ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Λίχτενσταϊν: Η μόνη ευρωπαϊκή ομοσπονδία χωρίς πρωτάθλημα

Λίχτενσταϊν: Η μόνη ευρωπαϊκή ομοσπονδία χωρίς πρωτάθλημα

Το Λίχτενσταϊν ξεκινά την περιπέτειά του στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, ούσα η μοναδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ευρώπης που δεν έχει δικό της πρωτάθλημα.

Στον ίδιο όμιλο με Ισπανία, Ιταλία, Αλβανία, Ισραήλ και Σκόπια, η εθνική Λίχτενσταϊν αναμένεται να έχει ρόλο "κομπάρσου" στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, όσον αφορά στη "Γηραιά Ήπειρο".

Οι ελπίδες για κάτι καλό πραγματικά απειροελάχιστες, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Λίχτενσταϊν, ωστόσο, έχει το προνόμιο να είναι η μοναδική που δε διοργανώνει πρωτάθλημα. Βεβαίως, υπάρχει το Κύπελλο του Λίχτεσταϊν αλλά οι επτά αναγνωρισμένες από την UEFA ομάδες (Βαντούζ, Έσεν-Μάουρεν, Τρίζεν, Μπάλτσερς, Σάαν, Τρίσενμπεργκ και Ράγκελ) αγωνίζονται όλες στο ελβετικό πρωτάθλημα.

Ακόμη και το Γιβραλτάρ έχει πρωτάθλημα - και μάλιστα δύο κατηγορίες - ακόμη και το Κόσοβο με πρωταγωνίστρια την Πρίστινα - διοργανώνει εγχώριο πρωτάθλημα.

Επίτευγμα - ποδοσφαιρικό και μη - για την τέταρτη μικρότερη χώρα της Ευρώπης μετά από τις Βατικανό, Μονακό και Σαν Μαρίνο. Η εθνική Λίχτενσταϊν φιλοξενείται από την αντίστοιχη της Ισπανίας, τη Δευτέρα (21:45) στη Λεόν στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στη διαδικασία των προκριματικών.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ