ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Λυτρωτής Κέιν για την Αγγλία, 2-1 την Τυνησία

England's Harry Kane, center, celebrates after scoring during the group G match between Tunisia and England at the 2018 soccer World Cup in the Volgograd Arena in Volgograd, Russia, Monday, June 18, 2018. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
England's Harry Kane, center, celebrates after scoring during the group G match between Tunisia and England at the 2018 soccer World Cup in the Volgograd Arena in Volgograd, Russia, Monday, June 18, 2018. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) AP

Ο Χάρι Κέιν λύτρωσε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων την εθνική Αγγλίας, η οποία νίκησε 2-1 την αντίστοιχη της Τυνησίας κι έκανε πρεμιέρα με το "δεξί" στο Μουντιάλ 2018. (VIDEOS)

Όλα έδειχναν μια Αγγλία από τα ίδια, από αυτές που έχουμε συνηθίσει πλέον στις τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όλα έδειχναν... γκέλα. Ο Χάρι Κέιν άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό για τα "τρία λιοντάρια", ο Κάιλ Γουόκερ έκανε την ανοησία να υποπέσει σε πέναλτι και να δώσει την ευκαιρία στον Φερζανί Σασί να ισοφαρίσει.

Το 1-1 αποφεύχθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Χάρι Κέιν σκόραρε ξανά κι έδωσε τη νίκη στην εθνική ομάδα της πατρίδας του. Δείτε τα τέσσερα πράγματα που θα κρατήσουμε από την αναμέτρηση.

1. ΚΕΪΝ ΙS THE... HERO

Δεν είναι "μυστικό" ότι οι Άγγλοι έχουν εναποθέσει μεγάλο μέρος των ελπίδων τους για διάκριση στο Μουντιάλ 2018 στον επιθετικό της Τότεναμ, Χάρι Κέιν. Δεν είναι "μυστικό" ότι είναι ο πιο "καυτός" Άγγλος επιθετικός.

Ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση του Βόλγκογκραντ, μόλις έντεκα λεπτά μετά την έναρξή της. Ύστερα από το κόρνερ από αριστερά, ο Στόουνς πήδηξε πιο ψηλά κι έπιασε κεφαλιά, η επέμβαση με το ένα χέρι του Χασέν ήταν εκπληκτική, αλλά ο Κέιν πήρε το "ριμπάουντ" και σκόραρε.

Όσο για την ταχύτητά του; Μόνον ένας Άγγλος ποδοσφαιριστής σκόραρε πιο νωρίς το πρώτο τέρμα της χώρας του σε μία διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Μπράιαν Ρόμπσον σε 27 δευτερόλεπτα του αγώνα με τη Γαλλία το 1982.

Στη συνέχεια δέχθηκε κάμποσο... ξύλο από τους Αφρικανούς αμυντικούς και η αλήθεια είναι ότι στο δεύτερο ημίχρονο (λόγω και των συνολικών ομαδικών δυσκολιών ανάπτυξης) δυσκολεύτηκε να καταστεί απειλητικός.

Υπάρχουν και δύο φάσεις με πρωταγωνιστή τον ίδιο που κάνουν τους Άγγλους ν' "αναθεματίζουν" το VAR. Μία στο πρώτο και μία στο δεύτερο ημίχρονο.

Λυτρωτής Κέιν για την Αγγλία, 2-1 την Τυνησία

Ήταν, βέβαια, αυτός που έμελλε να κρίνει το ματς. Αυτός που "είπε" την τελευταία λέξη. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ύστερα από το κόρνερ από τα δεξιά και την πρώτη κεφαλιά του Χέντερσον, έπιασε τη δεύτερη κι έδωσε τη νίκη στα "τρία λιοντάρια".

2. ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, ΙΔΙΕΣ "ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ"

Η Αγγλία διαμηνύει προς βρίσκεται σε νέα εποχή, η οποία ερμηνεύεται κι από το γεγονός ότι παρατάχθηκε η πιο νέα ηλικιακή ενδεκάδα σε πρεμιέρα Παγκοσμίου Κυπέλλου από τη διοργάνωση του 2002. Ωστόσο, οι "παιδικές ασθένειες" παραμένουν. Πάντα θα βρεθεί ένας... "παράδοξος" τρόπος για να δεχθούν γκολ τα "τρία λιοντάρια". Αυτή τη φορά ο "κλήρος" και η... έμπνευση έλαχε στον Κάιλ Γουόκερ. Υπέπεσε σε ανόητο πέναλτι στο 33ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν χτύπησε στο πρόσωπο τον Ναΐμ Σλιτί. Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να διαμαρτυρήθηκε, αλλά δέχτηκε και κίτρινη κάρτα για το μαρκάρισμά του. Ο Φερζανί Σασί εκτέλεσε εύστοχα από την άσπρη βούλα και ισοφάρισε σε 1-1 για τους Τυνήσιους.


3. Ο ΛΙΝΓΚΑΡΝΤ ΤΑ... ΕΧΑΝΕ

Ο Τσέσι Λίνγκαρντ έχασε τις περισσότερες ευκαιρίες των Άγγλων. Τρία λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης ο Χασέν έχασε το κοντινό πλασέ του, όταν ο Άλι έβγαλε από δεξιά μέσα στην περιοχή παράλληλα μπαλιά. Στο 24' η μπάλα έσκασε στο έδαφος κι έφυγε άουτ από το απευθείας σουτ που επιχείρησε, ύστερα από τη σέντρα του Γιανγκ από τα αριστερά. Στο 39ο λεπτό, το δοκάρι της εστίας της Τυνησίας του στέρησε την ευκαιρία να σκοράρει και να δώσει ξανά το προβάδισμα στην εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Στο 43', μετά την κεφαλιά πάσα του Μαγκουάιρ στο πέναλτι , το σουτ που έπιασε κόντρα κι έφυγε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα (44') αφού μετά τη σέντρα του Τρίπιερ έτρεξε στο τετ α τετ και τσίμπησε την μπάλα από τον Μπεν Μουσταφά, η μπάλα κύλησε αργά στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και πέρασε άουτ. Καλή η παραγωγή φάσεων από την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, αλλά στην εκτέλεση υπήρξε "θέμα".

4. Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ 3-5-2 ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ

Μπορεί στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, η εθνική Αγγλίας να έπαιζε σε διάταξη 4-2-3-1, αλλά στα φιλικά προετοιμασίας για το τουρνουά της Ρωσίας ο Γκάρεθ Σάουθγκέιτ χρησιμοποίησε το 3-5-2. Το οποίο, για την ακρίβεια, είναι 3-1-4-2.

Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε τροφοδότηση των επιθετικών των "τριών λιονταριών". Άλλωστε, αυτό εξηγείται κι από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν κόντρα στην Τυνησία στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να βρουν τους παίκτες της γραμμής κρούσης. Εξίσου καλή ήταν η συμπεριφορά των Άγγλων και στις στημένες φάσεις, με την ανωτερότητα να είναι εμφανής σε αυτό το σκέλος του ματς, έχοντας 7 από τις 12 τελικές τους με αυτόν τον τρόπο.

Γήπεδο: Βόλγκογκραντ Αρένα

Διαιτητής: Ουιλμάρ Ρολδάν (Κολομβία)

Βοηθοί: Αλεσάντερ Γκουσμάν, Κριστιάν Ντε Λα Κρους

ΤΥΝΗΣΙΑ (Ναμπίλ Μααλούλ): Χασέν (15' λ. τρ Μπεν Μουσταφά), Μπρον, Σ. Μπεν Γιουσέφ, Μεριά, Μααλούλ, Φ. Μπεν Γιουσέφ, Σκιρί, Σασί, Χαζρί (85' Καλίφα), Μπαντρί, Σλιτί (14' Μπεν Αμόρ)

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Χέντερσον, Τρίπιερ, Λίνγκαρντ (90'+3' Ντάιερ), Άλι (80' Λόφτους-Τσικ), Γιανγκ, Κέιν, Στέρλινγκ (68' Ράσφορντ).

Γκολ:11'. 90'+1' Κέιν / 35' πεν. Σασί

Κάρτες: 33' Γουόκερ

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 7ου ΟΜΙΛΟΥ

1. Βέλγιο 3 (3-0)

2. Αγγλία 3 (2-1)

3. Τυνησία 0 (1-2)

4. Παναμάς 0 (0-3)

Η 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Σάββατο 23/6, 15:00 Βέλγιο – Τυνησία ΕΡΤ1 Spartak Stadium, Μόσχα
Κυριακή 24/6, 15:00 Αγγλία – Παναμάς ΕΡΤ1 Nizhny Novgorod Stadium, Νίζνι Νόβγκοροντ
TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ