την μπάλα στην κατοχή μας και να παίξουμε το παιχνίδι πιο κοντά στην δική τους εστία. Αλλά έχουμε μια πολύ ισχυρή ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος".

Όσο για τον Καβάνι, ανέφερε πως "είμαι χαρούμενος, είμαι ευτυχισμένος. Πραγματικά δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που νιώθω. Δείτε τους φιλάθλους μας τι χαρά έχουν. Προσπαθώ να φανταστώ τι μπορεί να γίνεται αυτή την στιγμή στην πατρίδα μας" και για τον τραυματισμό του ότι "ένιωσα μια σύσπαση στην γάμπα. Θα το δούμε. Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι κάτι σοβαρό".

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΙΚΗΣΕΙ ΠΟΤΕ Η ΓΑΛΛΙΑ ΤΗΝ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ

Εξάλλου, η Ουρουγουάη απέναντι στη Γαλλία θα έχει και... σύμμαχο την παράδοση. Οι τρικολόρ στις τρεις φορές που συναντήθηκαν με τη σελέστε σε τελική φάση Μουντιάλ, δεν έχουν νικήσει ποτέ.

Στη φάση των ομίλων, το 1966 στην Αγγλία, η Ουρουγουάη νίκησε με 2-1, ενώ στα γήπεδα της Ασίας το 2002, όσο και στην Νότια Αφρική το 2010 οι αναμετρήσεις ολοκληρώθηκαν χωρίς τέρματα για τη φάση των ομίλων.

AP Photo/Mark Baker

Ήρ​θε η στιγμή να απολαύσεις​τα νοκ-άουτ ​τ​ο​υ​Π​αγκοσμίουΚ​υ​π​έ​λλο​υ​στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα!

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ